Artikel top billede

EG køber Silkeborg Data: Ruster sig til kamp om kommunale kunder

It-koncernen EG overtager softwarehuset Silkeborg Data og fordobler med ét slag sin kommunale forretning.

Kampen om it-kunderne i regioner og kommuner spidser til, efter at it-koncernen EG har annonceret overtagelsen af Silkeborg Data.

"Vi har i EG længe haft en klar strategi om at blive en væsentlig leverandør til det offentlige Danmark og særligt kommuner og regioner," lyder det fra Leif Vestergaard.

"Det er centralt for os at kunne hjælpe kommuner og regioner med at yde bedre service og opnå øget effektivisering via digitalisering. Købet af Silkeborg Data understøtter denne strategi perfekt. Med denne her fusion er vi en klar nummer to på det kommunale marked," fortsætter han. 

Læs mere her: Nu vil EG have fingre i KMD's kernekunder

Silkeborg Data er ifølge EG's koncernchef Leif Vestergaard markedets dominerende leverandør af it-systemer til lønudbetalinger og personaleadministration.

Silkeborg Data havde i sit seneste regnskab en omsætning på 275 millioner kroner, og alene på det offentlige område næsten fordobler EG dermed sin omsætning til 600 millioner kroner.

For EG-koncernen passerer den samlede omsætning samtidig to milliarder kroner.

Også på mandskabssiden dobler EG-koncernen sin offentlige forretning op med Silkeborg Datas omkring 200 medarbejdere, der supplerer et tilsvarende antal i EG's eksisterende forretning.

Når Silkeborg Data den 1. november officielt bliver en del EG-koncernen, når det samlede antal af medarbejdere op på 1.800, fortæller Leif Vestergaard.

Overtagelsen af Silkeborg Data er nummer 22 i rækken, siden EG-koncernen i 2010 indledte et veritabelt opkøbsraseri.

Opkøbene har omfattet virksomheder som Neoprocess, Thy Data, Kommuneinformation og Team Online samt en række norske og svenske selskaber.

På det kommunale marked har EG's satsning tidligere i år givet pote, da man vandt Kombits udbud af det Kommunale Ydelsessystem.

Silkeborg Data vil efter købet fortsætte som selvstændig virksomhed i EG, ligesom direktør Brian Busk forbliver på sin post.

Læs også:

Banker KMD af banen på monopolsystem: EG får kommunal kæmpe-ordre

Danske it-giganter har skåret ned - men her er bemandingen øget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere