Dansk sikkerhedsfirma scorer sjælden certificering: Det åbner porten til hele verden

Dansk sikkerhedsfirma har scoret højt specialiseret certificering. der skal dørene op til verdensmarkedet. Læs her, hvordan det danske sikkerhedsfirma vil runde en milliard-omsætning om få år.

Sikkerhedsfirmaet Logpoint (tidligere Immunesecurity) har store armbevægelser med omsætningsdrømme på op mod en milliard kroner om få år.

En vigtig brik i drømmescenariet er faldet på plads for tre uger siden.

For her scorede Logpoint den yderst sjældne EAL Level 3+-certificering, der giver selskabet adgang til at kunne levere sin SIEM-netværkovervågningssoftware til virksomheder, politi, forsvar og efterretningstjenester i hele verden.

Certificeringen kaldes også NATO-certificeringen, og den er blevet foretaget af det svenske Forsvarsministerium, der har gennemlyst softwaren fra Logpoint på alle leder og kanter.

Skal spille i Champions League
Direktør hos Logpoint, Jesper Zerlang, er netop lige kommet hjem fra NATO-konferencen NIAS 2015 med cybersikkerhed på menukortet og en stribe nye visitkort i inderlommen.

For selvom certificeringen er spritny, var der allerede på denne konference interesse for det danske sikkerhedsselskab, der skal kæmpe mod it-giganter som HP og IBM, som også har lignende certificeringer.

"Alle var temmelig overraskede over, at der nu findes en europæisk aktør, der har denne certificering som den eneste uden for USA. Vi ser da også certificeringen som et vigtigt skridt for at komme til at spille med i Champions League," lyder det fra Jesper Zerlang.

Certificering er adgangsbillet
Mere konkret har Logpoint ovenpå certificeringen vundet ordrer hos to europæiske politienheder og levering af sikkerhedsovervågning til et skandinavisk atomkraftværk.

"Det salgsarbejde kunne slet ikke lade sig gøre uden certificeringen, og vi er i kontakt med flere forskellige forsvars- og efterretningsenheder," siger Jesper Zerlang.

Han peger desuden på, at virksomheden nu også har fået foden inden for hos den amerikanske forsvarsvirksomhed General Dynamics.

"Vi har fået mange kontakter under og efter vores arbejde med certificeringen, og det står klart, at vi skal til USA, hvis vi skal nå vores ambitiøse omsætningsmål," siger direktøren for Logpoint, der med en årsomsætning på 50 millioner kroner har et godt stykke op til den ønskede milliard-omsætning.

Certificering kan blive et krav
På europæisk plan er Jesper Zerlang rigtig glad for it-sikkerhedsmeldingerne, der kommer fra EU i Bruxelles i disse måneder.

For udover det kommende EU-krav om store bøder på mellem to og fem procent af en virksomheds globale omsætning ved tab af data, fortæller han, at EU også barsler med udbudskrav til sikkerhedscertificeringer som EAL Level 3 i enten 2016 eller 2017.

"Hvis kravet til it-sikkerhedscertificeringer bliver til virkelighed inden for få år, så er der mange sikkerhedsfirmaer, der får travlt med at blive certificeret. Og så skulle vi gerne have et forspring," forklarer Jesper Zerlang.

Læs også: 
Sikkerhedsfirma bygger sin succes på skuldrene af 14 forskellige nationaliteter

Passwords på hacket utroskabs-site afslører moralske skrupler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.