Artikel top billede

Dansk sikkerhedsfirma scorer sjælden certificering: Det åbner porten til hele verden

Dansk sikkerhedsfirma har scoret højt specialiseret certificering. der skal dørene op til verdensmarkedet. Læs her, hvordan det danske sikkerhedsfirma vil runde en milliard-omsætning om få år.

Sikkerhedsfirmaet Logpoint (tidligere Immunesecurity) har store armbevægelser med omsætningsdrømme på op mod en milliard kroner om få år.

En vigtig brik i drømmescenariet er faldet på plads for tre uger siden.

For her scorede Logpoint den yderst sjældne EAL Level 3+-certificering, der giver selskabet adgang til at kunne levere sin SIEM-netværkovervågningssoftware til virksomheder, politi, forsvar og efterretningstjenester i hele verden.

Certificeringen kaldes også NATO-certificeringen, og den er blevet foretaget af det svenske Forsvarsministerium, der har gennemlyst softwaren fra Logpoint på alle leder og kanter.

Skal spille i Champions League

Direktør hos Logpoint, Jesper Zerlang, er netop lige kommet hjem fra NATO-konferencen NIAS 2015 med cybersikkerhed på menukortet og en stribe nye visitkort i inderlommen.

For selvom certificeringen er spritny, var der allerede på denne konference interesse for det danske sikkerhedsselskab, der skal kæmpe mod it-giganter som HP og IBM, som også har lignende certificeringer.

"Alle var temmelig overraskede over, at der nu findes en europæisk aktør, der har denne certificering som den eneste uden for USA. Vi ser da også certificeringen som et vigtigt skridt for at komme til at spille med i Champions League," lyder det fra Jesper Zerlang.

Certificering er adgangsbillet

Mere konkret har Logpoint ovenpå certificeringen vundet ordrer hos to europæiske politienheder og levering af sikkerhedsovervågning til et skandinavisk atomkraftværk.

"Det salgsarbejde kunne slet ikke lade sig gøre uden certificeringen, og vi er i kontakt med flere forskellige forsvars- og efterretningsenheder," siger Jesper Zerlang.

Han peger desuden på, at virksomheden nu også har fået foden inden for hos den amerikanske forsvarsvirksomhed General Dynamics.

"Vi har fået mange kontakter under og efter vores arbejde med certificeringen, og det står klart, at vi skal til USA, hvis vi skal nå vores ambitiøse omsætningsmål," siger direktøren for Logpoint, der med en årsomsætning på 50 millioner kroner har et godt stykke op til den ønskede milliard-omsætning.

Certificering kan blive et krav

På europæisk plan er Jesper Zerlang rigtig glad for it-sikkerhedsmeldingerne, der kommer fra EU i Bruxelles i disse måneder.

For udover det kommende EU-krav om store bøder på mellem to og fem procent af en virksomheds globale omsætning ved tab af data, fortæller han, at EU også barsler med udbudskrav til sikkerhedscertificeringer som EAL Level 3 i enten 2016 eller 2017.

"Hvis kravet til it-sikkerhedscertificeringer bliver til virkelighed inden for få år, så er der mange sikkerhedsfirmaer, der får travlt med at blive certificeret. Og så skulle vi gerne have et forspring," forklarer Jesper Zerlang.

Sikkerhedsfirma bygger sin succes på skuldrene af 14 forskellige nationaliteter


Passwords på hacket utroskabs-site afslører moralske skrupler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere