Efter Apple Watch-lancering: Ur-salget dykker

Nye salgstal antyder, at traditionelle ur-producenter har god grund til at frygte Apple Watch.

Salget af armbåndsure i USA oplever i øjeblikket det største salgs-dyk i syv år.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, der kæder det faldende salg sammen med introduktionen af Apples smart-ur, Apple Watch.

Bloomberg gætter på, at det faldende salg er det første tegn på, at Apple Watch er i færd med at udøve skade på det traditionelle ur-marked.

Tallene stammer fra analysehuset NPD Group, der har specialiseret sig i at indsamle salgs-data fra den amerikanske smykke- og ur-branche.

Ifølge NPD Group blev der i juni solgt armbåndsure for 375 millioner dollar. Det er 11 procent mindre end i samme måned året før og faldet fra 2014 til 2015 er ifølge NPD Group det største fald urbranchen har oplevet siden 2008, hvor finanskrisen for alvor begyndt at påvirke den amerikanske økonomi.

Det er især ure i prisspændet fra 50 dollar til 999 dollar, der er ramt af nedgangen, oplyser Fred Levin, analyst hos NPD Group, til Bloomberg. 

Den største nedgang har ifølge NPD Groups data ramt ure med priser mellem 99 og 149 dollar, der har oplevet en salgstilbagegang på 24 procent. 

Tvivl om Apple Watch succes
Disse tal kan indikere, at Apple Watch har en vis appel blandt købere af traditionelle ure, men de siger ikke nødvendigvis noget om, hvor godt Apple Watch sælger. 

I øjeblikket hersker der derimod en betydelig usikkerhed om, hvordan den nye enhed klarer sig på markedet. 

Usikkerheden skyldes, at Apple i forbindelse med det seneste kvartalsregnskab af konkurrencemæssige hensyn har valgt ikke at afsløre, hvor mange ure der er blevet solgt. Noget som Apple ellers har for vane at gøre med sine andre enheder.

Analytikere gætter dog ifølge Bloomberg på, at der i løbet af de første ni uger, der er gået fra lanceringen af uret til afslutningen af det seneste kvartalsregnskab, er blevet solgt mindst 1,9 millioner enheder.

Det vil i så fald være i den lave ende i forhold til, hvad markedet indledningsvis har forventet, og analysedata fra virksomheden Slice har dog også tidligere antydet, at Apple Watch-salget er faldet efter introduktionen.

Det kan du læse mere om her: Salget af Apple Watch styrtdykker: Faldet med 90 procent.

Ikke overraskende er Apple administrerende direktør Tim Cook dog betydelig mere positiv i sin vurdering af introduktionen af Apple Watch. 

I forbindelse med aflæggelsen af det seneste kvartalsregnskab oplyste Tim Cook ifølge nyhedsbureauet AP, at salget af Apple Watch rent faktisk har udviklet sig positivt siden lanceringen og, at uret har solgt bedst i slutningen af kvartalet. 

I samme forbindelse oplyste Apples finansdirektør Luca Maestri, at Apple Watch gennem de første ni uger på markedet solgte bedre end både iPhonen og iPaden gjorde, da de blev lanceret.

Luca Maestri oplyste ligeledes, at Apple Watch har omsat for mere end 950 millioner dollar. Omsætningen i urets første kvartal må derfor formoder at ligge i niveauet omkring én milliard dollar. Læs også:
Efter seks uger med Apple Watch: Her er vores endelige dom

Apple og Microsoft kommer med regnskab: Den ene tjener milliarder - den anden mister dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.