Artikel top billede

Ny Facebook-funktion vil scanne alle telefonens billeder på jagt efter ansigter

Facebook er i gang med at teste en ny app, der via avanceret ansigtsgenkendelse løbende vil gennemgå din telefons foto-mappe for billeder af dine venner - og forsøge at få dig til at dele billederne.

Vi deler allerede rigtigt mange billeder på Facebook, men Facebook vil gerne have, at vi deler endnu flere.

Selskabet er derfor i fuld gang med at teste en ny feature med navnet 'Photo Magic,' som løbende skal scannne foto-mappen på din smartphone for at se, om der er billeder af dine venner.

Tjenesten bygger på en avanceret ansigtsgenkendelse, der via forskellige algoritmer vil være i stand til at genkende Facebook-venner i telefonens lokale billed-mappe.

Finder funktionen nye billeder af dine Facebook-venner i foto-mappen, vil den pushe en meddelelse frem til brugeren om, at de pågældende billeder ligger i mappen.

Opfordrer til at dele straks

Den vil samtidig straks opfordre brugeren til at sende billedet til de pågældende - og nu genkendte - venner via Facebook Messenger via en indbygget funktion, som betyder, at brugeren ikke behøver åbne hverken Facebook-app'en eller Messenger-app'en for få delt billeder.

Ifølge Facebook bliver der delt mere end ni milliarder billeder via Facebook Messenger hver måned, og det er således selskabets hensigt at gøre delingen af billeder 'nemmere' for brugerne.

På Android-telefoner vil 'Photo Magic'-app'en scanne billederne straks de er blevet taget. Det betyder, at Android-brugerne vil blive anmodet om at sende de pågældende billeder til personerne på billeder umiddelbart efter, at det er blevet taget.

Når det gælder iOS vil processen blive en smule langsommere, da Apple er mere restriktiv, når det gælder de forskellige apps mulighed for at scanne efter billeder.

Facebook er i færd med at teste løsningen i Australien. Det er hensigten, at den inden længe skal udrulles i USA og senere i resten af verden.

For tiden er det ikke sandsynligt, at 'Photo Magic' i app'ens nuværende form vil komme til Europa, da EU har forbudt løbende og automatisk scanning af ansigter uden at brugerne aktivt tilvælger det.

En hel stribe af de store teknologi-selskaber er langt fremme i udviklingen af teknologier til ansigtsgenkendelse.

Microsoft har således udviklet 'Windows Hello,' der gør, at du med en computer med et avanceret kamera kan logge ind på en computer via ansigtsgenkendelse.

Systemet er så avanceret, at det kan kende forskel en-æggede tvillinger, viste en test i sensommeren.

I Kina bliver der i samme boldgade eksperimenteret med ansigtsgenkendelse i hæveautomater. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere