Artikel top billede

Nu rykker Windows 10 også i virksomhederne: Her er planen for opgradering

Microsofts Windows 10 er allerede blevet et stort hit hos forbrugerne, men virksomhederne har været mere tilbageholdende med at opgradere. Det ændrer sig nu.

Windows 10 er allerede blevet et tiltrængt OS-hit for Microsoft hos forbrugerne.

Mange sad klar ved opdaterings-knappen, allerede da styresystemet blev frigivet i juli, og siden er Windows 10-installationerne vokset støt i antal måned for måned.

Erhvervsbrugerne har dog vanen tro været noget mere tilbageholdende med at sætte gang i de helt store opgraderings-projekter.

Dels har mange stadig velfungerende Windows 7-miljøer, dels opgraderer man ikke bare for at opgradere, da den type projekter hurtigt kan blive både tidskrævende og omkostningstunge.

Men meget tyder på, at 2016 bliver året, hvor det helt store Windows 10-ryk kommer til at præge virksomhedskunderne.

Her er opgraderings-planen

En ny Forrester-undersøgelse viser således, at 49 procent af it-beslutningstagerne i virksomhederne forventer, at der skal skiftes til Windows 10 i 2016.

Det skriver blandt andre britiske Business Insider og V3.

Til sammenligning lå Windows 8 blot på 26 procent, da Forrester i sin tid foretog samme undersøgelse på samme tidspunkt efter lanceringen af den Windows-version.

Samtidig svarer 38 procent af de virksomheds-ansatte ifølge Forrester, at de ønsker Windows 10 på deres næste arbejdsmaskine, mens ni procent allerede har dette styresystem på deres primære arbejdsmaskine.

Læs også: It-chefer glade for de konstante Windows 10-opdateringer: Derfor er det en bedre model

V3 skriver, at Forrester har udtalt, at it-lederne i denne type undersøgelser har det med at være lidt for optimistiske i forhold til opgraderings-planerne, men at forskellen mellem Windows 10 og Windows 8 uanset hvad er bemærkelsesværdig.

Derfor vil de gerne Windows 10

Blandt de Windows 10-funktioner, som virksomhederne særligt ønsker at kunne udnytte, er bedre autentificerings-metoder, brugervenligheden og den nye Start-menu.

Forresters anbefaling lyder ifølge V3, at man som virksomhed sætter gang i pilottests af Windows 10 i starten af 2016, hvis man ikke allerede er i gang.

Og at man bør lægge udgifterne til selve Windows 10-opgraderingen i virksomheden ind i næste års budget.

Afstemning: Hvonår opgraderer din arbejdsplads?

De mange Windows-versioner

Det er i øvrigt netop i disse dage 30 år siden, at den første Windows-udgave blev sendt på markedet - læs hele historien om Windows og de mange versioner, der har været igennem tiderne, her.

Det er langt fra alle Windows-versioner, der har været lige populære.

I nyere tid må især Windows XP og Windows 7 fremhæves som en stor succes for Microsoft, mens eksempelvis Vista befinder sig i den mindre heldige del af skalaen.

Læs også: Windows fylder 30 år: Her er historien om verdenshistoriens vigtigste styresystem

Windows 8 har også været en kompliceret sag for Microsoft.

Selvom dette styresystem på mange måder var meget fremadskuende og innovativt med en ny brugergrænseflade og hele touch-understøttelsen, så blev det aldrig rigtig godt.

Især virksomhederne valgte derfor i overvejende grad at holde fast i det velfungerende Windows 7 frem for at opgradere til Windows 8.

Windows 10 er et mere helstøbt og velfungerende styresystem, og derfor er det heller ikke overraskende, at vi nu også ser virksomhederne begynde at tage hul på opgraderingerne.

Windows 7 begynder som bekendt også at have en del år på bagen, og den forlængede support ophører helt, når vi træder ind i 2020.

Læs også:

Windows fylder 30 år: Her er historien om verdenshistoriens vigtigste styresystem

It-chefer glade for de konstante Windows 10-opdateringer: Derfor er det en bedre model

Holder påstanden? En Mac kræver langt mindre support end en Windows-maskine