Artikel top billede

Uber hyrer tidligere toppolitikere til nye erobringstogter

Uber har dannet en ny bestyrelse af tidligere toppolitikere, som skal hjælpe det omstridte taxa-selskab med at få fodfæste med nye produkter på nye markeder.

App-vognmandsforretningen Uber har dannet et ny bestyrelse, der skal rådgive om politiske emner i selskabets ekspansion ind på nye markeder.

Ubers 'public policy board' bliver samlet omkring en række tidligere toppolitikere, hvor EU's tidligere konkurrencekommissær og leder for alle EU's digitale initativer, Neelie Kroes, vel nok er det mest prominente navn på vores breddegrader.

Som EU-konkurrencekommissær har hun argumenteret kraftigt for, at Uber ikke skulle forbydes på det europæiske kontinent, skriver BBC.

Tilbage i 2014 var hun eksempelvis rasende over, at retten i Bruxelles havde bandlyst taxa-tjenesten i byen, hvor EU-Kommissionen har hjemme.

"Beslutningen handler ikke om at beskytte eller hjælpe passagerer. Den handler om at beskytte et taxa-kartel," skrev hun dengang på den officielle Kommissions-blog under overskriften 'Skør beslutning om at forbyde Uber i Bruxelles'.

Flere toppolitikere i bestyrelsen

Udover hollandske Nellie Kroos kommer den nye Uber-bestyrelse til at bestå at andre tidligere fremtrædende politikere, som kender noget til politikken i de forskellige verdensdele.

Fra Sydamerika indtræder Perus tidigere statsminister Roberto Daniño i bestyrelsen, mens tidligere bestyrelsesformand Allan Fels fra den australske konkurrence- og forbrugermyndighed også er med ombord.

Nordamerika bliver i Uber-bestyrelsen repræsenteret af Ray LaHood, der sad som USA's transportminister under Obama-regeringen i årene 2009 til 2013.

"Mens Uber fortsætter med at ekspandere globalt og introducere innovative produkter, støder vi på nye politiske udfordringer i krydsfeltet mellem teknologi, transport og konkurrence," forklarer en Uber-talsmand til BBC.

"Vi ved, at vi ikke har svar på alle spørgsmål, og derfor glæder det os, at vi kan få støtte fra denne gruppe erfarne ledere," lyder det fra Uber-talsmanden.

Læs også: 

Her er advokaternes tre trick i Uber-sagen til at trække tiden ud

Uanset hvad Københavns Byret kommer frem til, vil Uber ende som den stor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere