Apple og Cisco indgår tæt partnerskab: Vil give helt nye muligheder for iPhone og iPad i virksomhederne

Apple har fået benet inden for hos verdens største netværksproducent, Cisco. Ny tæt partneraftale vil give Apple hidtil usete muligheder for for alvor at integrere helt tæt med erhvervslivets netværk. Se her, hvad det konkret vil kunne føre til.

Apple forsøger med et nyt partnerskab at finde en vej ind mod det eftertragtede erhvervsliv, som selskabet så gerne vil være en af de foretrukne leverandører til.

Det har længe været en generel udvikling i it-brugen i virksomhederne, at mobile enheder er begyndt at afløse traditionelle 'faste' enheder.

Det har været tilfældet i årevis med telefonopkald, hvor omkring 30 procent af telefonopkaldende i verdens virksomheder i dag bliver foretaget med mobiltelefoner.

Samme udvikling finder sted på andre områder, hvor mobile enheder og apps gradvist vinder indpas som afløser for de klassiske it-løsninger i virksomhederne.

det muligt for virksomheder eksempelvis at route telefonopkald over egne netværk samt at prioritere og fordele (iOS-)apps efter virksomhedens ønsker.

Ingen datoer
Cisco og Apple har endnu ingen datoer for konkrete løsninger, som skal udmøntes af det nye partnerskab.

Der er derfor indtil videre blot tale om en vision om at kombinere mobile virksomheds-løsninger og klassiske virksomheds-løsninger.

Cisco vil dog godt fortælle, at det er planen, at partnerskabet skal udmønte sig i tættere integration mellem de mobile enheder og virksomhedernes netværk.

Det kan give mulighed for eksempelvis tæt integration mellem medarbejdernes iPhones og deres fastnet-kontor-telefoner samt mulighed for langt bedre kontrol over mobiltrafikken fra virksomhedens side.

Det vil eksempelvis betyde, at virksomheds-relaterede opkald på medarbejdernes iPhones vil blive integreret i virksomhedens it-infrastruktur, så de kan trackes og logges på samme måde, som det er tilfældet med opkald på virksomhedernes skrivebords-telefoner.

Det har ikke været muligt tidligere, lyder det fra Cisco, som peger på vigtigheden af et velfungerende lognings-system i en tid præget af skrappere og skrappere regler for sikkerhed, compliance og lignende.

Det kan du læse mere om her: Ny skrap EU-datalov får konsekvenser for dig: Sådan kan du ruste din virksomhed

En tæt system-integration kan også meget vel føre til, at medarbejderne vil kunne overføre iPhone-opkald til deres skrivebords-telefon med et enkelt klik fremfor som i dag at skulle ringe op på ny.

Netop kontrol over den trafik, der ryger ind og ud af mobiltelefonerne, som avendes både privat og professionelt, har i årevis været en løbende bekymring for de sikkerheds-ansvarlige it-afdelinger og CIO'er, som fortsat kæmper for at finde sikre metoder til at håndtere trafikken.

Samtidig vil kvaliteten og sikkerheden i netværks-baserede opkald altid være langt bedre end i mobil-netværk, lyder det fra Cisco.

Aftalen vil ifølge parterne også kunne føre til, at virksomhederne - forudsat de anvender udstyr fra Cisco - vil kunne prioritere data-trafik app for app.

Det betyder eksempelvis, at et sygehus-netværk automatisk vil kunne sørge for, at en læges iPad-baserede video-konference med en patient altid får tildelt plads på netværket, mens en patients samtidige YouTube-kiggeri af 'sjove hundetricks' får mindre plads.

Ligeledes vil anlægget automatisk kunne ned- ogopprioritere software-opdateringer og lignende efter behov.

Apple har i mange år haft et solidt fodfæste blandt privatbrugerne, men har det sværere, når det gælder virksomheds-markedet.

Tidligere aftale med IBM
Selv om mange topchefer og andre medarbejdere ejer en iPhone, er det fortsat problematisk for mange it-chefer at få integreret iPhone-telefonerne ordentligt og sikkert med virksomhedens øvrige it-infrastruktur.

Apple indgik i fjor en stor aftale med IBM, der har et solidt brand i virksomhederne som leverandør af nogle af de store it-systemer til erhvervslivet.

Denne aftale har udmøntet sig i en række helt nye, erhvervsrettede IBM/iOS-apps.

Det kan du læse mere om her: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS


Ifølge analytikere er den nye aftale mellem Cisco og Apple langt mere gavnlig for Apple, end den er for Cisco.

Det skyldes, at Cisco som verdens største leverandør af netværks-udstyr i meget høj grad kan blive en kanal ind i erhvervslivet for iPhone og iPad, når Apple med partneraftalen først begynder at kunne give iPhone og iPad særlige fordele i forhold til konkurrenterne.

Der har tidligere været rygter fremme om, at Apple er på vej med en helt ny, erhvervsrettet business-iPad med en række særlige business-features, hvilket vil give god mening i kølvandet på den nye aftale med Cisco.

Trods Apples enorme succes i de senere år kan selskabet som alle andre se, at fremtidens guld og grønne skove ligger i erhvervsløsningerne og ikke i konsumer-markedet, hvor priserne er under pres fra ikke mindst de mange fremadstormende kinesiske leverandører samt Microsoft, som sælger Lumia-telefoner ganske billigt.

Du kan læse mere om Apples enorme succes her: Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apples produkter har om nogen for alvor været motor under hele 'bring your own device'-bølgen, hvor medarbejdere i millionvis som den største selvfølge er begyndt at medbringe deres egne devices på arbejdspladsen og her forventer, at de kan anvende dem til arbejds-opgaver.

Det er en position, som Apple ser muligheder i.

Skal CIO'erne for alvor tage de mange iPhones og iPad-computere ind i varmen kræver det imidlertid, at han kan få de rigtige apps, at sikkerheden er god og at den pågældende mobile platform nemt kan kobles sammen med de eksisterende forretnings-processer.

Det er noget, som Apple hidtil har haft svært ved, mens eksempelvis den rivaliserende Windows-platform i dag er konstrueret med skarpt fokus på erhvervslivets behov og samtidig nemt kan kobles sammen med det betragtelige antal business-systemer, som Microsoft i dag har i marken.

Både Google, Samsung, Oracle og Microsoft er med fuld blæs på alle cylindre i gang med at byde sig til over for erhvervslivet.

Læs også:

Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Øjner guld og grønne skove: Apples forgyldte vej mod at blive leverandør af erhvervs-it


Fra problembarn til dengse: Sådan bliver iPhone en firmatelefon

Apples erhvervs-planer tager form: Sådan skal du kapres som kunde.

Kampen om erhvervskunderne: Sådan vil Samsung og Apple banke alle de andre

Google klar med 'Android for Work' - sådan vil Google få virksomhederne til at skifte til Android


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.