Dansk sikkerhedsfirma scorer sjælden certificering: Det åbner porten til hele verden

Dansk sikkerhedsfirma har scoret højt specialiseret certificering. der skal dørene op til verdensmarkedet. Læs her, hvordan det danske sikkerhedsfirma vil runde en milliard-omsætning om få år.

Sikkerhedsfirmaet Logpoint (tidligere Immunesecurity) har store armbevægelser med omsætningsdrømme på op mod en milliard kroner om få år.

En vigtig brik i drømmescenariet er faldet på plads for tre uger siden.

For her scorede Logpoint den yderst sjældne EAL Level 3+-certificering, der giver selskabet adgang til at kunne levere sin SIEM-netværkovervågningssoftware til virksomheder, politi, forsvar og efterretningstjenester i hele verden.

Certificeringen kaldes også NATO-certificeringen, og den er blevet foretaget af det svenske Forsvarsministerium, der har gennemlyst softwaren fra Logpoint på alle leder og kanter.

Skal spille i Champions League
Direktør hos Logpoint, Jesper Zerlang, er netop lige kommet hjem fra NATO-konferencen NIAS 2015 med cybersikkerhed på menukortet og en stribe nye visitkort i inderlommen.

For selvom certificeringen er spritny, var der allerede på denne konference interesse for det danske sikkerhedsselskab, der skal kæmpe mod it-giganter som HP og IBM, som også har lignende certificeringer.

"Alle var temmelig overraskede over, at der nu findes en europæisk aktør, der har denne certificering som den eneste uden for USA. Vi ser da også certificeringen som et vigtigt skridt for at komme til at spille med i Champions League," lyder det fra Jesper Zerlang.

Certificering er adgangsbillet
Mere konkret har Logpoint ovenpå certificeringen vundet ordrer hos to europæiske politienheder og levering af sikkerhedsovervågning til et skandinavisk atomkraftværk.

"Det salgsarbejde kunne slet ikke lade sig gøre uden certificeringen, og vi er i kontakt med flere forskellige forsvars- og efterretningsenheder," siger Jesper Zerlang.

Han peger desuden på, at virksomheden nu også har fået foden inden for hos den amerikanske forsvarsvirksomhed General Dynamics.

"Vi har fået mange kontakter under og efter vores arbejde med certificeringen, og det står klart, at vi skal til USA, hvis vi skal nå vores ambitiøse omsætningsmål," siger direktøren for Logpoint, der med en årsomsætning på 50 millioner kroner har et godt stykke op til den ønskede milliard-omsætning.

Certificering kan blive et krav
På europæisk plan er Jesper Zerlang rigtig glad for it-sikkerhedsmeldingerne, der kommer fra EU i Bruxelles i disse måneder.

For udover det kommende EU-krav om store bøder på mellem to og fem procent af en virksomheds globale omsætning ved tab af data, fortæller han, at EU også barsler med udbudskrav til sikkerhedscertificeringer som EAL Level 3 i enten 2016 eller 2017.

"Hvis kravet til it-sikkerhedscertificeringer bliver til virkelighed inden for få år, så er der mange sikkerhedsfirmaer, der får travlt med at blive certificeret. Og så skulle vi gerne have et forspring," forklarer Jesper Zerlang.

Læs også: 
Sikkerhedsfirma bygger sin succes på skuldrene af 14 forskellige nationaliteter

Passwords på hacket utroskabs-site afslører moralske skrupler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.