Artikel top billede

Passwords på hacket utroskabs-site afslører moralske skrupler

Flere passwords på det hackede utroskabssite Ashley Madison afslører stor mangel på fantasi, mens andre kodeord sladrer om moralske skrupler. Lær her at bygge stensikre password til alle dine webtjenester.

Simple passwords som 123456, 12345 og klassikeren 'password' topper ikke overraskende listen af benyttede passwords på det hackede utroskabssite Ashley Madison.

Det skriver Ars Technica, efter godt 11 millioner passwords er blevet lækket i kølvandet på hackerangrebet

Disse passwords er altid blandt de mest populære på tværs af alle tjenester, selvom netop disse gengangere i sagens natur er hylende usikre.

Går vi længere ned på listen over Ashley Madison-passwords viser det sig, at flere af brugerne på utroskabssitet med sloganet 'Livet er kort - få dig en affære' har haft visse moralske skrupler, da de oprettede deres konti.

For på listen af de lækkede password, dukker også kodeord som ishouldnotbedoingthis (jegburdeikkegøredette), ithinkilovemywife (jegtrorjegelskerminkone), thisiswrong (detteerforkert) og whatthehellamidoing (hvadfandenharjeggangi) op.

Denne samling kodeord indikerer, at flere brugere i oprettelsesøjeblikket godt vidste, at de var ude på et seriøst moralsk skråplan.

Få styr på dine passwords

Ud fra et sikkerhedssynspunkt er det ikke særligt smart at benytte almindelige ord i en længere række, hvis ikke der også indgår store bogstaver, tal og specialtegn indimellem.

Dermed er de 100 mest populære passwords fra Ashley Madisons sites yderst usikre, da de er nemme for hackere og andre nysgerrige sjæle at 'gætte' sig frem til.

Samtidig viser password-lækket fra Ashley Madison, at flere brugere benytter passwords, der på en eller anden måde hænger sammen med selve servicen.

Det viser de lækkede passwords tilhørende personerne med moralske skrupler, og det indikerer passwords som friendswithbenefits (vennermedfordele) og likeimreallygoingtocheat (somomjegvilværeutro).

Læs også: Her er danskernes mest brugte passwords - så elendige er de

Passwords fra et stort LinkedIN-hack har afsløret samme tendens, da der her dukkede passwords op som ihatemyjob (jeghadermitjob) og iwantanewjob (jegvilhaveetnytjob).

Computerworld har tidligere beskrevet, at det er rigtigt smart at benytte forskellige passwords på forskellige sites, hvor der er en henvisning til det pågældende site i selve passwordet.

Det bør dog gøres mere sikkert, end mange af brugerne på Ashley Madison har gjort, hvilket du kan læse mere om her

Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook


Skandalerne vælter ned over det hackede utroskabssite Ashley Madison
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere