Test af 13 programmer: Her er det bedste spam-filter til indboksen

Hvis du også er led og ked af spam-bunkerne i indboksen, så det måske på tide at skifte spam-filter. Her er en test, der viser producenternes kvaliteter og mangler.

Spam kan være sendt som 'gode tilbud' på mere eller mindre tvivlsomme produkter eller med ondsindede hensigter som eksempelvis fiskeri efter dine personlige oplysninger.

Se eksempelvis her: Phishing-angreb mod Rigshospitalet: Svindlerne sendte fup-mail - og fulgte op med telefonopkald

Fælles for dem er dog, at de er irriterende og uønskede, når de dag efter dag drukner de vigtige mail i indbakken.

Derfor har AV-Comparatives, der er en uafhængig testorganisation med base i Østrig, taget et nærmere kig på, hvor gode sikkerhedsprogrammerne er til at filtrere spam fra de gode budskaber.

Testen ser altså på, hvor godt en stribe af de kendte sikkerhedspakker håndterer sorteringen af din digitale post.

Det er en analyse af filterfunktionen i programmerne, men der er altså ikke tale om en vurdering af alle sikkerhedsfunktionerne i de testede programmer.

12 ud af de 13 testede programmer tilbyder nemlig en langt bredere vifte af sikkerhedsfunktioner end spam-beskyttelse.

Hvis du vil se en test af, hvor gode programmerne er til at fange malware og anden ondsindet kode, så kan du læse denne test: Stortest af 19 antivirusprogrammer: Disse programmer beskytter din maskine bedst lig nu

Testen er udført i marts 2016 på en Windows 7, SP1, 64-bitmaskine med Outlook 2013 som mail-klient.

Programmerne er blevet testet med 127.000 spam-mail.

Du kan læse mere om testmetoden i denne gennemgang af alle programmerne (PDF).

Her er resultaterne af de ti bedst placerede anti-spam-programmer sammenlignet med Microsoft Outlooks eget spam-filter yderst til højre.

Hvor meget spam, der udsendes, svinger, men det er en nedadgående kurve, og der bliver sendt mindre og mindre spam, lyder det fra flere sikkerhedsfirmaer.

Trend Micro forklarer nedgangen med, at der i stigende omfang sendes mere målrettede phishing-mails fremfor de store byger af spredehagl.

Det er da også en af sikkerhedstendenserne.

Læs eksempelvis: Morten Mogensens firma blev forsøgt svindlet, men snød selv svindleren: "Vi tager det som en oplevelse"

Amerika er den nation, der afsender mest spam til verdens digitale postkasser.

I skrivende stund er USA i spidsen af feltet med over 43 procent af alle spammail. Herefter følger Brasilien med 15 procent.

Du kan finde et interaktivt kort, der viser hvor de irriterende mails kommer fra her.

Hele testen med resultaterne fra alle programmerne kan du finde her (PDF).

Læs også:

Ransomware-netværk med 90.000 daglige ofre optrevlet: Sådan fungerede det

Krypto-ransomware eksploderer i 2016: Sådan fungerer det - og sådan beskytter du dig

Teknik er ikke nok mod ransomware-angreb: Her er fem veje til moden it-sikkerhed

Dansk kommune ramt af ransomware-angreb - fik løst problemet på en smart og enkel måde

Forlanger 24 millioner: Hospitals it-systemer er taget som gidsel med ransomware

Har du husket denne vigtige detalje i din backup?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Efter rokade i KMD's direktion: Her er selskabets nye ledelse
En række af KMD's direktører har fået nye hatte efter en ledelsesrokade. En ny profil er hentet ind udefra, en direktør stopper og en tredje bytter titel ud med en anden. Se selskabet nye ledelse her.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.