Artikel top billede

Her er Apples helt nye gigant-iPad

Apple har netop præsenteret en ny større iPad, der kan bruges sammen to helt nye typer tilbehør.

Det er fem år siden, at den første iPad blev præsenteret. Men her til aften har den fået vokseværk.

For til aftenens store præsentation i San Francisco kunne Apples administrerende direktør Tim Cook løfte sløret for, hvad han betegnede som den "største iPad-nyhed siden præsentationen af den første iPad".

Denne nyhed er en helt ny iPad, som Apple har døbt "iPad Pro", og den henvender sig uden tvivl til brugere, der har et ønske om at være produktive på deres iPads.

Mest kraftfulde iPad

Tim Cook kaldte det for den mest kraftfulde iPad nogensinde.

Der sidder en ny såkaldt A9X-processor i den, der ifølge Apple er hurtigere end 80 procent af alle de bærbare computere, der er blevet solgt i løbet af det sidste halve år.

iPad Pro er udstyret med en stor skærm på 12,9 tommer. Det er samme størrelse som to iPad Air placeret side om side, og en repræsentant fra Microsoft demonstrerede på scenen, hvordan den større skærm gjorde det muligt at afvikle et Microsoft Word-dokument og Microsoft Excel-regneark side om side.  

Helt nyt Apple-tastatur

Den store skærm gør det muligt at taste på et software-tastatur i fuld tastatur-størrelse, men Apple vil også sælge den sammen med et fysisk tastatur-cover, som Apple kalder for "smart keyboard cover," der minder meget om nogle af de tastatur-etuier som Logitech allerede sælger i dag.

Det mest bemærkelsesværdige tilbehør til den nye iPad Pro er dog en stylus, som Apple har døbt Apple Pencil.

Som navnet antyder ligner den en almindelig blyant, men den er udstyret med et væld af sensorer, der kan registrere, hvor hårdt der trykkes og hvilken vinkel den holdes i.

iPad Pro er 6,9 mm tyk og har en batteritid på 10 timer. Den koster 799 dollar i den mindste udgave på 32 gb, og den kan købes til november. Apple Pencil koster 99 dollar og tastaturet koster 169 dollar. 

Computerworld opdaterer med danske priser, når vi kender dem. 

Læs også: 
Stor Apple-præsentation i aften: Her er tre ting der er værd at holde øje med




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere