Telia køber teknikere tilbage fra Flextronics

Teleselskabet Teliasonera køber nu en del af de teknikere tilbage, som Telia i 2001 solgte sammen med et driftsselskab for over 800 millioner kroner til Singapore-selskabet Flextronics. Siden har selskabet været ramt af milliardtab og massefyringer.

Svensk-finske Teliasonera køber en del af det driftsselskab tilbage, som teleselskabet solgte til Singapore-virksomheden Flextronics for 830 millioner kroner i 2001.

Telia solgte for tre år siden 91 procent af aktierne i virksomheden - der råder over de teknikere, som står for vedligeholdelse og drift af det meste af teleselskabernes udstyr i Sverige - fordi det ville koncentrere sig om kerneforretningen, telefoni.

Driftsselskabet, der dengang hed Orbiant-gruppen, var en blomstrende forretning, men siden Flextronics overtog driften, er pengene fosset ud af pengekassen, og teknikere er blevet fyret i en lind strøm.

Negativ egenkapital

Alene i regnskabsåret 2002/2003 tabte selskabet 2,1 milliarder kroner, hvilket tvang moderselskabet i Singapore til at skyde 1,9 milliarder kroner i det svenske datterselskab, da egenkapitalen var negativ.

Ifølge Teliasonera køber selskabet den del af den gamle Orbiant-gruppe tilbage, som står for salgsstøtte, levering og teknisk support på selskabets netværk. I alt flytter 130 medarbejdere tilbage til teleselskabet, som håber, at købet skaber større sammenhæng mellem selskabets produktportefølje og produktsortiment.

- Købet er en måde at forbedre vores service og udbud. Når vi integrerer produktporteføljen for kundeplaceret udstyr med vores øvrige virksomhed, gør vi det lettere for kunderne at komme i kontakt med os, siger Anders Gylder, der står i spidsen for Teliasoneras storkundeforretning.

Da Flextronics købte Orbiant-gruppen havde den 5.400 medarbejdere, mens Flextronics Network services selv rådede over 1.050 medarbejdere. Siden er antallet af medarbejdere reduceret til i alt 5.000.

Parterne ønsker ikke at oplyse prisen for tilbagekøbet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere