Artikel top billede

EU's nye digitale oprydder: Han skal indføre det fælles digitale marked

EU udnævner for første gang en fælles-europæisk digital oprydder, der skal sørge for at samle EU's øvrige kommissærer om et fælles digitalt EU. Telesektoren er i kikkerten.

Den tidligere estiske premierminister, Andrus Ansip, bliver ny såkaldt superkommissær for det digitale indre marked.

Han bliver dermed EU's første kommissær med særligt fokus på det digitale område.

EU-formand Jean-Claude Junckers har i forbindelse med udnævnelsen af det nye hold EU-kommissærer udnævnt syv såkaldte superkommissærer eller 'vice presidents,' der kommer til at arbejde på tværs af kommissionen med henblik på at sikre stærkere fokus og bedre samarbejde.

Ideen er, at de syv 'vice presidents' skal sørge for, at de øvrige kommissærer kommer til at arbejde sammen som 'teams,' hvis sammensætning ændrer sig efter behov, hedder det.

Andrus Ansip får ifølge det 'mission letter,' som han har modtaget fra EU-formanden, blandt andet som mål at gøre Europa til 'verdens førende inden for informations- og kommunikationsteknologi udstyret med alle de værktøjer, der skal til for at få succes i den globale digitale økonomi.'

Jean-Claude Juncker mener, at EU ved skabelsen af et samlet digitalt marked kan opbygge et marked på op mod 250 milliarder euro og skabe tusindvis af nye job.

Det vil blandt andet kræve, at de nationale tele-siloer bliver nedbrudt, og telemarkedet bliver gjort fælles-europæisk, ligesom der skal formuleres fælles regler for copyright og data-beskyttelse, hedder det.

Den danske it-organisation, IT-Branchen, erklærer sig vældig tilfreds med udnævnelsen af den estiske superkommissær.

"Det er rigtigt godt nyt for danske it-virksomheder og digitale servicevirksomheder, at EU nu får en digital superkommissær. Det er et klart signal om, at det er absolut afgørende for udvikling og vækst i Europa, at vi får sat fart på at få virkeliggjort planerne om et digitalt indre marked. Vi har alt for længe haltet efter især USA på det digitale område," lyder det fra Cecilia Bonefeld-Dahl, formand for IT-Branchen.

Du kan læse hele EU-formand Jean-Claude Junckers' brev til Andrus Ansip med ønskerne til hans virke her: Mission letter for Andrus Ansip.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere