Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Mozilla klar med ny Firefox-browser - tager livet af 14 år gammel bug

Efter 14 år har Mozilla nu fundet tid til at tage hånd om en bug, der rammer mange brugere af Firefox-browseren.

Med den nye version af Firefox-browseren, Firefox 41, kommer Mozille ikke bare med flere nye funktioner og teknologiske tiltag - Mozilla tager også livet af en 14 år gammel bug.

Det pågældende bug findes ikke i selve browseren, men i samspillet med Adblock Plus, en af de mest populære tilføjelser til browseren.

Det skriver sikkerhedssiden Threatpost.

Firefox 41 tager nemlig hånd om et problem med måden, som Adblock Plus påvirker hukommelses-forbruget på.

Tidligere har browseren med dette og lignende add-ons haft problemer med hukommelses-forbruget, hvilket kan føre til lange svartider, eller at browseren crasher. 

Ben Williams fra Adblock Plus nævner det nye tiltag i et blogindlæg, skriver ThreatPost, der også fortæller, at 21 millioner brugere har hentet Adblock Plus.

"Brugere kan nu slappe af og browse meget hurtigere, fordi en Mozilla-udvikler i sidste uge patchede en 14 år gammel bug. Nu bruger Firefox stort set den samme mængde hukommelse, uanset om du anvender en ABP eller ej," skriver han,

Annonce-blokering skaber debat

Ben Williams noterer også, at hukommelses-problemet første gang blev rapporteret via Bugzilla den 27. april 2001, altså for mere end 14 år siden.

En ad-blocker gør det muligt at blokere for annoncer, når man browser.

Det er en fremgangsmåde, der jævnligt fører til heftig debat, fordi der er både modstandere og tilhængere af, at man på denne måde surfer gratis, selvom det indhold, man tilgår, i sagens natur har kostet penge at producere.

Senest har muligheden for at blokere annoncer i Apples iOS 9-styresystem igen gjort debatten for og imod annonce-blokering aktuel - læs mere om det her.

Læs også:

iOS-brugerne kan snart blokere for annoncer: Her er den mulige konsekvens

Mozilla angrebet: Kritiske informationer stjålet - og brugt til at ramme Firefox-brugerne

Microsoft til brugere, der søger efter Firefox eller Chrome: Tag Edge i stedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere