Artikel top billede

Ny Facebook-funktion vil scanne alle telefonens billeder på jagt efter ansigter

Facebook er i gang med at teste en ny app, der via avanceret ansigtsgenkendelse løbende vil gennemgå din telefons foto-mappe for billeder af dine venner - og forsøge at få dig til at dele billederne.

Vi deler allerede rigtigt mange billeder på Facebook, men Facebook vil gerne have, at vi deler endnu flere.

Selskabet er derfor i fuld gang med at teste en ny feature med navnet 'Photo Magic,' som løbende skal scannne foto-mappen på din smartphone for at se, om der er billeder af dine venner.

Tjenesten bygger på en avanceret ansigtsgenkendelse, der via forskellige algoritmer vil være i stand til at genkende Facebook-venner i telefonens lokale billed-mappe.

Finder funktionen nye billeder af dine Facebook-venner i foto-mappen, vil den pushe en meddelelse frem til brugeren om, at de pågældende billeder ligger i mappen.

Opfordrer til at dele straks

Den vil samtidig straks opfordre brugeren til at sende billedet til de pågældende - og nu genkendte - venner via Facebook Messenger via en indbygget funktion, som betyder, at brugeren ikke behøver åbne hverken Facebook-app'en eller Messenger-app'en for få delt billeder.

Ifølge Facebook bliver der delt mere end ni milliarder billeder via Facebook Messenger hver måned, og det er således selskabets hensigt at gøre delingen af billeder 'nemmere' for brugerne.

På Android-telefoner vil 'Photo Magic'-app'en scanne billederne straks de er blevet taget. Det betyder, at Android-brugerne vil blive anmodet om at sende de pågældende billeder til personerne på billeder umiddelbart efter, at det er blevet taget.

Når det gælder iOS vil processen blive en smule langsommere, da Apple er mere restriktiv, når det gælder de forskellige apps mulighed for at scanne efter billeder.

Facebook er i færd med at teste løsningen i Australien. Det er hensigten, at den inden længe skal udrulles i USA og senere i resten af verden.

For tiden er det ikke sandsynligt, at 'Photo Magic' i app'ens nuværende form vil komme til Europa, da EU har forbudt løbende og automatisk scanning af ansigter uden at brugerne aktivt tilvælger det.

En hel stribe af de store teknologi-selskaber er langt fremme i udviklingen af teknologier til ansigtsgenkendelse.

Microsoft har således udviklet 'Windows Hello,' der gør, at du med en computer med et avanceret kamera kan logge ind på en computer via ansigtsgenkendelse.

Systemet er så avanceret, at det kan kende forskel en-æggede tvillinger, viste en test i sensommeren.

I Kina bliver der i samme boldgade eksperimenteret med ansigtsgenkendelse i hæveautomater. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.