Artikel top billede

Passwords på hacket utroskabs-site afslører moralske skrupler

Flere passwords på det hackede utroskabssite Ashley Madison afslører stor mangel på fantasi, mens andre kodeord sladrer om moralske skrupler. Lær her at bygge stensikre password til alle dine webtjenester.

Simple passwords som 123456, 12345 og klassikeren 'password' topper ikke overraskende listen af benyttede passwords på det hackede utroskabssite Ashley Madison.

Det skriver Ars Technica, efter godt 11 millioner passwords er blevet lækket i kølvandet på hackerangrebet

Disse passwords er altid blandt de mest populære på tværs af alle tjenester, selvom netop disse gengangere i sagens natur er hylende usikre.

Går vi længere ned på listen over Ashley Madison-passwords viser det sig, at flere af brugerne på utroskabssitet med sloganet 'Livet er kort - få dig en affære' har haft visse moralske skrupler, da de oprettede deres konti.

For på listen af de lækkede password, dukker også kodeord som ishouldnotbedoingthis (jegburdeikkegøredette), ithinkilovemywife (jegtrorjegelskerminkone), thisiswrong (detteerforkert) og whatthehellamidoing (hvadfandenharjeggangi) op.

Denne samling kodeord indikerer, at flere brugere i oprettelsesøjeblikket godt vidste, at de var ude på et seriøst moralsk skråplan.

Få styr på dine passwords

Ud fra et sikkerhedssynspunkt er det ikke særligt smart at benytte almindelige ord i en længere række, hvis ikke der også indgår store bogstaver, tal og specialtegn indimellem.

Dermed er de 100 mest populære passwords fra Ashley Madisons sites yderst usikre, da de er nemme for hackere og andre nysgerrige sjæle at 'gætte' sig frem til.

Samtidig viser password-lækket fra Ashley Madison, at flere brugere benytter passwords, der på en eller anden måde hænger sammen med selve servicen.

Det viser de lækkede passwords tilhørende personerne med moralske skrupler, og det indikerer passwords som friendswithbenefits (vennermedfordele) og likeimreallygoingtocheat (somomjegvilværeutro).

Læs også: Her er danskernes mest brugte passwords - så elendige er de

Passwords fra et stort LinkedIN-hack har afsløret samme tendens, da der her dukkede passwords op som ihatemyjob (jeghadermitjob) og iwantanewjob (jegvilhaveetnytjob).

Computerworld har tidligere beskrevet, at det er rigtigt smart at benytte forskellige passwords på forskellige sites, hvor der er en henvisning til det pågældende site i selve passwordet.

Det bør dog gøres mere sikkert, end mange af brugerne på Ashley Madison har gjort, hvilket du kan læse mere om her

Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook


Skandalerne vælter ned over det hackede utroskabssite Ashley Madison
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.