Artikel top billede

Analysehus: Du bør søge væk fra små cloud-leverandører og over til de store

Der er flere gode grunde til, at man for sin egen skyld bør overveje at droppe små cloud-udbydere og søge over mod de store spilllere, lyder det fra analysehuset Forrester.

Rigtigt mange virksomheder er i de senere år drejet over mod cloud computing med henblik på at høste nogle af de fordele inden for fleksibilitet og opgave-fokus, som cloud-modellen byder på.

Alt tyder på, at mange flere vil komme til i løbet af de kommende år.

Den stigende efterspørgsel efter cloud-baserede ydelser har fået antallet af leverandører af cloud-tjenester til at eksplodere.

Og det er en farlig udvikling, lyder det fra analysehuset Forrester.

Der finder ganske vist en løbende konsolidering sted i markedet, men den kan langtfra opsuge den stærke vækst, der sker inden for antallet af cloud-udbydere.

Forrester peger på, at leverandør-landskabet for tiden er overbefolket, og at der er risiko for sammenbrud for især de mindre og specialiserede spillere, som er følsomme overfor konkurrence, ændrede markedsvilkår og eksempelvis sikkerheds-udfordringer.

Forrester anbefaler på den baggrund, at it-professionelle og it-chefer begynder at kigge i retning af de store, etablerede spillere på markedet som Amazon, IBM og Microsoft.

Analysehuset vurderer, at der for alvor vil finde en oprydning i branchen sted i løbet af 2016, hvor antallet af leverandører af IaaS-tjenester vil falde drastisk, hedder det.

Især Amazon og Microsoft har i dag tilkæmpet sig solide positioner på cloud-markedet - Amazon med AWS (Amazon Web Services) og Microsoft med dels Azure, dels Office 365.

Du kan læse mere om Microsofts cloud-planer her: Microsoft Danmarks nye topchef: Her er min plan med Microsoft.

Google er imidlertid godt på vej, lyder det fra Forrester. Selskabet forsøger med sine mange penge at etablere sig på markedet for cloud-baserede forretnings-løsninger med 'Google for Work,' der består af en ret bred vifte af løsninger.

Forrester peger i rapporten dog på, at Google langt fra er i mål endnu, og at selskabet først vil begynde at få en form for stabil fremdrift i udbredelsen af Google for Work i løbet af det kommende år.

Sikkerheds-bekymringer fylder en del

For mange it-chefer er bekymringerne over sikkerhedsniveauet og den manglende kontrol over data i cloud'en af vital betydning.

For mange forekommer det således langt mere sikkert og forsvarligt at holde data hjemme i kælderen fremfor at overgive den via internettet til tredjepart.

Det er der imidlertid ingen hold i, lyder det fra Forrester.

Analysehuset anbefaler faktisk CIO'erne omgående at stoppe med at anvende sikkerheds-bekymringerne som en undskyldning for at fravælge cloud.

Det skyldes, at bekymringerne ifølge analysehuset i det store og hele ikke hviler på noget sagligt grundlag, mens de store leverandører lever op til alle kendte sikkerheds-standarder.

Hertil kommer, at de store it-leverandører i det daglige udviklingsarbejde har langt større tilskyndelse til at holde sikkerhedsniveauet på et højt niveau, end det er tilfældet for en CIO, der blot skal passe sit eget anlæg nede i kælderen.

Læs også:

Microsoft: Cloud vil ændre den måde alle arbejder på - også i Microsoft

Opråb til it-cheferne: I har misforstået noget helt grundlæggende ved cloud computing

Det offentlige Danmark skruer heftigt op for cloud: Derfor hælder offentlige it-chefer mere og mere til cloud

Microsofts cloud-forretning driller: Hvor er Google blevet af?

Oracles store cloud-satsning: Har selskabet en chance eller er toget kørt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere