Stor test af kontorpakker til iPad: Sådan klarer iWork, Office og Google Apps sig

Apples iPad er et populært arbejdsredskab i mange virksomheder, men hvilken kontorpakke fungerer egentlig bedst på tablet-computeren?

Med det nye iOS 9-styresystem og den kommende iPad Pro er Apples iPad blevet et endnu mere relevant arbejdsredskab for mange virksomheder.

iOS 9 kommer med en række nye funktioner, der er rettet mod virksomhederne, og med en Pro-udgave af den populære tablet viser Apple også, at selskabet i stigende grad har fokus på det professionelle segment.

Læs også: Derfor bliver iOS 9 til iPhone og iPad noget helt særligt for virksomhederne

En tablet - om det så er en iPad eller et hvilket som helst andet produkt - bliver dog først og fremmest interessant i professionelle sammenhænge med de apps, den kan køre.

Her er kontorpakken med skriveprogram, regneprogram og præsentationsprogram naturligvis helt afgørende, og heldigvis bliver der stadig bedre kontor-software til ikke mindst Apples iPad. Det er Office versus iWork
Vores kolleger på det amerikanske Infoworld har testet tre forskellige kontorpakker til Apples iPad.

Infoworld har konkret set nærmere på Apples iWork, Microsofts Office og Googles Apps til iOS.

I testen skriver Infoworld, at både Apples Pages, Numbers og Keynote og Microsofts Word, Excel og Powerpoint nu understøtter den 'split screen'-funktionalitet, Apple introducerede med iOS 9. Læs mere om iOS 9 her.  

Det samme gælder ikke Google Apps, og Infoworld mener i det hele taget, at Google - efter at have været pioner med web-baserede apps - er faldet noget af på den.

I dag er situationen med Google Apps-pakken ifølge Infoworld:

"Den understøtter langt færre muligheder end både iWork og Office og er helt ærligt ikke et vildt godt valg til brug i virksomheden."

Konklusionen er, at man som virksomhed derfor som udgangspunkt godt kan udelade Google Apps som kontorpakke, hvis det er en iPad, der er tale om:

"Det bør være tydeligt, at valget står mellem iWork og Office. Men det behøver selvfølgelig ikke være et valg, eftersom iWork kommer sammen med din iPad, og det er sjældent, at virksomheder ikke stiller Office til rådighed for medarbejderne."

Læs også: Apples nye iPad Pro: Derfor bliver Microsofts Office nøglen til succes

I praksis vil de fleste dog alligevel være nødt til at træffe et valg om, hvorvidt det er Office eller iWork, der skal være virksomheds-standarden til regneark, tekstdokumenter og præsentationen til det næste salgsmøde. Her er konklusionen
Her peger Infoworld ikke overraskende på, at Microsoft har en klar fordel, fordi Microsofts teknologier og løsninger i forvejen er så udbredte i de fleste virksomheder:

"Fordi Office til iPad i høj grad ser ud og fungerer som Office til Android, Office 2016 til Mac og Office 2016 til Windows, giver det rigtig meget mening for en 'Microsoft-virksomhed', at alle bruger Office alle vegne. Det reducerer efteruddannelsen og gør dokument-udvekslingen lidt lettere," skriver Infoworld.

Samtidig hæfter mediet sig dog ved iWorks stærke kompatibilitet med Office, og i det hele taget er Apples kontorpakke i dag også et solidt valg på iPad'en.

"Den gode nyhed er, at du faktisk ikke kan gå galt i byen med nogen af delene - eller begge dele."

Infoworld tildeler både Apple iWork og Microsoft Office til iOS en samlet karakter på 8,3.

Google Apps får karakteren 6,3.

Læs hele Infoworlds test her. Læs også:

Apples nye iPad Pro: Derfor bliver Microsofts Office nøglen til succes

Microsofts nye Office-apps til Windows 10: Sådan fungerer softwaren

Google i frontalangreb på Microsofts Office: Vil kapre kunder med tilbud om gratis software

Derfor bliver iOS 9 til iPhone og iPad noget helt særligt for virksomhederne
Premium
Sikkerhedsekspert Peter Kruse: SolarWinds-angrebet rykker ved den fundamentale sikkerhedsregel, at man altid skal opdatere
SolarWinds-angrebet, der har rystet hele verden, har irykket ved en fundamental sandhed, mener sikkerhedsekspert Peter Kruse. "Indtil nu har vi altid sagt i sikkerhedsbranchen opdatér, opdatér, opdatér, opdatér. Men dette angreb ødelægger den grundregel, at man altid skal opdatere," siger han. Men hvad skal man så?
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.