Artikel top billede

Apple: Partnere er nødvendige for vores succes på erhvervsmarkedet

Mens Apple fortsætter med at skovle penge ind på sit salg af mobiltelefoner, tablets og computere, er selskabet ved at bygge alliancer med andre it-firmaer og forhandlere, det skal skabe fodfæste på erhvervsmarkedet.

Apples øverste chef, Tim Cook, taler nu åbent om, at partnerskaber med forhandlere er en vigtig del af Apples planer om at erobre en plads på erhvervsmarkedet. Det skriver det amerikanske medie CRN.

I forbindelse med offentliggørelsen af Apple seneste kvartalsregnskab fortalte Tim Cook til en gruppe analytikere, at Apples salg til erhvervskunder i det seneste år nåede op på 25 milliarder dollar - en stigning på 40 procent sammenlignet med året før.

En del af fremgangen skyldes ifølge Cook de store aftaler med IBM og netværksfirmaet Cisco om stærkere integration af de to firmaers produkter og services med iPhones, iPads og Mac-computere.

Læs også: Apple skovler penge ind på iPhone - men salg af iPad falder faretruende

Men Apples indirekte salg gennem forhandlere spiller en stor rolle for Apples ambitioner om at få en stærkere position på erhvervsmarkedet, lød det fra Tim Cook.

"Vi samarbejder med IBM og Cisco som et led i den måde, vi går til markedet, og i USA arbejder vi med 75 mobility-partnere. Samtidig har vi en stor indirekte kanal, hvor mange kunder forventer at kunne få adgang til flere services," sagde han.

Apple har i mange år været både berømt og berygtet både for sit direkte salg til slutkunder og de hårde betingelser, som forhandlere skal leve op til for at få lov til at sælge selskabets produkter.

Men hos Cisco spår CEO Chuck Robbins, at Apple med tiden vil tillempe sin salgsstrategi, så den bliver mere venligtsindet over for forhandlere og andre kanal-partnere.

"Jeg tror, vi vil smitte af på Apple," siger Chuck Robbins, som tror på, at Apple vil forstå, at succes på erhvervsmarkedet kræver, at der i langt højere grad skal være plads til forhandlere i Apples strategi.

Læs også:

Apple opsiger næsten alle sine danske service-værksteder - kun tre værksteder i Danmark fremover




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere