Artikel top billede

Stor dansk fiber-fusion på vej: Vil sætte fart på fiberudrulningen

Syd Energi og Nyfors vil fusionere for bedre at kunne sætte turbo på fiberudrulningen og udvikle smart grid-løsninger. Fusionen betyder samtidig, at både Waoo og Bredbånd Nord mister en partner.

De to jyske energiselskaber Nyfors og Syd Energi vil fusionere.

Det meddeler selskaberne, der har henholdsvis 45.000 andelshavere og 275.000 andelshavere.

De skriver, at de ""vil i de kommende måneder bede om opbakning i deres repræsentantskaber til at realisere en fusion mellem de to energi- og teleselskaber."

Læs også: Klar til kamp mod YouSee: Her er Stofas plan på det nye marked for tv og bredbånd

Fusionen vil medføre, at fiberudrulningen hos nordjyske Nyfors øges helt op til 95 procent af området over de kommende fem år, mod de nuværende cirka 56 procent, oplyser selskaberne.

"I enkelte områder, hvor det vil være uforholdsmæssigt dyrt at etablere fiberbredbånd, kan det komme på tale, at etablere alternative højhastighedsforbindelser. I den syddanske del af selskabet når fibernettet i dag ud til godt 80 procent, og her vil udrulningen fortsætte til cirka 8.000 husstande årligt."

Siger farvel til Waoo og Bredbånd Nord

Hvis fusionen bliver en realitet, vil det også betyde, at Nyfors siger farvel til Bredbånd Nord- og Waoo!-samarbejdet, og Nyfors' fiberkunder vil i stedet få indhold fra Stofa via fiberforbindelser i begyndelsen af 2017.

SE vil samtidig afvikle sine lokationer i Hjørring og Aalborg og i stedet flytte aktiviteter svarende til 100 stillinger til Brønderslev.

"I Brønderslev er det bl.a. planen at samle SE-koncernens udviklingscenter inden for energi og klima, hvor der skal udvikles "smart home"- og "smart grid"-løsninger. SE-koncernen ser store muligheder for at udnytte den samlede nordjyske vidensbase, bl.a. i et samarbejde med Aalborg Universitet," lyder det i en pressemeddelelse.

Læs også: Bredbånds-hastigheder: Så hurtigt skal dit bredbånd være, før det er hurtigt nok

"Vi ser store muligheder i denne fusion, hvor vi bliver en del af én af de mest betydende virksomheder på både el- og fiberområdet. Med etableringen af det nordjyske kraftcenter, vil vi kunne styrke vores markeds- og samfundsaktiviteter markant her i Nordjylland. Udrulningen af fiber til næsten alle forbrugere og virksomheder i vores område vil desuden være med til at fremtidssikre vores del af den nordjyske region", udtaler Henning Krabbe, bestyrelsesformand i Nyfors.

Så stort bliver det nye SE

Bliver fusionen godkendt af de to repræsentantskaber og af konkurrencemyndighederne, vil det fremtidige SE få en omsætning på cirka fem milliarder kroner.

Samlet set vil andelsselskabet beskæftige cirka 1.600 medarbejdere og have ca. 320.000 andelshavere samt ca. 700.000 kunder.

Syd Energi alene leverer i dag el, energi-effektivisering, fiberbredbånd og kabel-tv til over 650.000 kunder. 

Læs også:

Bredbånds-hastigheder: Så hurtigt skal dit bredbånd være,
før det er hurtigt nok


Derfor er bredbånds-teknologi ikke afgørende: Kabelbredbånd er i dag over 80 procents fiber


Klar til kamp mod YouSee: Her er Stofas plan på det nye marked for tv og bredbånd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere