Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Politi dropper kæmpe it-system på ubestemt tid: Længe ventet Polsag-afløser sendt til hjørne

Politiet udskyder indfasningen af Polsag-afløseren Polaris på ubestemt tid. Politifolk skal nu arbejde videre i det mere end 15 år gamle Polsas-system.

Politiet udskyder indfasningen af it-systemet Polaris på ubestemt tid på grund af travlhed, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Polaris er det sagsbehandlingssystem som skulle erstatte det kuldsejlede kæmpeprojekt, Polsag, der i 2012 kørte helt af sporet og blev skrottet.

Det kostede de danske skatteydere 535 millioner kroner, selv om Polsag kun nåede at blive testet i en enkelt politikreds, nemlig Bornholm.

Det kan du læse mere om her: Slut-opgørelse: Så mange penge blev tabt på Polsag.

Det var oprindeligt planen, at de første elementer af Polaris skulle indfases i 2018.

Men sådan kommer det ikke til at gå.

Chefer fratrådt

Rigspolitiets it-organisation er for tiden yderligere handicappet af udskiftning på top-niveau.

I september kom det frem, at en højtstående medarbejder var blevet bortvist fra politiet for sin rolle i den store bestikkelsessag i Region Sjælland.

Og Computerworld kan i dag fortælle, at også politiet it-udviklingsschef, Michael Mølkjær Jensen, pludselig er fratrådt sin stilling.

Det kan du læse mere om her: Rigspolitiets it-udviklingsschef fratrådt pludseligt.

John Vestergaard, der er fungerende direktør i Rigspolitiets Koncern IT, siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at politiet er på vej med en række 'omfattende opgaver og it-tunge projekter.'

De vil ifølge ham stille store krav til politiets organisation, hvilket altså betyder, at Polaris udskydes.

15 år på bagen

Politiets nuværende sagsbehandlingssystem, Polsas, har efterhånden 15 år på bagen, og det er berygtet for at være arbejdskrævende med mange dobbeltfunktioner og manuelle indtastninger.

Polsas er blevet opdateret løbende gennem årene, og det vil politiet fortsætte med i de kommende år.

Politiets eget fagblad, Dansk Politi, har fornylig sønderlemmet politiets it-systemer, som blev betegnet som kviksand under hele organisationen, der suger tid og gør medarbejderne frustrerede i stor stil.

Ifølge bladet bruger hver politi-medarbejder i gennemsnit 45 minutter dagligt på at løse problemer forårsaget af de dårlige it-systemer.

Det kan du læse mere om her: Så ringe er politiets it-systemer: Ansatte spilder 45 minutter om dagen på it-bøvl

Forventningerne til Polaris var ellers meget høje, da projektet blev formuleret som afløser for Polsag.

Politiet har blandt andet tidligere opmandet med en række dedikerede it-folk til opgaven, som i et særligt Polaris-sekretariat med omkring 20 ansatte skulle sikre gennemgående styring og koordering af programmet.

Det kan du læse mere om her: Politiet søger it-folk: Skal videre efter Polsag.
IT-JOB

Netcompany

Senior Architect

Capgemini Danmark A/S

Software Engineer

Elos Medtech Pinol A/S

Technical IT Specialist

Netcompany

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere