Artikel top billede

Sådan ser den færdige vision ud for Teslas kommende gigantfabrik til produktion af lithium-ion-batterier.

Video: Tag med på flyvetur over Teslas gigantiske batterifabrik

Tesla er ved at bygge en af verdens største batterifabrikker, der om få år skal overgå verdens samlede produktion af lithium-ion-batterier. Her kan du komme med på flyvetur over den gigantiske fabrik.

Hos elbilfabrikanten har direktør Elon Musk og kompagni store ambitioner, når det gælder produktion af de nødvendige batterier til fremtidens elbiler.

På selskabets gigantiske batterifabrik Tesla Gigafactory 1 i den amerikanske Nevada-ørken skal selskabet i 2017 producere flere lithium-ion-batterier om året end samtlige batterifabrikanter i verden.

Når fabrikken i 2020 når sin fulde produktionskapacitet, skal Tesla-samlebåndene således årligt spytte lithium-ion-batterier ud til omkring en halv million Tesla-biler.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin IDG.se.

Se det hele foroven

Tesla forventer, at storproduktionen af batterier vil kunne skære markant i batteripriserne.

Op til 30 procent af omkostningerne menes at kunne skæres af produktionsprisen for Teslas batterier, når det foregår under taget på elbil-producentens gigantiske batterifabrik.

Hvor stort Teslas fabrikshaller bliver, kan du danne dig et indtryk af i efterfølgende video, som Youtube-brugeren Black66 har produceret med hjælp fra en drone.

Læs også: 
Microsoft og Tesla i samarbejde: Ny metode vil kunne øge batteri-levetid markant

Her er Teslas Model X - men det mest interessante er stadig softwaren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere