Artikel top billede

Ipad versus Surface Pro: Lige nu ser det ud til, at Microsoft-maskinen har trukket det længste strå.

Microsoft overhaler for første gang nogensinde Apple på tablet-salget

Microsoft har med flere lanceringer af sin Surface-computer formået at overhale Apples iPad, som ellers har ligget nummer et på salgslisterne som tablet-computernes konge siden lanceringen i 2010.

Selvom Apple på mange måder har sat standarden med sin iPad-serie, når det kommer til tablets, er selskabet for nyligt blevet overhalet indenom af den evige konkurrent fra Microsoft.

For med Microsofts nylige lancering af selskabets hybridmaskiner Surface Book og Surface Pro 4 har software-giganten fra Redmond i oktober formået at overgå Apples salg af iPads.

Læs også: Her er Surface Pro 4 og Surface Book - Microsofts første bærbare computer

Det viser en endnu upubliceret rapport fra analysevirksomheden 1010data om blandt andet tabletsalget fra januar 2014 til oktober 2015, som mediet Winbeta er kommet i besiddelse af.

Rykker rundt på procenterne

Rapporten viser, at Microsofts hybridmaskiner, som i denne sammenhæng åbenbart tæller som tablets, har overhalet Apples iPads med 45 procent af salget.

IPads er samtidig røget ned fra en markedsandel på 40 procent i foråret til de nuværende 17 procent, mens Amazon Fire-serie har kapret en markedsandel på omkring 10 procent.

Læs også: En iPad Pro kommer til at koste dig 10.000 kroner: Er den pengene værd?

Dermed er det første gang siden lanceringen af iPads i 2010, at Apple ikke er førerhunden på tablet-markedet, hvor de kombinerede Microsoft-maskiner af bærbar pc og tablet samtidig koster en del mere end Apples tabletserie.

Apple stadig størst

Set over de seneste 12 måneder ligger Apple dog fortsat som en klar nummer et med en markedsandel på 34 procent, mens Microsoft er kravlet op på 19 procent i 2015.

På de efterfølgende placeringer ligger Androidbaserede tablets fra Amazon, Samsung og Asus.

Det overordnede marked for tabletsalg er samtidig i vækst, og der blev i oktober omsat for godt 1,5 milliarder kroner på de tynde - og hybride - maskiner.

Læs også:
Microsofts Surface Pro 3 versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere