Artikel top billede

Google vinder højtprofileret retssag mod forfattere efter 11 års kamp

Google har efter mere end et årtis kamp trukket sig sejrrigt ud af et juridisk slagsmål om ophavsret til millionvis af bøger. Sagen om indscanninger i Google Books kunne ellers have kostet it-giganten milliardvis af dollar.

Online-giganten Google kan efter 11 års kamp mod skribentforeningen Authors Guild trække sig sejrrigt ud af opgøret om indscannede bøger i Google Books-projektet.

Sagen har nu været prøvet i den amerikanske Højesteret, som ikke tillader Authors Guild at appellere afgørelsen.

Dermed ender det hele med, at Google Books' har lov til at scanne dele af bøger ind i en søgbar database, så folk kunne lede efter og læse i millionvis af titler i Google-universet.

Authors Guild-foreningen havde ellers argumenteret for, at Googles bog-indscanninger underminerede forfatternes indtjeningsmuligheder.

Men dommerne lagde vægt på, at Google kun gengiver dele af de enkelte værker.

Det skriver BBC.

Google-glæde over sejr

Online-selskabet indledte sine bogindscanninger i 2004, og året efter blev Google så sagsøgt af Authors Guild for at have brudt forfatternes ophavsret.

Hvis skribentforeningen havde fået medhold i sine anklager, kunne affæren have kostet Google milliardvis af kroner for brud på forfatternes ophavsret i sine millionvis af titler.

Men sådan udviklede sagen sig ikke, og hos Google vækker det naturligvis stor glæde, at der endelig er lagt lykkeligt låg på sagen.

"Vi er taknemmelige for, at retten har accepteret beslutningen fra appeldomstolen, som konkluderede, at Google Books er [...] i overensstemmelse med ophavsretsloven," lyder det fra en Google Books-talsperson.

Tror stadig på ophavsretten

Hos Authors Guild er stemningen noget mere nedslået ovenpå nederlaget, som tog lige over et årti at få endelig fastslået.

"Vi troede dengang, og vi tror fortsat på, at forfatterne skulle have været kompenseret, når deres arbejde bliver kopieret til kommercielt brug," lyder det fra organisationens præsident, Roxana Robinson, på skribentforeningens hjemmeside.

Googles langvarige juridiske vej til sejren har dog ikke været brolagt med lutter røde løbere, som du blandt andet kan læse mere om her: Dommer afviser forlig om Google Books

Læs også:
Her er Googles planer med bog-scanning i Danmark

Google er nu i skarp konkurrence med din boghandler

EU vil overhale Google i bog-digitalisering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere