Artikel top billede

Ny gratis app til Windows: Advarer dig når din email og onlinekonti er i risikozonen

En ny gratis app til Windows lover at give brugerne besked, hvis deres email-adresser og online-konti er i risiko for at blive misbrugt af it-kriminelle.

En ny gratis app til Windows-folket får en del opmærksom i disse dage rundt omkring på nettet på grund af det koncept, den tilbyder:

Den kan give dig besked, hvis din email-adresse og dine online-konti er involveret i databrud hos forskellige online-tjenester.

Hacket?, som appen hedder, er udviklet af Lancelot Software og er gratis.

"Virksomheder hackes oftere og oftere. Denne app vil opfange, hvis nogen af dine email-adresser spottes i et databrud og give dig besked med det samme," kan man blandt andet andet læse i app-beskrivelsen i Windows Store.

"Udstyret med denne information kan du ændre adgangskode(r) med det samme."

Sådan fungerer det

Hacket? fungerer på den måde, at man indtaster sin email-adresse i appen, hvorefter den (eller de) indgår i monitoreringen.

Hacket? anvender Have i been pwned?-databasen, der tracker databrud og hele tiden opdateres med nye data fra aktuelle databrud.

Appen fylder 10.71 megabyte og findes til Windows 10 og Windows 10 Mobile.

En relevant service - hvis den fungerer

Hacket? får dog ikke de bedste anmeldelser i Windows Store.

Den er ganske vist kun anmeldt af 18 personer indtil videre, men de giver en samlet karakter på tre stjerner ud af fem mulige og flere skriver, at de ikke kan få appen til at fungere, som den skulle.

Ikke desto mindre er det interessant med sådan en tjeneste til at overvåge, om din mailadresse og onlinekonti er blandt de ramte ved store databrud.

Det giver også god mening at tilbyde at gøre ofrene opmærksomme på det med det samme, sådan som det er hensigten med Hacket? 

Senest har vi eksempelvis set, hvordan omkring en million danskeres mailadresser og passwords i disse dage bliver handlet på nettet efter et hackerangreb mod LinkedIn helt tilbage i 2012. Læs mere om den sag her.

Du kan selv teste Hacket?-appen ved at hente den i Windows Store her

Læs også:

Microsofts nye Windows Defender ATP: Virksomhederne skal bruge ny sikkerhedstjeneste

Ny stortest af antivirus-programmer: Så meget kraft trækker dit sikkerhedsprogram ud af maskinen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere