Artikel top billede

Ny gratis app til Windows: Advarer dig når din email og onlinekonti er i risikozonen

En ny gratis app til Windows lover at give brugerne besked, hvis deres email-adresser og online-konti er i risiko for at blive misbrugt af it-kriminelle.

En ny gratis app til Windows-folket får en del opmærksom i disse dage rundt omkring på nettet på grund af det koncept, den tilbyder:

Den kan give dig besked, hvis din email-adresse og dine online-konti er involveret i databrud hos forskellige online-tjenester.

Hacket?, som appen hedder, er udviklet af Lancelot Software og er gratis.

"Virksomheder hackes oftere og oftere. Denne app vil opfange, hvis nogen af dine email-adresser spottes i et databrud og give dig besked med det samme," kan man blandt andet andet læse i app-beskrivelsen i Windows Store.

"Udstyret med denne information kan du ændre adgangskode(r) med det samme."

Sådan fungerer det

Hacket? fungerer på den måde, at man indtaster sin email-adresse i appen, hvorefter den (eller de) indgår i monitoreringen.

Hacket? anvender Have i been pwned?-databasen, der tracker databrud og hele tiden opdateres med nye data fra aktuelle databrud.

Appen fylder 10.71 megabyte og findes til Windows 10 og Windows 10 Mobile.

En relevant service - hvis den fungerer

Hacket? får dog ikke de bedste anmeldelser i Windows Store.

Den er ganske vist kun anmeldt af 18 personer indtil videre, men de giver en samlet karakter på tre stjerner ud af fem mulige og flere skriver, at de ikke kan få appen til at fungere, som den skulle.

Ikke desto mindre er det interessant med sådan en tjeneste til at overvåge, om din mailadresse og onlinekonti er blandt de ramte ved store databrud.

Det giver også god mening at tilbyde at gøre ofrene opmærksomme på det med det samme, sådan som det er hensigten med Hacket? 

Senest har vi eksempelvis set, hvordan omkring en million danskeres mailadresser og passwords i disse dage bliver handlet på nettet efter et hackerangreb mod LinkedIn helt tilbage i 2012. Læs mere om den sag her.

Du kan selv teste Hacket?-appen ved at hente den i Windows Store her

Læs også:

Microsofts nye Windows Defender ATP: Virksomhederne skal bruge ny sikkerhedstjeneste

Ny stortest af antivirus-programmer: Så meget kraft trækker dit sikkerhedsprogram ud af maskinen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere