Artikel top billede

Google vinder højtprofileret retssag mod forfattere efter 11 års kamp

Google har efter mere end et årtis kamp trukket sig sejrrigt ud af et juridisk slagsmål om ophavsret til millionvis af bøger. Sagen om indscanninger i Google Books kunne ellers have kostet it-giganten milliardvis af dollar.

Online-giganten Google kan efter 11 års kamp mod skribentforeningen Authors Guild trække sig sejrrigt ud af opgøret om indscannede bøger i Google Books-projektet.

Sagen har nu været prøvet i den amerikanske Højesteret, som ikke tillader Authors Guild at appellere afgørelsen.

Dermed ender det hele med, at Google Books' har lov til at scanne dele af bøger ind i en søgbar database, så folk kunne lede efter og læse i millionvis af titler i Google-universet.

Authors Guild-foreningen havde ellers argumenteret for, at Googles bog-indscanninger underminerede forfatternes indtjeningsmuligheder.

Men dommerne lagde vægt på, at Google kun gengiver dele af de enkelte værker.

Det skriver BBC.

Google-glæde over sejr

Online-selskabet indledte sine bogindscanninger i 2004, og året efter blev Google så sagsøgt af Authors Guild for at have brudt forfatternes ophavsret.

Hvis skribentforeningen havde fået medhold i sine anklager, kunne affæren have kostet Google milliardvis af kroner for brud på forfatternes ophavsret i sine millionvis af titler.

Men sådan udviklede sagen sig ikke, og hos Google vækker det naturligvis stor glæde, at der endelig er lagt lykkeligt låg på sagen.

"Vi er taknemmelige for, at retten har accepteret beslutningen fra appeldomstolen, som konkluderede, at Google Books er [...] i overensstemmelse med ophavsretsloven," lyder det fra en Google Books-talsperson.

Tror stadig på ophavsretten

Hos Authors Guild er stemningen noget mere nedslået ovenpå nederlaget, som tog lige over et årti at få endelig fastslået.

"Vi troede dengang, og vi tror fortsat på, at forfatterne skulle have været kompenseret, når deres arbejde bliver kopieret til kommercielt brug," lyder det fra organisationens præsident, Roxana Robinson, på skribentforeningens hjemmeside.

Googles langvarige juridiske vej til sejren har dog ikke været brolagt med lutter røde løbere, som du blandt andet kan læse mere om her: Dommer afviser forlig om Google Books

Læs også:
Her er Googles planer med bog-scanning i Danmark

Google er nu i skarp konkurrence med din boghandler

EU vil overhale Google i bog-digitalisering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere