Artikel top billede

Mozilla klar med ny Firefox-browser - tager livet af 14 år gammel bug

Efter 14 år har Mozilla nu fundet tid til at tage hånd om en bug, der rammer mange brugere af Firefox-browseren.

Med den nye version af Firefox-browseren, Firefox 41, kommer Mozille ikke bare med flere nye funktioner og teknologiske tiltag - Mozilla tager også livet af en 14 år gammel bug.

Det pågældende bug findes ikke i selve browseren, men i samspillet med Adblock Plus, en af de mest populære tilføjelser til browseren.

Det skriver sikkerhedssiden Threatpost.

Firefox 41 tager nemlig hånd om et problem med måden, som Adblock Plus påvirker hukommelses-forbruget på.

Tidligere har browseren med dette og lignende add-ons haft problemer med hukommelses-forbruget, hvilket kan føre til lange svartider, eller at browseren crasher. 

Ben Williams fra Adblock Plus nævner det nye tiltag i et blogindlæg, skriver ThreatPost, der også fortæller, at 21 millioner brugere har hentet Adblock Plus.

"Brugere kan nu slappe af og browse meget hurtigere, fordi en Mozilla-udvikler i sidste uge patchede en 14 år gammel bug. Nu bruger Firefox stort set den samme mængde hukommelse, uanset om du anvender en ABP eller ej," skriver han,

Annonce-blokering skaber debat

Ben Williams noterer også, at hukommelses-problemet første gang blev rapporteret via Bugzilla den 27. april 2001, altså for mere end 14 år siden.

En ad-blocker gør det muligt at blokere for annoncer, når man browser.

Det er en fremgangsmåde, der jævnligt fører til heftig debat, fordi der er både modstandere og tilhængere af, at man på denne måde surfer gratis, selvom det indhold, man tilgår, i sagens natur har kostet penge at producere.

Senest har muligheden for at blokere annoncer i Apples iOS 9-styresystem igen gjort debatten for og imod annonce-blokering aktuel - læs mere om det her.

Læs også:

iOS-brugerne kan snart blokere for annoncer: Her er den mulige konsekvens

Mozilla angrebet: Kritiske informationer stjålet - og brugt til at ramme Firefox-brugerne

Microsoft til brugere, der søger efter Firefox eller Chrome: Tag Edge i stedet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere