Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Ipad versus Surface Pro: Lige nu ser det ud til, at Microsoft-maskinen har trukket det længste strå.

Microsoft overhaler for første gang nogensinde Apple på tablet-salget

Microsoft har med flere lanceringer af sin Surface-computer formået at overhale Apples iPad, som ellers har ligget nummer et på salgslisterne som tablet-computernes konge siden lanceringen i 2010.

Selvom Apple på mange måder har sat standarden med sin iPad-serie, når det kommer til tablets, er selskabet for nyligt blevet overhalet indenom af den evige konkurrent fra Microsoft.

For med Microsofts nylige lancering af selskabets hybridmaskiner Surface Book og Surface Pro 4 har software-giganten fra Redmond i oktober formået at overgå Apples salg af iPads.

Læs også: Her er Surface Pro 4 og Surface Book - Microsofts første bærbare computer

Det viser en endnu upubliceret rapport fra analysevirksomheden 1010data om blandt andet tabletsalget fra januar 2014 til oktober 2015, som mediet Winbeta er kommet i besiddelse af.

Rykker rundt på procenterne

Rapporten viser, at Microsofts hybridmaskiner, som i denne sammenhæng åbenbart tæller som tablets, har overhalet Apples iPads med 45 procent af salget.

IPads er samtidig røget ned fra en markedsandel på 40 procent i foråret til de nuværende 17 procent, mens Amazon Fire-serie har kapret en markedsandel på omkring 10 procent.

Læs også: En iPad Pro kommer til at koste dig 10.000 kroner: Er den pengene værd?

Dermed er det første gang siden lanceringen af iPads i 2010, at Apple ikke er førerhunden på tablet-markedet, hvor de kombinerede Microsoft-maskiner af bærbar pc og tablet samtidig koster en del mere end Apples tabletserie.

Apple stadig størst

Set over de seneste 12 måneder ligger Apple dog fortsat som en klar nummer et med en markedsandel på 34 procent, mens Microsoft er kravlet op på 19 procent i 2015.

På de efterfølgende placeringer ligger Androidbaserede tablets fra Amazon, Samsung og Asus.

Det overordnede marked for tabletsalg er samtidig i vækst, og der blev i oktober omsat for godt 1,5 milliarder kroner på de tynde - og hybride - maskiner.

Læs også:
Microsofts Surface Pro 3 versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.