Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

EU blæser til kamp mod geoblocking - hvad mener du?

Geoblocking er en stor udfordring for det kommende digitale indre marked, hvor Danmark og danske virksomheder ellers står til at score en gevinst på 60 milliarder kroner. EU spørger derfor borgere og virksomheder om, hvordan vi kan få det bedste indre marked.

En af de hedeste drømme i den europæiske union er at sikre et frit indre marked, hvilket naturligvis også gælder for det digitale indre marked.

Derfor har EU i går åbnet for en offentlig høring omkring geoblocking og andre geografisk baserede restriktioner, der kan forhindre europæere i at sælge eller købe varer og tjenesteydelser i EU-landene.

"Høringen dækker eksempelvis kunder, som er blevet opkrævet forskellige priser eller tilbudt en række forskellige varer, der afhænger af, hvor de bor," lyder det i høringsoplægget fra EU-Kommissionen.

Du kan selv finde høringsmaterialet på EU's hjemmeside.

Skal løbes i gang

Her kan private såvel som virksomheder komme med deres indspark til blandt andet geoblocking-spørgsmålet, hvor svarene forventes at blive medtaget i den kommende strategiplan for det digitale indre marked, der ser dagens lys i næste måned.

EU-Kommissionen har tidligere på året ridset sine planer op for det digitale indre marked, hvor den tidligere estiske premierminister, Andrus Ansip, er udpeget som såkaldt superkommissær for at få det til at ske. 

Læs også: EU's nye digitale oprydder: Han skal indføre det fælles digitale marked

Trods mange ihærdige forsøg på at løbe det digitale indre marked i gang, er det endnu ikke rigtigt lykkes, men det skal der altså laves om på.

60 milliarder til Danmark

For der er mange penge i de grænseoverskridende handler, vurderer EU.

EU-Kommissionen har tidligere udmeldt på, at digitaliseringen skal udgøre fire procent af den samlede forventelige vækst på fem til syv procent i bruttonationalproduktet (BNP) i de kommende år.

Målt på det danske BNP vil det i kroner og ører betyde en vækst på op mod 60 milliarder kroner i den danske andedam.

Udover høringen om geoblocking har EU også i dag søsat en høring, der er noget mere omfattende, da den omhandler de regulatoriske krav til online-platforme herunder miljøkrav og datakrav i vores nuværende cloud-æra.

Denne anden høring kan du også finde på EU's hjemmeside, hvor der er åbent for indspark fra borgere, virksomheder og interessegrupper.

Læs også: 
Den store plan: It bliver hele Europas redningskrans
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere