Artikel top billede

Microsoft på knæ i Kina: Ofrer Bing-søgemaskinen for Windows 10-udbredelse

Microsoft sætter alle sejl til for at få medvind i Kina, hvor der er stor tradition for at bruge kopi-software. Partnerskaber med nogle af verdens største it-selskaber fra Kina er åbenbart vejen frem for Microsoft.

It-giganten Microsoft har i den seneste tid fået en håndfuld værdifulde partnerskaber i Kina, som med knap 1,4 milliarder mennesker er verdens befolkningsrigeste land og dermed software-marked.

For nyligt har Microsoft således indgået et partnerskab med søgemaskinen Baidu, der har 600 millioner brugere, der alle kan opgradere til Windows 10 via Baidu-søgemaskinen.

"Baidus nye Windows 10-distributionskanal, Baidu "Windows 10 Express", vil gøre det nemt for kinesiske internetbrugere at downloade en officiel Windows 10-oplevelse," forklarer Microsoft på sin hjemmeside.

Her bliver det også gjort klart, at Baidu bliver den nye standardsøgemaskine i Microsofts kinesiske version af Edge-browseren, selvom Microsoft har skudt milliardvis af kroner i udviklingen af sin egen Bing-søgemaskine.

Samtidig lyder det fra Microsoft, at selskabet fortsat satser benhårdt på Bing.

"Vi er fortsat meget dedikerede omkring at levere Bing, og vi vil også gerne levere relevante, lokale søgeoplevelser som eksempelvis Baidu i Kina for at give en god Windows 10-oplevelse," lyder det på Microsoft-bloggen.

Microsoft i Danmark understreger samtidig, at opgraderingen til Windows 10 via Baidu fortsat kun gælder for brugere med legitime Windows 7, 8 eller 8.1-licenser.

Mange kinesiske partnere

Udover det nyligt annoncerede partnerskab med Baidu har Microsoft allieret sig med en række andre stærke kinesiske partnere.

Først og fremmest drejer det sig om verdens største pc-fabrikant Lenovo, der sprøjter sine nye maskiner ud med Windows 10 om bord.

Microsoft har også indgået partnerskab med Tencent, som i Kina kendes som selskabet bag den populære QQ-chatservice med 800 millioner brugere.

Tencent blev for nyligt vurderet til at være 1.400 milliarder kroner værd, og dermed mere værdifuld end selskaber som IBM, Amazon og Oracle.

Læs også: Kinesisk it-gigant nu mere værdifuld end IBM, Amazon og Oracle

Derudover har Microsoft banet vej til kinesiske distributionskanaler i form af partnerskaber med mobilselskabet Xiaomi og it-sikkerhedsselskabet Qihoo 360.

Microsoft melder, at der i dag findes godt 10 millioner kinesiske maskiner, som kører med Windows 10.

Hvor mange millioner maskiner, der kører med illegale kopier af Windows er uvist. Men det kineske marked for illegal software menes at ligge på 50 milliarder kroner, mens det lovlige software-marked har en omsætning på omkring 15 milliarder kroner.

Læs også:
Galleri: Her er de millionsites du ikke kender

Windows 10 stormer frem - men Edge-browseren kan slet ikke følge med
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere