Artikel top billede

Cisco og Ericsson indgår stort partnerskab: Sigter mod stort milliard-mersalg om få år

To af de allerstørste netværksselskaber, Ericsson og Cisco, indgår i dag et kæmpe-samarbejde. Partnerskabet skal få milliarderne til at klinge i kasseapparaterne, lyder det fra Cisco og Ericsson.

Netværksgiganterne Cisco og Ericsson har indgået et stort forretnings- og teknologipartnerskab.

Meldingen er fra selskaberne, at de sammen blandt andet vil tilbyde routing, netværk, cloud, mobility, datacenter-kapacitet og globale services til deres kunder.

"Det strategiske partnerskab vil være en nøgle-driver til vækst og værdi i det næste år, hvor hvert selskab kan nyde godt af ekstra indtægter i kalenderåret 2016. Samtidig forventer vi, at kunne generere en milliard dollar eller mere for hvert selskab i 2018," lyder det fra Ericsson i kølvandet på partnerskabsannonceringen.

Det svarer i kroner og øre til, at både Ericsson og Cisco tilsammen kan skabe et mersalg på knap 14 milliarder kroner ud af partnerskabet inden for tre års tid.

Læs også: Apple og Cisco indgår tæt partnerskab: Vil give helt nye muligheder for iPhone og iPad i virksomhederne

Store forventninger hos direktørerne

Samarbejdet er ikke en egentlig fusion, men de to selskaber melder i en fælles pressemeddelelse ud, at de to tidligere konkurrenter vil lægge sig i selen på at vride en masse synergieffekter ud af samarbejdet.

"Dette partnerskab forstærker vores IP-strategi, som vi har udviklet i de senere år, og det er et nøgleskrift i selskabets transformation," lyder det fra Ericssons administrerende direktør Chuck Robbins.

De optimistiske toner møder vi sjovt nok også hos Ciscos administrerende direktør, Chuck Robbins, der for nyligt tog over, hvor forgængeren John Chambers slap tøjlerne.

"Vi har sammen med Ericsson i det forgangne år udarbejdet strategien for vores fremtidige industrilederskab, og nu kan vi sammen eksekvere planen. Vores partnerskab vil betyde vækst for begge selskaber, unik værdi for kunderne og utrolig innovation til industrien," udtaler Chuck Robbins i pressemeddelelsen.

Mere af nød end af lyst

Research Manager Anders Elbak fra it-analysehuset IDC forklarer partnerskabet som et fornuftsægteskab mellem to selskaber, der på mange områder tidligere har været konkurrenter på netværksudrulningen.

"Dette er endnu et eksempel på, at traditionelle spillere er under et vist pres," siger han og henviser til, at Google, Facebook og Amazon med egne datacentre i højere og højere grad bygger deres egen datacenter-infrastruktur uden om de traditionelle spillere i markedet.

Læs også: Apple: Partnere er nødvendige for vores succes på erhvervsmarkedet

"Markederne ændrer sig også, når teleselskaberne i højere grad end tidligere bliver cloud-selskaber. Grænserne mellem traditionelle telemarkeder og it-markeder er derfor under omvæltning i disse år," vurderer Anders Elbak.

Helt firkantet påpeger han, at Ericsson traditionelt er stærkt på markedet for telenetværk, mens Cisco har tjent mange af sine milliarder på datacenter-netværk.

"Nu kan de to selskaber levere en mere komplet løsning målrettet både teleselskaber og datacentre, hvilket vil presse konkurrenter som Huawei. Spørgsmålet er så, om Huawei også begynder at partnerskaber, eller om selskabet vil fortsætte sin aggressive ekspansion i Vesten på egen hånd," siger Ander Elbak.

Han vurderer, at det lige nu er svært at se kinesiske Huawei indgå i et lignende partnerskab med især en amerikanske it- eller televirksomhed, da virksomheder i USA og Kina traditionelt har et lidt anstrengt forhold til hinanden.

Læs også: 
Dells smarte måde at købe op på: Derfor er Dell bedre til at købe end de fleste andre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere