Artikel top billede

(Foto: PCWorld)

Goldman Sachs: Virtual reality-markedet overgår pc-salget om 10 år

Augmented og virtual reality bliver de hotteste teknologier inden for de næste par år, spår analytikerne hos Goldman Sachs. Læs her, hvor teknologierne skal få deres store gennembrud.

Det kan da godt være, at virtual reality og augmented reality stadig er eksotiske fremtids-teknologier for de fleste.

Men den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs tror på en stor fremtid for begge teknologier.

Faktisk er tiltroen så stor, at finansfolkene fra investeringsbanken, der i 2013 blev Danmarkskendt for at købe 19 procent af aktierne i energikæmpen Dong, sætter et prisskilt på potentialet.

Goldman Sachs' prognose lyder på, at virtual reality og augmented reality i 2025 vil generere et marked på 80 milliarder dollar.

Læs også: Masser af virtual reality-nyheder: Minecraft og billigere headset på vej

Det beløb svarer til godt 530 milliarder danske kroner, hvilket igen svarer til omsætningen i nutidens pc-marked.

Det skriver Bloomberg.

En revolution som pc'erne

Virtual reality (VR) og augmented reality (AR) er beslægtet ved, at begge teknologier giver sine brugere et computersimuleret miljø, som både kan benyttes i forretningsverdenen og på privatfronten.

I AR fungerer computersimuleringerne som et informationslag oven på virkeligheden, mens det i VR kan være et udsnit af virkeligheden - hvad enten det er reelt eller imaginært opbygget som i et computerspil.

Begge dele ser Goldman Sachs altså en fed forretning i.

Læs også: Test: Samsungs virtual reality-headset er en fed fremtidsgadget

Også selvom teknologierne i investeringsbankens optik vil være noget langsommere til at få kritisk masse, end det eksempelvis har været tilfældet med smartphones og tablets.

"I takt med de teknologiske fremskridt, faldende priser og at en helt nyt markedsplads af applikationer rammer markedet, tror vi på, at VR og AR har potentialet til en multimilliard-industri. Muligvis er det lige så stor en revolution, som, da pc'erne kom frem," lyder det fra Goldman Sachs ifølge Bloomberg.

Hvis udviklingen går endnu hurtigere end forventet, har regnedrengene fra Goldman Sachs forventninger om, at markedet for AR og VR vil runde 1.215 milliarder kroner om små 10 års tid.

Her kan teknologierne benyttes

Den amerikanske investeringsbank med det noget blandede ry i Danmark har naturligvis udtænkt, at hvis AR og VR skal være en stor forretning, skal der også være en hel horde af interesserede kunder.

Goldman Sachs inddeler de potentielle kunder i tilsammen ni forskellige segmenter, der tæller alt lige fra militærmarkedet, sundhedssektoren, ingeniørfagene og videounderholdning.

Det største marked forventes dog at blive spilbranchen, som investeringsbanken regner med vil kunne omsætte AR- og VR-software for 77 milliarder kroner allerede om mindre end 10 år.

Læs også: Spílindustrien slår alle salgsrekorder: Runder magisk milepæl om få år

Også investeringskollegerne hos den australske Macquarie Bank har i sidste uge luftet store forventninger til de to nævnte teknologier.

"Vi mener stadig, at VR/AR bliver den næste computer-platform, og ligesom overgangen fra skrivebord til mobil-enheder bliver det disruptive. I starten af 2016 vil vi se de største fremskridt for VR/AR nogensinde," forklarer analytiker Ben Schachter fra Macquarie Bank i en analyse fra finansvirksomheden.

Læs også:
Et kig i krystalkuglen: Disse fem teknologier kan du glæde dig til i 2016




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere