Artikel top billede

Stor dansk fiber-fusion på vej: Vil sætte fart på fiberudrulningen

Syd Energi og Nyfors vil fusionere for bedre at kunne sætte turbo på fiberudrulningen og udvikle smart grid-løsninger. Fusionen betyder samtidig, at både Waoo og Bredbånd Nord mister en partner.

De to jyske energiselskaber Nyfors og Syd Energi vil fusionere.

Det meddeler selskaberne, der har henholdsvis 45.000 andelshavere og 275.000 andelshavere.

De skriver, at de ""vil i de kommende måneder bede om opbakning i deres repræsentantskaber til at realisere en fusion mellem de to energi- og teleselskaber."

Læs også: Klar til kamp mod YouSee: Her er Stofas plan på det nye marked for tv og bredbånd

Fusionen vil medføre, at fiberudrulningen hos nordjyske Nyfors øges helt op til 95 procent af området over de kommende fem år, mod de nuværende cirka 56 procent, oplyser selskaberne.

"I enkelte områder, hvor det vil være uforholdsmæssigt dyrt at etablere fiberbredbånd, kan det komme på tale, at etablere alternative højhastighedsforbindelser. I den syddanske del af selskabet når fibernettet i dag ud til godt 80 procent, og her vil udrulningen fortsætte til cirka 8.000 husstande årligt."

Siger farvel til Waoo og Bredbånd Nord

Hvis fusionen bliver en realitet, vil det også betyde, at Nyfors siger farvel til Bredbånd Nord- og Waoo!-samarbejdet, og Nyfors' fiberkunder vil i stedet få indhold fra Stofa via fiberforbindelser i begyndelsen af 2017.

SE vil samtidig afvikle sine lokationer i Hjørring og Aalborg og i stedet flytte aktiviteter svarende til 100 stillinger til Brønderslev.

"I Brønderslev er det bl.a. planen at samle SE-koncernens udviklingscenter inden for energi og klima, hvor der skal udvikles "smart home"- og "smart grid"-løsninger. SE-koncernen ser store muligheder for at udnytte den samlede nordjyske vidensbase, bl.a. i et samarbejde med Aalborg Universitet," lyder det i en pressemeddelelse.

Læs også: Bredbånds-hastigheder: Så hurtigt skal dit bredbånd være, før det er hurtigt nok

"Vi ser store muligheder i denne fusion, hvor vi bliver en del af én af de mest betydende virksomheder på både el- og fiberområdet. Med etableringen af det nordjyske kraftcenter, vil vi kunne styrke vores markeds- og samfundsaktiviteter markant her i Nordjylland. Udrulningen af fiber til næsten alle forbrugere og virksomheder i vores område vil desuden være med til at fremtidssikre vores del af den nordjyske region", udtaler Henning Krabbe, bestyrelsesformand i Nyfors.

Så stort bliver det nye SE

Bliver fusionen godkendt af de to repræsentantskaber og af konkurrencemyndighederne, vil det fremtidige SE få en omsætning på cirka fem milliarder kroner.

Samlet set vil andelsselskabet beskæftige cirka 1.600 medarbejdere og have ca. 320.000 andelshavere samt ca. 700.000 kunder.

Syd Energi alene leverer i dag el, energi-effektivisering, fiberbredbånd og kabel-tv til over 650.000 kunder. 

Læs også:

Bredbånds-hastigheder: Så hurtigt skal dit bredbånd være,
før det er hurtigt nok


Derfor er bredbånds-teknologi ikke afgørende: Kabelbredbånd er i dag over 80 procents fiber


Klar til kamp mod YouSee: Her er Stofas plan på det nye marked for tv og bredbånd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere