Artikel top billede

For og imod: Her er Computerworld-læsernes mening om Windows 10

Windows 10 spreder sig stødt om en steppebrand over de danske og udenlandske computere. Og holdningen til det nye system er spredte. Her er jeres mening om Windows 10

Et næsten enigt pressekorps har rost Windows 10 for at være et af bedste Windows-systemer til dato.

Men systemet er langt fra fejlfrit.

For eksempel bliver Windows 10 i disse dage kritiseret for at være krænkende overfor dit privat, mens andre kritiserer Windows 10 for at tage for mange indstillinger væk fra forbrugeren.

Et eksempel på dette er, at du i Windows 10 Home ikke selv kan vælge, hvilke installationer, der bliver installeret på din computer.

Du kan kun vælge genstartstidspunkt.

Vi har spurgt jer læsere i flere omgange, hvad I synes om Windows 10. Ligeledes har vi spurgte jer, som vælger ikke at opgradere, hvorfor i undlader at tage imod det gratis tilbud i første omgang.

Fra begge debattråde er der kommet spændende og velargumenterede svar, som forhåbentlig kan afhjælpe andre til, om de skal opgradere eller ej.

Hvad synes du om Windows 10?

Opgraderer du ikke til Windows 10? Fortæl os hvorfor

Gode og dårlige oplevelser
De fleste af jer lader til at være kommet gennem opgraderingsprocessen uden de store problemer.

I hvert fald fortæller flere, at opdateringen er gået relativt flydende.

Der er dog ofte lidt småproblemer, som man nok kan formode vil forsvinde med tiden.

For eksempel har Allan Johansen lidt driver-problemer, hvilket mange ser ud til at have kæmpet med.

"Jeg har også opgraderet problemfrit, har dog 2 og hvor scrollen ikke virker efter opgradering til Windows 10... Det hjælper heller ikke at installere den rigtige driver øv øv.. Nogen der har samme problem?" skriver Allan Johansen.

Omvendt er det heller ikke alle, som er lige glade for det nye system.

"Jeg bryder mig ikke om den nye startmenu i Windows 10. Der er meget dårligere oversigt over de installerede programmer med den lille scrollbar i venstre side, og Windows 10 er i det hele taget mere besværlig at betjene end Windows 8.1," skriver "Poul", som nu formentlig læser Computerworld fra Windows 8.1.

"Bare det at for eksempel dokumenter og andre ting åbner i et separat vindue i stedet for i selve startmenuen: Dårligt lavet. Og så vil min "startmenu X" ikke køre ordentligt i Windows 10. Efter jeg i tre forsøg har forsøgt at kunne lide Windows 10 er jeg gået tilbage til Windows 8.1." tilføjer "Poul".

Også Thomas Jørgen Jacobsen er gået tilbage til Windows 7 igen.

"I starten var jeg glad for opgraderingen, da jeg bemærkede computeren især koldstartede noget hurtigere - og grænsefladen var nem at vænne sig til. Jeg kører Windows 7 Ultimate. Men efter at læst om og deaktiveret alle de gemte privatlivsindstillinger - og fremfor alt noteret mig via netværksovervågning at der alligevel aktivt tales med Microsoft-servere - valgte jeg at afinstallere Windows 10 Pro igen," siger Thomas Jørgen Jacobsen.

Der er dog også mange, som er glade for Windows 10. Specielt på grund af den hurtige boot-tid.

" Skiftet fra Win7 til 10 var en tårevædet omgang, for den var jeg glad for, men bagefter, når virusscanneren var opgraderet, firewallen rettet til og opdateringerne lagt ind, så kører den hurtigt (starten er surrealistisk for en ex-win 7-bruger: fra logo til login går der 7 sekunder!)," skriver Henrik Carlsen.

Derfor installerer vi ikke
Omvendt er der også en gruppe af Computerworld-læsere, som ikke vælger at installere til Windows 10.

En stor gruppe af disse frygter, at der vil være kompabilitets-problemer af den ene eller anden art.

" Jeg vil vente med at opdatere min Win 7 til Win 10 et års tid, for min erfaring er, at der altid er nogle opstarts problemer og dem kan andre får lov til at rive håret ud af hovedbunden over", skriver "MP".

Ligeledes er der også folk, som frygter den førnævnte stigning i dataindsamling, som Microsoft gennemfører.

"Jeg er ikke bange, jeg er irriteret og vred over den totalt mangel på respekt div. store firmaer har for forbrugerne, og jeg glæder mig hver gang en af dem får en milliardbøde af EU og lignende," siger Lindy Madsen.

"Jeg vil gerne forstå deres indtjenings model først, for jeg vil helst ikke have, at jeg og mit privatliv er produktet, nu hvor jeg ikke skal betale for det. Derudover er jeg meget lunken over den manglende mulighed, for selv at bestemme hvor der skal introduceres "ny kode" på systemet," tilføjer Kim Larsen.

Læs også: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere