En iPad Pro kommer til at koste dig 10.000 kroner: Er den pengene værd?

Apples nye iPad Pro er nu på markedet, hvor den kommer i hård kamp mod Surface Pro fra Microsoft. Prisen løber hurtigt op i 10.000 kroner for begge maskiner - men er de alle pengene værd?

Apples nye iPad Pro er nu på markedet, og de kommende måneder vil vise, om Apple - igen - har begået en storsællert.  
Den billigste udgave af iPad Pro koster 6.999 kroner i Apples egen webshop. Men det er kun en 32 GB-udgave, hvilket er i underkanten, når produktet netop er beregnet til de tungere og mere grafikkrævende opgaver.

I stedet ser 128 GB-udgaven med WiFi ud til at være den oplagte model - den koster 8.399 kroner.

Vil man også have 4G-forbindelse på maskinen, løber prisen op i 9.499 kroner.

Hertil kommer udgiften til det nye Apple Smart Keyboard (fås endnu ikke med dansk tastatur, men ligger prismæssigt på omkring 1.000 kroner) og en Apple Pencil (koster 829 kroner).

Med andre ord kan du godt regne med at skulle betale omkring 10.000 for iPad Pro-pakken. 

Den relativt høje pris for iPad Pro skal naturligvis holdes op imod produktets kvalitet og den værdi, en iPad Pro kan give brugeren på forskellige fronter.

Er det fremtidens computer?

Apples topchef Tim Cook er i de senere dage blevet citeret i flere internationale medier for at sige, at en iPad Pro for rigtig mange mennesker vil kunne gøre det ud for en traditionel computer.

Det er lidt den samme tendens, vi har set med Microsofts Surface Pro, der fungerer ganske glimrende som både bærbar computer og tablet-pc - og i øvrigt også hurtigt løber op i en pris ala den, der kendetegner iPad Pro.

Prissætningen er et udtryk for, at begge virksomheder mener - og formentlig har ret i det - at kunderne er villige til at betale for det lækre, slanke design og de mange anvendelsesmuligheder.

Læs også: Stor test af kontorpakker til iPad: Sådan klarer iWork, Office og Google Apps sig

For mange vil en alternativ løsning dog være at købe eksempelvis en traditionel iPad og en traditionel bærbar computer.

Vælger man en af de billigere computere, vil den samlede pris godt kunne være på under 10.000 kroner, men vælger man en af de dyrere modeller, er prisen pludselig en del højere.

Og så er det måske i virkeligheden den bedste deal at satse på en Surface Pro 4 eller en iPad Pro som maskinen, der skal kunne det hele?

Afstemning gav klar sejr til Surface

Surface Pro er allerede et velkendt produkt for mange, og med version 4, er Microsofts hit blevet endnu mere helstøbt - læs vores anmeldelse her.

iPad Pro er først lige kommet på markedet og er derfor endnu ikke blevet afprøvet i professionelle sammenhænge i ret lang tid.

Hvordan er det at arbejde på maskinen en hel dag, hvordan fungerer de nye multitasking-funktioner, den langt hurtigere processor - og hvad med 12,9" Retina-skærmen, der er markant større end den traditionelle iPads?

Læs også: Afstemning om Surface Pro versus iPad Pro: Her er den knusende sejr til Surface

I september havde vi en online-afstemning på Computerworld, hvor vi bad læserne svare på, om de ville vælge en Surface Pro 3 (version 4 var ikke udkommet) eller en iPad Pro.

Det blev en knusende sejr til Surface. Hele 74 procent af de 1208 stemmer var placeret på Surface Pro 3. Kun 16 procent pegede på, at de ville vælge en iPad Pro frem for en Surface Pro 3.

Det var imidlertid før, at iPad Pro var kommet på markedet.

Her er anmeldelserne af iPad Pro

Der bliver i disse dage publiceret anmeldelser af iPad Pro i en lind strøm. Generelt modtager Apple-flagskibet positive anmeldelser.

Tech Radar skriver, at iPad Pro er en "brilliant iPad, der bringer enhederne ind på et helt nyt domæne."

Tech Radar giver iPad Pro fire og en halv ud af fem mulige stjerner og fremhæver blandt andet skærmen, regnekraften og højtalerne som nogle af de bedste ting, mens batteritiden kunne være bedre.

Det fremhæves også, at både den nye Pencil og det nye tastatur, der kan fås til iPad Pro, fungerer godt - men at det tilbehør, som nævnt tidligere i denne artikel, får prisen til at løbe op.

Hos Cnet får iPad Pro fire ud af fem stjerner. Det begrundes med, at det er den største og hurtigste iPad til dato, og Cnet fremhæver blandt andet Apple Pencil, skærmen, højtalerne og de nye split screen- og multitasking-funktioner som de positive elementer.

Til gengæld skriver Cnet også, at meget få apps på nuværende tidspunkt udnytter iPad Pro-potentialet til fulde, og at størrelsen gør den mindre transporterbar.  

"Når først du har betalt for Pencil og tastatur som tilbehør, koster iPad Pro det samme som en god bærbar, men mangler fleksibiliten," skriver Cnet

Læs også: Kig med under den skinnende overflade: Sådan ser det ud når en iPad Pro splittes i atomer

Ars Technicas anmeldelse minder meget om øvrige ved at fremhæve blandt andet performance og byggekvaliteten som de positive ting og prisen og manglen på apps som de mere ømme punkter.

I anmeldelsen hos Mashable lyder dommen, at Apple iPad Pro er den første iPad-arbejdshest, der - hvis du køber tilbehøret - kan forandre dit arbejdsliv.

Hvad mener du?

Anmeldelserne er altså generelt ret positive, hvilket bringer os tilbage til det med prisen - for man kommer bare ikke rigtig uden om at købe en Apple pencil og et tastatur. 

Vi mener som sagt, at den oplagte og mest fornuftige udgave er en iPad Pro med 128 GB og WiFi - hvilket koster 8.399 kroner. Når man lægger tilbehøret oveni, løber prisen op i omkring 10.000 kroner.

Det er mange penge, men måske er iPad Pro pengene værd? Hvad mener du?

Læs også:

Glem det: Derfor kommer Apple aldrig med en kombineret iPad/Mac

Kig med under den skinnende overflade: Sådan ser det ud når en iPad Pro splittes i atomer

Afstemning om Surface Pro versus iPad Pro: Her er den knusende sejr til Surface

Microsofts Surface Pro versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?

Fire grunde til, at virksomheder ikke bør vælge Apple-produkter - er du enig?

Stor test af kontorpakker til iPad: Sådan klarer iWork, Office og Google Apps sig