Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Politi dropper kæmpe it-system på ubestemt tid: Længe ventet Polsag-afløser sendt til hjørne

Politiet udskyder indfasningen af Polsag-afløseren Polaris på ubestemt tid. Politifolk skal nu arbejde videre i det mere end 15 år gamle Polsas-system.

Politiet udskyder indfasningen af it-systemet Polaris på ubestemt tid på grund af travlhed, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Polaris er det sagsbehandlingssystem som skulle erstatte det kuldsejlede kæmpeprojekt, Polsag, der i 2012 kørte helt af sporet og blev skrottet.

Det kostede de danske skatteydere 535 millioner kroner, selv om Polsag kun nåede at blive testet i en enkelt politikreds, nemlig Bornholm.

Det kan du læse mere om her: Slut-opgørelse: Så mange penge blev tabt på Polsag.

Det var oprindeligt planen, at de første elementer af Polaris skulle indfases i 2018.

Men sådan kommer det ikke til at gå.

Chefer fratrådt

Rigspolitiets it-organisation er for tiden yderligere handicappet af udskiftning på top-niveau.

I september kom det frem, at en højtstående medarbejder var blevet bortvist fra politiet for sin rolle i den store bestikkelsessag i Region Sjælland.

Og Computerworld kan i dag fortælle, at også politiet it-udviklingsschef, Michael Mølkjær Jensen, pludselig er fratrådt sin stilling.

Det kan du læse mere om her: Rigspolitiets it-udviklingsschef fratrådt pludseligt.

John Vestergaard, der er fungerende direktør i Rigspolitiets Koncern IT, siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at politiet er på vej med en række 'omfattende opgaver og it-tunge projekter.'

De vil ifølge ham stille store krav til politiets organisation, hvilket altså betyder, at Polaris udskydes.

15 år på bagen

Politiets nuværende sagsbehandlingssystem, Polsas, har efterhånden 15 år på bagen, og det er berygtet for at være arbejdskrævende med mange dobbeltfunktioner og manuelle indtastninger.

Polsas er blevet opdateret løbende gennem årene, og det vil politiet fortsætte med i de kommende år.

Politiets eget fagblad, Dansk Politi, har fornylig sønderlemmet politiets it-systemer, som blev betegnet som kviksand under hele organisationen, der suger tid og gør medarbejderne frustrerede i stor stil.

Ifølge bladet bruger hver politi-medarbejder i gennemsnit 45 minutter dagligt på at løse problemer forårsaget af de dårlige it-systemer.

Det kan du læse mere om her: Så ringe er politiets it-systemer: Ansatte spilder 45 minutter om dagen på it-bøvl

Forventningerne til Polaris var ellers meget høje, da projektet blev formuleret som afløser for Polsag.

Politiet har blandt andet tidligere opmandet med en række dedikerede it-folk til opgaven, som i et særligt Polaris-sekretariat med omkring 20 ansatte skulle sikre gennemgående styring og koordering af programmet.

Det kan du læse mere om her: Politiet søger it-folk: Skal videre efter Polsag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere