Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dansk sikkerhedsfirma scorer sjælden certificering: Det åbner porten til hele verden

Dansk sikkerhedsfirma har scoret højt specialiseret certificering. der skal dørene op til verdensmarkedet. Læs her, hvordan det danske sikkerhedsfirma vil runde en milliard-omsætning om få år.

Sikkerhedsfirmaet Logpoint (tidligere Immunesecurity) har store armbevægelser med omsætningsdrømme på op mod en milliard kroner om få år.

En vigtig brik i drømmescenariet er faldet på plads for tre uger siden.

For her scorede Logpoint den yderst sjældne EAL Level 3+-certificering, der giver selskabet adgang til at kunne levere sin SIEM-netværkovervågningssoftware til virksomheder, politi, forsvar og efterretningstjenester i hele verden.

Certificeringen kaldes også NATO-certificeringen, og den er blevet foretaget af det svenske Forsvarsministerium, der har gennemlyst softwaren fra Logpoint på alle leder og kanter.

Skal spille i Champions League

Direktør hos Logpoint, Jesper Zerlang, er netop lige kommet hjem fra NATO-konferencen NIAS 2015 med cybersikkerhed på menukortet og en stribe nye visitkort i inderlommen.

For selvom certificeringen er spritny, var der allerede på denne konference interesse for det danske sikkerhedsselskab, der skal kæmpe mod it-giganter som HP og IBM, som også har lignende certificeringer.

"Alle var temmelig overraskede over, at der nu findes en europæisk aktør, der har denne certificering som den eneste uden for USA. Vi ser da også certificeringen som et vigtigt skridt for at komme til at spille med i Champions League," lyder det fra Jesper Zerlang.

Certificering er adgangsbillet

Mere konkret har Logpoint ovenpå certificeringen vundet ordrer hos to europæiske politienheder og levering af sikkerhedsovervågning til et skandinavisk atomkraftværk.

"Det salgsarbejde kunne slet ikke lade sig gøre uden certificeringen, og vi er i kontakt med flere forskellige forsvars- og efterretningsenheder," siger Jesper Zerlang.

Han peger desuden på, at virksomheden nu også har fået foden inden for hos den amerikanske forsvarsvirksomhed General Dynamics.

"Vi har fået mange kontakter under og efter vores arbejde med certificeringen, og det står klart, at vi skal til USA, hvis vi skal nå vores ambitiøse omsætningsmål," siger direktøren for Logpoint, der med en årsomsætning på 50 millioner kroner har et godt stykke op til den ønskede milliard-omsætning.

Certificering kan blive et krav

På europæisk plan er Jesper Zerlang rigtig glad for it-sikkerhedsmeldingerne, der kommer fra EU i Bruxelles i disse måneder.

For udover det kommende EU-krav om store bøder på mellem to og fem procent af en virksomheds globale omsætning ved tab af data, fortæller han, at EU også barsler med udbudskrav til sikkerhedscertificeringer som EAL Level 3 i enten 2016 eller 2017.

"Hvis kravet til it-sikkerhedscertificeringer bliver til virkelighed inden for få år, så er der mange sikkerhedsfirmaer, der får travlt med at blive certificeret. Og så skulle vi gerne have et forspring," forklarer Jesper Zerlang.

Sikkerhedsfirma bygger sin succes på skuldrene af 14 forskellige nationaliteter


Passwords på hacket utroskabs-site afslører moralske skrupler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere