Artikel top billede

Apps på vej til Offices ribbon-menu i Word, Excel, Powerpoint og Outlook

Microsoft har ved årets Build-messe åbnet mere for udviklingen af apps til Office-programmer.

På årets Build-messe løfter Microsoft sløret for selskabets planer med apps direkte integreret i Offices ribbon-menu, hvilket skal give brugerne endnu flere funktioner i Office-pakken.

Udviklere kan nu udvikle apps, der kan placeres direkte på ribbon-menuen, hvilket skal gøre dem bedre tilgængelige end tidligere, ligesom det skal bane vejen for flere API'er.

Ribbon-menuen er rækken af funktioner for oven i Office-programmer (for eksempel "Typografier"-menuen i Word).

Fra scenen ved torsdagens keynote fremviste Microsoft et par eksempler, heriblandt en Starbucks-app, hvor du via Outlook kan sende gavekort til Starbucks med en mail eller aftale et møde på en bestemt Starbucks (meget normalt i USA) ved at sende et lille kort.

Også Uber har tidligere lanceret add-on apps til Office, så du via Outlook kan bestille en Uber-bil uden at skulle forlade mailprogrammet.

Det kan du læse mere om her: Kontroversiel privat-taxa-tjeneste frigiver kode: Nu kan du indbygge Uber overalt og i alt

De nye Office-apps vil også fungere på Office på Mac-computere.

Nye API'er, nye muligheder
Apps til en Office-pakke lyder måske ikke just fascinerende, men ifølge Microsoft benytter mere end 1,2 millarder mennesker verden over Office, hvilket i teorien er en større kundebase end folk med iPhones.

"Office er en af få platforme i verden, som giver udviklere mulighed for at tilgå over en millard brugere fordelt over et hav af enheder, " forklarede Qi Lu, Microsofts Executive Vice President ved Build.

Microsoft annoncerede også seks nye API'er omkring Office Graph, der gør det muligt at udnytte data indsamlet via Office-pakken i apps.

Et eksempel på scenen var Docusigns Outlook-app, som automatisk ved, hvilket dokument du sidst benyttede, som skal sendes af sted for at blive underskrevet. 

Læs også: Microsoft på vej med indbygget adblocker i Edge-browseren




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere