Artikel top billede

Uber hyrer tidligere toppolitikere til nye erobringstogter

Uber har dannet en ny bestyrelse af tidligere toppolitikere, som skal hjælpe det omstridte taxa-selskab med at få fodfæste med nye produkter på nye markeder.

App-vognmandsforretningen Uber har dannet et ny bestyrelse, der skal rådgive om politiske emner i selskabets ekspansion ind på nye markeder.

Ubers 'public policy board' bliver samlet omkring en række tidligere toppolitikere, hvor EU's tidligere konkurrencekommissær og leder for alle EU's digitale initativer, Neelie Kroes, vel nok er det mest prominente navn på vores breddegrader.

Som EU-konkurrencekommissær har hun argumenteret kraftigt for, at Uber ikke skulle forbydes på det europæiske kontinent, skriver BBC.

Tilbage i 2014 var hun eksempelvis rasende over, at retten i Bruxelles havde bandlyst taxa-tjenesten i byen, hvor EU-Kommissionen har hjemme.

"Beslutningen handler ikke om at beskytte eller hjælpe passagerer. Den handler om at beskytte et taxa-kartel," skrev hun dengang på den officielle Kommissions-blog under overskriften 'Skør beslutning om at forbyde Uber i Bruxelles'.

Flere toppolitikere i bestyrelsen

Udover hollandske Nellie Kroos kommer den nye Uber-bestyrelse til at bestå at andre tidligere fremtrædende politikere, som kender noget til politikken i de forskellige verdensdele.

Fra Sydamerika indtræder Perus tidigere statsminister Roberto Daniño i bestyrelsen, mens tidligere bestyrelsesformand Allan Fels fra den australske konkurrence- og forbrugermyndighed også er med ombord.

Nordamerika bliver i Uber-bestyrelsen repræsenteret af Ray LaHood, der sad som USA's transportminister under Obama-regeringen i årene 2009 til 2013.

"Mens Uber fortsætter med at ekspandere globalt og introducere innovative produkter, støder vi på nye politiske udfordringer i krydsfeltet mellem teknologi, transport og konkurrence," forklarer en Uber-talsmand til BBC.

"Vi ved, at vi ikke har svar på alle spørgsmål, og derfor glæder det os, at vi kan få støtte fra denne gruppe erfarne ledere," lyder det fra Uber-talsmanden.

Læs også: 

Her er advokaternes tre trick i Uber-sagen til at trække tiden ud

Uanset hvad Københavns Byret kommer frem til, vil Uber ende som den stor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere