Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

EG køber Silkeborg Data: Ruster sig til kamp om kommunale kunder

It-koncernen EG overtager softwarehuset Silkeborg Data og fordobler med ét slag sin kommunale forretning.

Kampen om it-kunderne i regioner og kommuner spidser til, efter at it-koncernen EG har annonceret overtagelsen af Silkeborg Data.

"Vi har i EG længe haft en klar strategi om at blive en væsentlig leverandør til det offentlige Danmark og særligt kommuner og regioner," lyder det fra Leif Vestergaard.

"Det er centralt for os at kunne hjælpe kommuner og regioner med at yde bedre service og opnå øget effektivisering via digitalisering. Købet af Silkeborg Data understøtter denne strategi perfekt. Med denne her fusion er vi en klar nummer to på det kommunale marked," fortsætter han. 

Læs mere her: Nu vil EG have fingre i KMD's kernekunder

Silkeborg Data er ifølge EG's koncernchef Leif Vestergaard markedets dominerende leverandør af it-systemer til lønudbetalinger og personaleadministration.

Silkeborg Data havde i sit seneste regnskab en omsætning på 275 millioner kroner, og alene på det offentlige område næsten fordobler EG dermed sin omsætning til 600 millioner kroner.

For EG-koncernen passerer den samlede omsætning samtidig to milliarder kroner.

Også på mandskabssiden dobler EG-koncernen sin offentlige forretning op med Silkeborg Datas omkring 200 medarbejdere, der supplerer et tilsvarende antal i EG's eksisterende forretning.

Når Silkeborg Data den 1. november officielt bliver en del EG-koncernen, når det samlede antal af medarbejdere op på 1.800, fortæller Leif Vestergaard.

Overtagelsen af Silkeborg Data er nummer 22 i rækken, siden EG-koncernen i 2010 indledte et veritabelt opkøbsraseri.

Opkøbene har omfattet virksomheder som Neoprocess, Thy Data, Kommuneinformation og Team Online samt en række norske og svenske selskaber.

På det kommunale marked har EG's satsning tidligere i år givet pote, da man vandt Kombits udbud af det Kommunale Ydelsessystem.

Silkeborg Data vil efter købet fortsætte som selvstændig virksomhed i EG, ligesom direktør Brian Busk forbliver på sin post.

Læs også:

Banker KMD af banen på monopolsystem: EG får kommunal kæmpe-ordre

Danske it-giganter har skåret ned - men her er bemandingen øget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere