Artikel top billede

Google i frontalangreb på Microsoft: Vil kapre Office-kunder med tilbud om gratis software

Google sætter nu alt ind på at få flere virksomheder til at droppe Microsofts Office-pakke og i stedet satse på Googles løsning. Dropper I Microsoft, får I vores løsning gratis, lyder tilbuddet til virksomhederne.

Markedet for kontorpakker har i årevis været domineret af Microsoft med den klassiske Office-pakke og senere Office 365.

Google har dog gjort et ihærdigt forsøg på at rokke ved denne dominans med Google Apps og Google for Work - en cloud-baseret kontorpakke og samarbejdsværktøjer.

Nu sætter Google det tunge skyts ind for at få flere virksomheder til at droppe Microsofts Office og i stedet satse på Googles pendant.

Konkret lyder tilbuddet til virksomhederne: Dropper I Microsoft, får I vores løsning gratis.

Så meget er der at spare

Normalt koster Googles cloud-kontorpakke i virksomhedsudgaven, Google for Work, fem til 10 dollars per bruger per måned.

Denne pris vil Google nu helt droppe, så det er gratis for virksomhederne at benytte Google for Work lige så længe, som den eksisterende kontrakt med eksempelvis Microsoft løber.

Nyhedsbureauet AP skriver, at tilbuddet gælder de næste seks måneder i USA og senere vil blive udvidet til andre lande også.

Ifølge AP er Googles eneste begrænsning, at det maksimalt kan være 3.000 brugere per virksomhed, der benytter løsningen gratis.

Hvis man antager, at en virksomhed med 3.000 vælger at satse på Googles gratis cloud-software, mens tilbuddet står på, betyder det, at Google vil gå glip af 180.000 til 350.000 dollars fra den pågældende kunde - og samtidig vil Google ifølge AP yderligere betale op til 75.000 dollars til hver virksomhed for at foretage skiftet.

Derfor er Googles mission svær

Som det altid er med de gode tilbud, er der naturligvis en plan med det fra leverandørens side.

Her må man da også gå ud fra, at Google regner med at kunne tjene penge på kunderne på sigt, når gratis-perioden udløber, og de månedlige betalinger begynder at strømme ind.

Samtidig befinder Google sig som bekendt i den situation, at selskabets cloud-kontorløsninger endnu er den lille dreng i klassen i forhold til Microsofts Office.

Derfor er det ganske afgørende for Google at booste antallet af virksomheder og brugere på løsningen.

Det er imiderltid lettere sagt end gjort at få virksomhederne til at skifte kontorpakke og samarbejdssoftware. Det skyldes ikke mindst, at denne type løsninger typisk er noget, der er integreret med andre it-systemer i virksomheden. 

I USA har Googles løsninger allerede haft god medvind, men her i Europa har udbredelsen endnu ikke for alvor fået fart på på virksomhedskunderne.

På globalt plan oplyser Google, at der i dag er fem millioner virksomheder, der anvender Google for Work.  

Læs også:

Glem alt om Surface og iPad: "Chromebooks er bedst til undervisning i skolerne"

Microsofts nye Office 2016 tager form: Her er de nye funktioner

Stor cloud-test: Office 365 versus Google Apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere