OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

Passwords på hacket utroskabs-site afslører moralske skrupler

Flere passwords på det hackede utroskabssite Ashley Madison afslører stor mangel på fantasi, mens andre kodeord sladrer om moralske skrupler. Lær her at bygge stensikre password til alle dine webtjenester.

Simple passwords som 123456, 12345 og klassikeren 'password' topper ikke overraskende listen af benyttede passwords på det hackede utroskabssite Ashley Madison.

Det skriver Ars Technica, efter godt 11 millioner passwords er blevet lækket i kølvandet på hackerangrebet

Disse passwords er altid blandt de mest populære på tværs af alle tjenester, selvom netop disse gengangere i sagens natur er hylende usikre.

Går vi længere ned på listen over Ashley Madison-passwords viser det sig, at flere af brugerne på utroskabssitet med sloganet 'Livet er kort - få dig en affære' har haft visse moralske skrupler, da de oprettede deres konti.

For på listen af de lækkede password, dukker også kodeord som ishouldnotbedoingthis (jegburdeikkegøredette), ithinkilovemywife (jegtrorjegelskerminkone), thisiswrong (detteerforkert) og whatthehellamidoing (hvadfandenharjeggangi) op.

Denne samling kodeord indikerer, at flere brugere i oprettelsesøjeblikket godt vidste, at de var ude på et seriøst moralsk skråplan.

Få styr på dine passwords

Ud fra et sikkerhedssynspunkt er det ikke særligt smart at benytte almindelige ord i en længere række, hvis ikke der også indgår store bogstaver, tal og specialtegn indimellem.

Dermed er de 100 mest populære passwords fra Ashley Madisons sites yderst usikre, da de er nemme for hackere og andre nysgerrige sjæle at 'gætte' sig frem til.

Samtidig viser password-lækket fra Ashley Madison, at flere brugere benytter passwords, der på en eller anden måde hænger sammen med selve servicen.

Det viser de lækkede passwords tilhørende personerne med moralske skrupler, og det indikerer passwords som friendswithbenefits (vennermedfordele) og likeimreallygoingtocheat (somomjegvilværeutro).

Læs også: Her er danskernes mest brugte passwords - så elendige er de

Passwords fra et stort LinkedIN-hack har afsløret samme tendens, da der her dukkede passwords op som ihatemyjob (jeghadermitjob) og iwantanewjob (jegvilhaveetnytjob).

Computerworld har tidligere beskrevet, at det er rigtigt smart at benytte forskellige passwords på forskellige sites, hvor der er en henvisning til det pågældende site i selve passwordet.

Det bør dog gøres mere sikkert, end mange af brugerne på Ashley Madison har gjort, hvilket du kan læse mere om her

Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook


Skandalerne vælter ned over det hackede utroskabssite Ashley Madison
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere