Cisco og Ericsson indgår stort partnerskab: Sigter mod stort milliard-mersalg om få år

To af de allerstørste netværksselskaber, Ericsson og Cisco, indgår i dag et kæmpe-samarbejde. Partnerskabet skal få milliarderne til at klinge i kasseapparaterne, lyder det fra Cisco og Ericsson.

Netværksgiganterne Cisco og Ericsson har indgået et stort forretnings- og teknologipartnerskab.

Meldingen er fra selskaberne, at de sammen blandt andet vil tilbyde routing, netværk, cloud, mobility, datacenter-kapacitet og globale services til deres kunder.

"Det strategiske partnerskab vil være en nøgle-driver til vækst og værdi i det næste år, hvor hvert selskab kan nyde godt af ekstra indtægter i kalenderåret 2016. Samtidig forventer vi, at kunne generere en milliard dollar eller mere for hvert selskab i 2018," lyder det fra Ericsson i kølvandet på partnerskabsannonceringen.

Det svarer i kroner og øre til, at både Ericsson og Cisco tilsammen kan skabe et mersalg på knap 14 milliarder kroner ud af partnerskabet inden for tre års tid.

Læs også: Apple og Cisco indgår tæt partnerskab: Vil give helt nye muligheder for iPhone og iPad i virksomhederne

Store forventninger hos direktørerne
Samarbejdet er ikke en egentlig fusion, men de to selskaber melder i en fælles pressemeddelelse ud, at de to tidligere konkurrenter vil lægge sig i selen på at vride en masse synergieffekter ud af samarbejdet.

"Dette partnerskab forstærker vores IP-strategi, som vi har udviklet i de senere år, og det er et nøgleskrift i selskabets transformation," lyder det fra Ericssons administrerende direktør Chuck Robbins.

De optimistiske toner møder vi sjovt nok også hos Ciscos administrerende direktør, Chuck Robbins, der for nyligt tog over, hvor forgængeren John Chambers slap tøjlerne.

"Vi har sammen med Ericsson i det forgangne år udarbejdet strategien for vores fremtidige industrilederskab, og nu kan vi sammen eksekvere planen. Vores partnerskab vil betyde vækst for begge selskaber, unik værdi for kunderne og utrolig innovation til industrien," udtaler Chuck Robbins i pressemeddelelsen.

Mere af nød end af lyst
Research Manager Anders Elbak fra it-analysehuset IDC forklarer partnerskabet som et fornuftsægteskab mellem to selskaber, der på mange områder tidligere har været konkurrenter på netværksudrulningen.

"Dette er endnu et eksempel på, at traditionelle spillere er under et vist pres," siger han og henviser til, at Google, Facebook og Amazon med egne datacentre i højere og højere grad bygger deres egen datacenter-infrastruktur uden om de traditionelle spillere i markedet.

Læs også: Apple: Partnere er nødvendige for vores succes på erhvervsmarkedet

"Markederne ændrer sig også, når teleselskaberne i højere grad end tidligere bliver cloud-selskaber. Grænserne mellem traditionelle telemarkeder og it-markeder er derfor under omvæltning i disse år," vurderer Anders Elbak.

Helt firkantet påpeger han, at Ericsson traditionelt er stærkt på markedet for telenetværk, mens Cisco har tjent mange af sine milliarder på datacenter-netværk.

"Nu kan de to selskaber levere en mere komplet løsning målrettet både teleselskaber og datacentre, hvilket vil presse konkurrenter som Huawei. Spørgsmålet er så, om Huawei også begynder at partnerskaber, eller om selskabet vil fortsætte sin aggressive ekspansion i Vesten på egen hånd," siger Ander Elbak.

Han vurderer, at det lige nu er svært at se kinesiske Huawei indgå i et lignende partnerskab med især en amerikanske it- eller televirksomhed, da virksomheder i USA og Kina traditionelt har et lidt anstrengt forhold til hinanden.

Læs også: 
Dells smarte måde at købe op på: Derfor er Dell bedre til at købe end de fleste andre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.