Artikel top billede

Analysehus: Du bør søge væk fra små cloud-leverandører og over til de store

Der er flere gode grunde til, at man for sin egen skyld bør overveje at droppe små cloud-udbydere og søge over mod de store spilllere, lyder det fra analysehuset Forrester.

Rigtigt mange virksomheder er i de senere år drejet over mod cloud computing med henblik på at høste nogle af de fordele inden for fleksibilitet og opgave-fokus, som cloud-modellen byder på.

Alt tyder på, at mange flere vil komme til i løbet af de kommende år.

Den stigende efterspørgsel efter cloud-baserede ydelser har fået antallet af leverandører af cloud-tjenester til at eksplodere.

Og det er en farlig udvikling, lyder det fra analysehuset Forrester.

Der finder ganske vist en løbende konsolidering sted i markedet, men den kan langtfra opsuge den stærke vækst, der sker inden for antallet af cloud-udbydere.

Forrester peger på, at leverandør-landskabet for tiden er overbefolket, og at der er risiko for sammenbrud for især de mindre og specialiserede spillere, som er følsomme overfor konkurrence, ændrede markedsvilkår og eksempelvis sikkerheds-udfordringer.

Forrester anbefaler på den baggrund, at it-professionelle og it-chefer begynder at kigge i retning af de store, etablerede spillere på markedet som Amazon, IBM og Microsoft.

Analysehuset vurderer, at der for alvor vil finde en oprydning i branchen sted i løbet af 2016, hvor antallet af leverandører af IaaS-tjenester vil falde drastisk, hedder det.

Især Amazon og Microsoft har i dag tilkæmpet sig solide positioner på cloud-markedet - Amazon med AWS (Amazon Web Services) og Microsoft med dels Azure, dels Office 365.

Du kan læse mere om Microsofts cloud-planer her: Microsoft Danmarks nye topchef: Her er min plan med Microsoft.

Google er imidlertid godt på vej, lyder det fra Forrester. Selskabet forsøger med sine mange penge at etablere sig på markedet for cloud-baserede forretnings-løsninger med 'Google for Work,' der består af en ret bred vifte af løsninger.

Forrester peger i rapporten dog på, at Google langt fra er i mål endnu, og at selskabet først vil begynde at få en form for stabil fremdrift i udbredelsen af Google for Work i løbet af det kommende år.

Sikkerheds-bekymringer fylder en del

For mange it-chefer er bekymringerne over sikkerhedsniveauet og den manglende kontrol over data i cloud'en af vital betydning.

For mange forekommer det således langt mere sikkert og forsvarligt at holde data hjemme i kælderen fremfor at overgive den via internettet til tredjepart.

Det er der imidlertid ingen hold i, lyder det fra Forrester.

Analysehuset anbefaler faktisk CIO'erne omgående at stoppe med at anvende sikkerheds-bekymringerne som en undskyldning for at fravælge cloud.

Det skyldes, at bekymringerne ifølge analysehuset i det store og hele ikke hviler på noget sagligt grundlag, mens de store leverandører lever op til alle kendte sikkerheds-standarder.

Hertil kommer, at de store it-leverandører i det daglige udviklingsarbejde har langt større tilskyndelse til at holde sikkerhedsniveauet på et højt niveau, end det er tilfældet for en CIO, der blot skal passe sit eget anlæg nede i kælderen.

Læs også:

Microsoft: Cloud vil ændre den måde alle arbejder på - også i Microsoft

Opråb til it-cheferne: I har misforstået noget helt grundlæggende ved cloud computing

Det offentlige Danmark skruer heftigt op for cloud: Derfor hælder offentlige it-chefer mere og mere til cloud

Microsofts cloud-forretning driller: Hvor er Google blevet af?

Oracles store cloud-satsning: Har selskabet en chance eller er toget kørt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere