Indgangen til Immunesecuritys lokaler på Østerbro i København er dekoreret med grafitti og cybersikkerhed. Selskabet er dog så småt på vej til at løsrive sig fra kun at være et sikkerhedsfirma.

Sådan vil dansk it-firma 30-doble omsætningen på fem år

Udviklingen er gået hurtigt, og ambitionerne er stadig tårnhøje for lille danske softwarehus, der har som langsigtet mål at sætte sig på verdensmarkedet for et helt specielt it-nicheprodukt.

Det erklærede økonomiske mål for det danske it-sikkerhedsselskab Immunesecurity er at fordoble omsætningen hvert år frem mod 2020.

Det svarer til at gå fra den nuværende omsætning på et større tocifret millionbeløb til, at selskabet sælger for et sted mellem en halv og en hel milliard kroner i 2020.

Den noget udanske udmelding kommer fra Immunesecuritys administrerende direktør Jesper Zerlang. 

"Vi er bedre og billigere end konkurrenterne, og det skal vi så have overbevist markedet om," lyder det sejrssikkert fra direktøren, som ikke er meget for at tale om firmaets nuværende omsætningstal grundet presset fra konkurrenter, der blandt andet tæller it-kæmper som HP og IBM.

Rykker ud i verden
Virksomheden har scoret sin enorme selvtillid gennem en succesrig selskabsudvikling, der for alvor tog fart i 2008, da virksomheden besluttede sig for at gå fra at være en rådgivende konsulentvirksomhed inden for it-sikkerhed til at blive et decideret softwarehus med et nicheprodukt på sikkerhedsmarkedet.

Den omvæltning har på medarbejdersiden betydet, at mens den dengang nytiltrådte direktør Jesper Zerlang i 2008 kunne sige goddag til otte rådgivende konsulent-kolleger, er han i dag leder for 60 medarbejdere, hvoraf 40 er udviklere i den nepalesiske by Kathmandu.

Resten sidder på kontorer i Danmark, Sverige, Tyskland eller England, mens partnernetværket har forgrenet sig til blandt andet USA, Singapore og senest Hong Kong.

På den korte bane er målet klart:

"Vi vil bygge verdens bedste SIEM-løsning," fastslår direktør Jesper Zerlang.

Kæmper om 12 milliarder kroner
SIEM står for Security Information and Event Management, der er et begreb, der bruges om systemer, som giver et realtidsbillede af samtlige digitale hændelser i en it-infrastruktur - herunder ikke mindst hackerindbrud og andre overtrædelser.

I Immunesecuritys tilfælde drejer SIEM sig om selskabets softwareplatform ved navn Logpoint, der opsamler alle logs i et netværk på enten hardware- eller applikationsniveau og kan sættes op til at advare it-driftslederen, it-chefen eller andre ledende medarbejdere om uhensigtsmæssigheder.

Det lille danske it-selskab, der har til huse på Østerbro i København, har således taget kampen op mod giganter som HP og IBM, der igennem opkøb har sat sig solidt på det globale SIEM-marked.

"I dag omsætter markedet for omkring 12 milliarder kroner, men det beløb forventer vi vil stige i takt med, at datamængderne og kompleksiteten stiger," siger direktør Jesper Zerlang.

Derfor er logs mere end sikkerhed
En af årsagerne til et voksende SIEM-marked er, at teknologien kan andet og mere end blot at overvåge, om der er ubudne gæster på vej ind på netværket.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Dramatisk tilbagegang i det samlede erhvervsliv - men i telebranchen går det meget godt
Den danske telebranche har foreløbigt klaret sig godt igennem coronakrisen, viser nye tal fra Danmarks Statistik, som Dansk Erhverv har analyseret. Omsætningen er hævet en smule, mens det samlede erhvervsliv er gået dramatisk tilbage.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
How to understand the email threat landscape
There is already a large number of organizations transitioning to more cost efficient cloud based solutions as of now. According to recent research by Gartner, "by 2021, Gartner expects 70 % of public and private companies to be using cloud email services.” But unfortunately this is also bad news, as the attackers’ methods also evolve, and there is a market increase in number of attacks against cloud based email services such as MS Office 365. In this whitepaper we will discuss the common email security threats that are faced by organizations and how to keep your organization safe from these attacks.