Artikel top billede

Politi dropper kæmpe it-system på ubestemt tid: Længe ventet Polsag-afløser sendt til hjørne

Politiet udskyder indfasningen af Polsag-afløseren Polaris på ubestemt tid. Politifolk skal nu arbejde videre i det mere end 15 år gamle Polsas-system.

Politiet udskyder indfasningen af it-systemet Polaris på ubestemt tid på grund af travlhed, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Polaris er det sagsbehandlingssystem som skulle erstatte det kuldsejlede kæmpeprojekt, Polsag, der i 2012 kørte helt af sporet og blev skrottet.

Det kostede de danske skatteydere 535 millioner kroner, selv om Polsag kun nåede at blive testet i en enkelt politikreds, nemlig Bornholm.

Det kan du læse mere om her: Slut-opgørelse: Så mange penge blev tabt på Polsag.

Det var oprindeligt planen, at de første elementer af Polaris skulle indfases i 2018.

Men sådan kommer det ikke til at gå.

Chefer fratrådt

Rigspolitiets it-organisation er for tiden yderligere handicappet af udskiftning på top-niveau.

I september kom det frem, at en højtstående medarbejder var blevet bortvist fra politiet for sin rolle i den store bestikkelsessag i Region Sjælland.

Og Computerworld kan i dag fortælle, at også politiet it-udviklingsschef, Michael Mølkjær Jensen, pludselig er fratrådt sin stilling.

Det kan du læse mere om her: Rigspolitiets it-udviklingsschef fratrådt pludseligt.

John Vestergaard, der er fungerende direktør i Rigspolitiets Koncern IT, siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at politiet er på vej med en række 'omfattende opgaver og it-tunge projekter.'

De vil ifølge ham stille store krav til politiets organisation, hvilket altså betyder, at Polaris udskydes.

15 år på bagen

Politiets nuværende sagsbehandlingssystem, Polsas, har efterhånden 15 år på bagen, og det er berygtet for at være arbejdskrævende med mange dobbeltfunktioner og manuelle indtastninger.

Polsas er blevet opdateret løbende gennem årene, og det vil politiet fortsætte med i de kommende år.

Politiets eget fagblad, Dansk Politi, har fornylig sønderlemmet politiets it-systemer, som blev betegnet som kviksand under hele organisationen, der suger tid og gør medarbejderne frustrerede i stor stil.

Ifølge bladet bruger hver politi-medarbejder i gennemsnit 45 minutter dagligt på at løse problemer forårsaget af de dårlige it-systemer.

Det kan du læse mere om her: Så ringe er politiets it-systemer: Ansatte spilder 45 minutter om dagen på it-bøvl

Forventningerne til Polaris var ellers meget høje, da projektet blev formuleret som afløser for Polsag.

Politiet har blandt andet tidligere opmandet med en række dedikerede it-folk til opgaven, som i et særligt Polaris-sekretariat med omkring 20 ansatte skulle sikre gennemgående styring og koordering af programmet.

Det kan du læse mere om her: Politiet søger it-folk: Skal videre efter Polsag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.