Fem vilde år med Office 365: Derfor er Microsofts fremmarch slet ikke toppet endnu

ComputerViews: Office 365 har på fem år sendt Microsoft helt til tops på cloud-markedet. Fremmarchen er dog slet ikke slut endnu.

ComputerViews: Det var daværende Microsoft-topchef Steve Ballmer, der tilbage i 2011 kunne meddele omverdenen: "For the cloud, we're all in."

Om noget bør Steve Ballmer således have æren for at være manden, der turde lade Microsoft satse 100 procent på cloud computing på det rigtige tidspunkt.

Office 365 kom i offentlig beta i maj 2011, hvilket er fem år siden om få uger.

Selve lanceringen fandt sted måneden efter, og på det tidspunkt var Office 365 allerede kørt i stilling som den helt store Microsoft-satsning.

Office 365 blev - og er fortsat - den største succes fra Microsoft side i nyere tid.

Tre grunde til at Office 365 blev et hit
Microsofts Office 365 blev det produkt, der hev den på det tidspunkt kriseramte softwaregigant op fra sofaen og sendte selskabet i retning af fremtiden med speederen i bund.

Microsoft var nemlig ramt af, at alt handlede om Apples iPhone/iPad og Android-produkterne.

Selv Windows 8, der blev præsenteret i de første udgaver det forår, blev mødt med en for Microsoft uvant skepsis i markedet.

Læs også: Kæmpe Microsoft-opgradering i kommune: Skifter til Windows 10, Office 365, Outlook og Skype

Når Office 365 blev så markant en succes, skyldes det primært tre ting:

1) Timingen
Cloud-hypen havde allerede raset i et års tid, da Office 365 blev præsenteret i 2011.

Alle i it-verdenen var opmærksomme på, at cloud potentielt kunne betyde store forandringer, også på software-siden, men det var endnu så som så med de konkrete løsninger til erhvervslivet.

På den måde ramte Office 365 med lanceringen i 2011 hverken markedet for tidligt eller for sent. Kunderne var nysgerrige og klar til at prøve skyen af, og Microsoft kunne således ret hurtigt begynde at skovle kunder ind på den nye løsning.

2) Udgangspunktet
Man skal dog være ganske blind for ikke at se, at Microsoft havde et glimrende udgangspunkt med den totale dominans med Office-kontorpakken, Exchange, Sharepoint og Lync.

Ligesom der også var mange kunder på forløberen for Office 355, Microsofts Business Productivity Online Suite (BPOS).

Dette fundament udnyttede Microsoft på glimrende vis til at give Office 365 den bedst mulige start.

3) Dygtighed
Office 365 var ikke uden fejl og mangler, da løsningen ramte markedet i 2011.

Men Microsofts udviklere havde kodet nogle løsninger, der var tilpas gode til at overbevise markedet om, at dette ville være vejen frem, og siden har Microsoft bestemt ikke skuffet i forhold til konstant at udbygge og forbedre den suite af produkter, der udgør Office 365.

Resultatet er, at Office i dag fremstår som den mest komplette løsning, når det kommer til produktivitets- og samarbejdsværktøjer til virksomheder leveret som cloud-services.

Office 365 er stadig ikke uden mangler, og der har muligvis også været lidt for mange nedbrud på det seneste.

Men det egentlige spørgsmål er jo, hvem (og om) af konkurrenterne, der har noget bedre at byde på?

Derfor er det slet ikke slut endnu
Microsofts Office 365 har i dag et solidt tag i både det globale og det danske marked hos store og små virksomheder, offentlige som private.

Office 365's succes her i Danmark skyldes ikke kun, at de fleste virksomheder kom fra en traditionel Office/Outlook/Exchange-løsning og dermed så Office 365 som den logiske fortsættelse af de investeringer.

Microsoft var også tidligt på banen med at kunne tilbyde kunderne europæiske datacentre til deres data.

Derfor fortsætter fremmarchen
Fem år er der gået, og Office 365 står i dag som en af Microsofts største succeser nogensinde.

Og meget tyder på, at Office 365 slet ikke har toppet endnu.

For nylig kunne vi fortælle om Lyngby-Taarbæk Kommune, der i 2016 opgraderer til både Windows 10, Office 365, Outlook og Skype for Business. Læs historien her.

Det er et eksempel på, hvordan Office 365 er den del af et større billede, hvad angår Microsofts produkter.

Windows 10 står allerede til at blive det mest udbredte Windows-styresystem hidtil. Det giver alt andet lige Microsoft et ekstra godt udgangspunkt for at fortsætte fremmarchen med Office 365.

Det samme gælder eksempelvis SharePoint, Dynamics og Azure, der hitter hos virksomhederne og igen giver dem flere argumenter for, hvorfor de skal vælge Office 365 frem for noget andet fra en anden leverandør.

Microsoft har det rigtig svært på smartphone-markedet, men også her har giganten set rigtigt ved blot at booste udviklingen af Office-løsninger til de konkurrerende platforme, iOS og Android.

Med integreringen af Yammer i Office 365 styrker Microsoft suiten yderligere.

Alt i alt har Microsoft fået skabt en imponerende solid forretning med Office 365, der nu får hjælp til at fortsætte succesen af en række af selskabets andre produkter og løsninger, der også er i bedre form, end det er set i mange år.

Derfor har Microsofts fremmarch med Office 365 slet ikke toppet endnu.

Læs også:

Skal det være Office 365 eller Googles cloud-mail? Her bruger virksomhederne pengene

Kæmpe Microsoft-opgradering i kommune: Skifter til Windows 10, Office 365, Outlook og Skype

Tjener styrtende med penge: Så mange milliarder skovler cloud-firmaerne ind

Her er de mest populære cloud-løsninger i danske virksomheder

Opråb til it-cheferne: I har misforstået noget helt grundlæggende ved cloud computing

Microsofts Office 365 igen ramt af nedbrud - begynder Microsoft at have et problem?

Købte softwaren for seks milliarder: Nu fletter Microsoft Yammer ind i Office 365
Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.