Artikel top billede

To danske it-firmaer udpeget til Europas næste tech-giganter

Et internationalt business-medie har udpeget to danske it-virksomheder med ganske få år på bagen til at blive de nye it-hyl i Europa med milliardomsætninger.

Den danske it-virksomhed Tradeshift blev stiftet tilbage i 2010, og nu bliver selskabet vurderet af det internationale medie Business Insider til at være blandt én ud af 12 kommende it-giganter i Europa.

Det samme gælder for Trustpilot, som blev stiftet tilbage i 2007.

Business insider har udpeget 12 såkaldte 'enhjørninger' i Europa, der bliver de næste it-iværksætter-virksomheder, som runder det magiske omsætningshjørne på én milliard dollar.

Det svarer til, at danske Tradeshift og Trustpilot i lighed med eksempelvis svenske iZettle og Soundcloud inden for en overskuelig årrække runder en omsætning svarende til knap 6,7 milliarder kroner.

Via sin LinkedIN-profil skriver Tradeshift-medstifter og -direktør Christian Lanng, at han er beæret over at blive nævnt i dette felt af europæiske it-virksomheder med en kommende milliardomsætning.

Investeringer for halvanden milliard

Business Insider beskriver ganske kort, hvad de 12 it-enhjørninger arbejder med, og hvor meget virksomhederne har modtaget i investeringer.

Læs også: Dansk it-succes: Vi arbejder på at forbinde alle firmaer i hele verden

Af oversigten fremgår det, at Tradeshift har modtaget godt 850 millioner investeringskroner, mens investorerne har investeret godt 770 millioner kroner i Trustpilot.

Læs også: Guldregn over Trustpilot: Får en halv milliard kroner til udvikling

Udover de to danske selskaber består Business Insider-listen af europæiske it-enhjørninger af Foodpanda, Huddle, iZettle, Kreditech, Sigfox, Soundcloud, Takeaway.com, TheHut.com, Truecaller og Worldremit.

Computerworld har tidligere beskrevet historierne bag flere danske og internationale it-iværksættere, hvilket du kan læse mere om her

Læs også:
Unge iværksættere stormer frem: "Men hvor fanden skal en 18-årig vide fra, om han må trække printerpapir fra"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere