Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

EG køber Silkeborg Data: Ruster sig til kamp om kommunale kunder

It-koncernen EG overtager softwarehuset Silkeborg Data og fordobler med ét slag sin kommunale forretning.

Kampen om it-kunderne i regioner og kommuner spidser til, efter at it-koncernen EG har annonceret overtagelsen af Silkeborg Data.

"Vi har i EG længe haft en klar strategi om at blive en væsentlig leverandør til det offentlige Danmark og særligt kommuner og regioner," lyder det fra Leif Vestergaard.

"Det er centralt for os at kunne hjælpe kommuner og regioner med at yde bedre service og opnå øget effektivisering via digitalisering. Købet af Silkeborg Data understøtter denne strategi perfekt. Med denne her fusion er vi en klar nummer to på det kommunale marked," fortsætter han. 

Læs mere her: Nu vil EG have fingre i KMD's kernekunder

Silkeborg Data er ifølge EG's koncernchef Leif Vestergaard markedets dominerende leverandør af it-systemer til lønudbetalinger og personaleadministration.

Silkeborg Data havde i sit seneste regnskab en omsætning på 275 millioner kroner, og alene på det offentlige område næsten fordobler EG dermed sin omsætning til 600 millioner kroner.

For EG-koncernen passerer den samlede omsætning samtidig to milliarder kroner.

Også på mandskabssiden dobler EG-koncernen sin offentlige forretning op med Silkeborg Datas omkring 200 medarbejdere, der supplerer et tilsvarende antal i EG's eksisterende forretning.

Når Silkeborg Data den 1. november officielt bliver en del EG-koncernen, når det samlede antal af medarbejdere op på 1.800, fortæller Leif Vestergaard.

Overtagelsen af Silkeborg Data er nummer 22 i rækken, siden EG-koncernen i 2010 indledte et veritabelt opkøbsraseri.

Opkøbene har omfattet virksomheder som Neoprocess, Thy Data, Kommuneinformation og Team Online samt en række norske og svenske selskaber.

På det kommunale marked har EG's satsning tidligere i år givet pote, da man vandt Kombits udbud af det Kommunale Ydelsessystem.

Silkeborg Data vil efter købet fortsætte som selvstændig virksomhed i EG, ligesom direktør Brian Busk forbliver på sin post.

Læs også:

Banker KMD af banen på monopolsystem: EG får kommunal kæmpe-ordre

Danske it-giganter har skåret ned - men her er bemandingen øget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere