Artikel top billede

Margrethe Vestagers byttehandel: Krævede oprettelsen af nyt teleskab for Telia-Telenor-fusion

EU vil have fire mobiloperatører i Danmark og ikke kun tre. Derfor var det springende krav fra EU til Telia og Telenor, at der blev etableret en fjerde spiller, hvis de to selskaber skulle fusionere. Det kunne de to selskaber ikke levere.

EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager har været den helt store bremseklods i sammenlægningen af Telia og Telenor i Danmark.

I en pressemeddelelse fra den danske kommissær fremgår det, at hun ønskede en byttehandel, hvis Telia og Telenor kunne gå sammen.

Byttehandlen handlede om, at hun ville have oprettet en fjerde mobiloperatør i Danmark. 

Læs også: Margrethe Vestager: Telia-Telenor-fusion ville gå ud over kunderne

Dette såkaldte fjerde selskab kunne opstå i tvungne frasalg hos Telia og Telenor på et marked, hvor der allerede står en gigant i form af TDC og det noget mindre 3.

Ville ikke acceptere det

Når nu den store fusion er gået i vasken, kan det kun tolkes på den måde, at Telia og Telenor ikke har accepteret EU's betingelser på en måde, der er tilfredsstillende for EU.

Margrethe Vestager skriver da også direkte i sin pressemeddelelse: 

"Hvad selskaberne tilbød, var ikke tilstrækkeligt til at sikre konkurrencen på det danske telemarked."

Du kan læse EU's bekymringer omkring en fusion i Danmark på EU's hjemmeside, inden Kommissionen for alvor dykkede ned i Telia og Telenors fornuftsægteskab herhjemme. 

Læs også:
Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark

Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: "Vi er ekstremt skuffede

[b]Droppet Telia/Telenor-fusion vil ramme TDC hårdt - men er en kæmpefordel for 3[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere