Artikel top billede

Mozilla klar med ny Firefox-browser - tager livet af 14 år gammel bug

Efter 14 år har Mozilla nu fundet tid til at tage hånd om en bug, der rammer mange brugere af Firefox-browseren.

Med den nye version af Firefox-browseren, Firefox 41, kommer Mozille ikke bare med flere nye funktioner og teknologiske tiltag - Mozilla tager også livet af en 14 år gammel bug.

Det pågældende bug findes ikke i selve browseren, men i samspillet med Adblock Plus, en af de mest populære tilføjelser til browseren.

Det skriver sikkerhedssiden Threatpost.

Firefox 41 tager nemlig hånd om et problem med måden, som Adblock Plus påvirker hukommelses-forbruget på.

Tidligere har browseren med dette og lignende add-ons haft problemer med hukommelses-forbruget, hvilket kan føre til lange svartider, eller at browseren crasher. 

Ben Williams fra Adblock Plus nævner det nye tiltag i et blogindlæg, skriver ThreatPost, der også fortæller, at 21 millioner brugere har hentet Adblock Plus.

"Brugere kan nu slappe af og browse meget hurtigere, fordi en Mozilla-udvikler i sidste uge patchede en 14 år gammel bug. Nu bruger Firefox stort set den samme mængde hukommelse, uanset om du anvender en ABP eller ej," skriver han,

Annonce-blokering skaber debat

Ben Williams noterer også, at hukommelses-problemet første gang blev rapporteret via Bugzilla den 27. april 2001, altså for mere end 14 år siden.

En ad-blocker gør det muligt at blokere for annoncer, når man browser.

Det er en fremgangsmåde, der jævnligt fører til heftig debat, fordi der er både modstandere og tilhængere af, at man på denne måde surfer gratis, selvom det indhold, man tilgår, i sagens natur har kostet penge at producere.

Senest har muligheden for at blokere annoncer i Apples iOS 9-styresystem igen gjort debatten for og imod annonce-blokering aktuel - læs mere om det her.

Læs også:

iOS-brugerne kan snart blokere for annoncer: Her er den mulige konsekvens

Mozilla angrebet: Kritiske informationer stjålet - og brugt til at ramme Firefox-brugerne

Microsoft til brugere, der søger efter Firefox eller Chrome: Tag Edge i stedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere