Artikel top billede

Apps på vej til Offices ribbon-menu i Word, Excel, Powerpoint og Outlook

Microsoft har ved årets Build-messe åbnet mere for udviklingen af apps til Office-programmer.

På årets Build-messe løfter Microsoft sløret for selskabets planer med apps direkte integreret i Offices ribbon-menu, hvilket skal give brugerne endnu flere funktioner i Office-pakken.

Udviklere kan nu udvikle apps, der kan placeres direkte på ribbon-menuen, hvilket skal gøre dem bedre tilgængelige end tidligere, ligesom det skal bane vejen for flere API'er.

Ribbon-menuen er rækken af funktioner for oven i Office-programmer (for eksempel "Typografier"-menuen i Word).

Fra scenen ved torsdagens keynote fremviste Microsoft et par eksempler, heriblandt en Starbucks-app, hvor du via Outlook kan sende gavekort til Starbucks med en mail eller aftale et møde på en bestemt Starbucks (meget normalt i USA) ved at sende et lille kort.

Også Uber har tidligere lanceret add-on apps til Office, så du via Outlook kan bestille en Uber-bil uden at skulle forlade mailprogrammet.

Det kan du læse mere om her: Kontroversiel privat-taxa-tjeneste frigiver kode: Nu kan du indbygge Uber overalt og i alt

De nye Office-apps vil også fungere på Office på Mac-computere.

Nye API'er, nye muligheder
Apps til en Office-pakke lyder måske ikke just fascinerende, men ifølge Microsoft benytter mere end 1,2 millarder mennesker verden over Office, hvilket i teorien er en større kundebase end folk med iPhones.

"Office er en af få platforme i verden, som giver udviklere mulighed for at tilgå over en millard brugere fordelt over et hav af enheder, " forklarede Qi Lu, Microsofts Executive Vice President ved Build.

Microsoft annoncerede også seks nye API'er omkring Office Graph, der gør det muligt at udnytte data indsamlet via Office-pakken i apps.

Et eksempel på scenen var Docusigns Outlook-app, som automatisk ved, hvilket dokument du sidst benyttede, som skal sendes af sted for at blive underskrevet. 

Læs også: Microsoft på vej med indbygget adblocker i Edge-browseren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere