Test af 13 programmer: Her er det bedste spam-filter til indboksen

Hvis du også er led og ked af spam-bunkerne i indboksen, så det måske på tide at skifte spam-filter. Her er en test, der viser producenternes kvaliteter og mangler.

Spam kan være sendt som 'gode tilbud' på mere eller mindre tvivlsomme produkter eller med ondsindede hensigter som eksempelvis fiskeri efter dine personlige oplysninger.

Se eksempelvis her: Phishing-angreb mod Rigshospitalet: Svindlerne sendte fup-mail - og fulgte op med telefonopkald

Fælles for dem er dog, at de er irriterende og uønskede, når de dag efter dag drukner de vigtige mail i indbakken.

Derfor har AV-Comparatives, der er en uafhængig testorganisation med base i Østrig, taget et nærmere kig på, hvor gode sikkerhedsprogrammerne er til at filtrere spam fra de gode budskaber.

Testen ser altså på, hvor godt en stribe af de kendte sikkerhedspakker håndterer sorteringen af din digitale post.

Det er en analyse af filterfunktionen i programmerne, men der er altså ikke tale om en vurdering af alle sikkerhedsfunktionerne i de testede programmer.

12 ud af de 13 testede programmer tilbyder nemlig en langt bredere vifte af sikkerhedsfunktioner end spam-beskyttelse.

Hvis du vil se en test af, hvor gode programmerne er til at fange malware og anden ondsindet kode, så kan du læse denne test: Stortest af 19 antivirusprogrammer: Disse programmer beskytter din maskine bedst lig nu

Testen er udført i marts 2016 på en Windows 7, SP1, 64-bitmaskine med Outlook 2013 som mail-klient.

Programmerne er blevet testet med 127.000 spam-mail.

Du kan læse mere om testmetoden i denne gennemgang af alle programmerne (PDF).

Her er resultaterne af de ti bedst placerede anti-spam-programmer sammenlignet med Microsoft Outlooks eget spam-filter yderst til højre.

Hvor meget spam, der udsendes, svinger, men det er en nedadgående kurve, og der bliver sendt mindre og mindre spam, lyder det fra flere sikkerhedsfirmaer.

Trend Micro forklarer nedgangen med, at der i stigende omfang sendes mere målrettede phishing-mails fremfor de store byger af spredehagl.

Det er da også en af sikkerhedstendenserne.

Læs eksempelvis: Morten Mogensens firma blev forsøgt svindlet, men snød selv svindleren: "Vi tager det som en oplevelse"

Amerika er den nation, der afsender mest spam til verdens digitale postkasser.

I skrivende stund er USA i spidsen af feltet med over 43 procent af alle spammail. Herefter følger Brasilien med 15 procent.

Du kan finde et interaktivt kort, der viser hvor de irriterende mails kommer fra her.

Hele testen med resultaterne fra alle programmerne kan du finde her (PDF).

Læs også:

Ransomware-netværk med 90.000 daglige ofre optrevlet: Sådan fungerede det

Krypto-ransomware eksploderer i 2016: Sådan fungerer det - og sådan beskytter du dig

Teknik er ikke nok mod ransomware-angreb: Her er fem veje til moden it-sikkerhed

Dansk kommune ramt af ransomware-angreb - fik løst problemet på en smart og enkel måde

Forlanger 24 millioner: Hospitals it-systemer er taget som gidsel med ransomware

Har du husket denne vigtige detalje i din backup?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.