Artikel top billede

Afstemning om Surface Pro versus iPad Pro: Her er den knusende sejr til Surface

Computerworlds læsere er ikke i tvivl om, hvorvidt en iPad Pro eller en Surface Pro er mest velegnet til arbejde. Samtidig afslører debatten dog, at der er meget delte meninger om fordele og ulemper ved de to platforme.

Vi oprettede i starten af ugen en afstemning her på Computerworld med temaet "Hvis jeg skulle vælge enten en Surface Pro 3 eller en iPad Pro, ville jeg vælge... "

Begge maskiner retter sig mod de professionelle it-brugere, og derfor er det interessant undersøge stemningen forud for lanceringen af iPad Pro, der rammer markedet i november. 

Der er nu 1208 Computerworld-læsere, der har valgt at deltage i afstemningen om Surface Pro versus iPad Pro, og resultatet er ganske interessant.

Hele 74 procent af de 1208 stemmer er placeret på Surface Pro 3.

Kun 16 procent peger på, at de ville vælge en iPad Pro frem for en Surface Pro 3.

Yderligere fire procent vil vælge "et helt tredje produkt," mens der også er fire procent, der svarer "ved ikke."

Satser begge på de professionelle brugere

Resultat er ekstra interessant, fordi Computerworlds læsere typisk arbejder professionelt med it - eksempelvis i en it-afdeling.

Det er et interessant tankeeksperiment, hvordan resultatet ville se ud, hvis man eksempelvis oprettede den samme afstemning overfor en gruppe af helt almindelige it-brugere?

Læs også: Microsofts Surface Pro versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?

Blandt Computerworlds læsere er der dog ingen tvivl om, at Surface Pro er den foretrukne 2-i-1-maskine til arbejde, selv om Apple med iPad Pro i høj grad sigter efter at levere det samme, som Microsoft gør med Surface.

Blandt andet ved at lancere et tastatur til den nye iPad Pro, der er både større og og har en langt hurtigere processor end de almindelige iPads.

Derfor vil flest vælge Surface

Meget tyder dog på, at afstemingsresultatet i høj grad handler om, at mange af Computerworlds fortsat ser iOS som en platform, der mest er til privatbrug, mens Windows opfattes som den mere erhvervs-egnede platform.

"En iPad er ikke en computer eller arbejdsstation. Den er ligesom en lommeregner eller smartphone. En Surface er en arbejdsstation i miniformat," skriver en af debattørerne.

"Surface Pro vinder helt klart på at kunne afvikle alle desktop-programmer, der findes til Windows, mens iPad Pro er låst til iOS-platformen," lyder det et andet sted i debatten under artiklen.

Dertil svarer en helt trejde læser dog prompte: "Ja, og it-afdelingen har hele tiden problemer med drivere, opdateringer osv. Surface Pro er ikke guds gave til it-afdelingen!"

Læs også: Microsofts Surface Pro versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?

Debatten breder sig også til en mere generel diskussion om Microsoft versus Apple i virksomhederne. Her skriver en læser eksempelvis:

"Med hele firmaet udstyret med Apple-dimser burde jeg være fast kunde hos Apple support... Det er jeg ikke. Den ene pc, vi har tilbage, tager 90 procent af vores supporttid..."

Det opfattelse af support-behovet er det dog langt fra alle læsere, der er enige i.

Skal medarbejderne selv vælge? 
Debatten kommer også omkring et andet vigtigt spørgsmål, som mange it-afdelinger efterhånden må forholde sig til: Om medarbejderne selv kan kunne vælge, om de vil have Windows, iOS/Mac OS X eller noget helt tredje.  

"...her skal personlige præferencer ikke spille ind," er opfattelsen hos én læser, mens det et andet sted i debatten lyder:

"Selvfølgelig skal de da det. Medarbejderne skal da selv kunne vælge, hvilket udstyr de vil bruge indenfor rimelighedens grænser."

Surface Pro 4 versus iPad Pro

Uanset hvad man måtte mene om den sag, er der ingen tvivl om, at Microsoft har ramt plet med Surface Pro til erhvervsbrugerne.

Det bliver interessant at følge udviklingen, når iPad Pro også melder sig ind i kampen om det samme segment.

En ny Surface Pro 4 ventes at blive præsenteret af Microsoft om få uger og komme til salg i løbet af efteråret, mens Apples iPad Pro rammer markedet i november.

Læs også:

Microsofts Surface Pro versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?

Microsoft inviterer til stort event: Nu kommer Surface Pro 4 og de nye Lumia-smartphones

Apples nye iPad Pro: Derfor bliver Microsofts Office nøglen til succes

Der sker store ting på tablet-markedet: 2-i-1-produkterne bliver afgørende

Derfor bliver iOS 9 til iPhone og iPad noget helt særligt for virksomhederne

Her er Apples helt nye gigant-iPad

Test: Microsofts Surface Pro 3 får topkarakter

Derfor bliver iOS 9 til iPhone og iPad noget helt særligt for virksomhederne