Artikel top billede

Foto: Nicolai Devantier.

114.000 er røget i fælden: Se hvem politiets nummerpladegenkendelse rammer

Mere end otte millioner nummerplader er allerede blevet læst af politiets nye nummerpladegenkendelsessystem. Her er hvad etaten har fanget indtil nu.

Der er efterhånden gået en måned siden, at politiet tog automatiske nummerpladelæsere i brug.

En it-løsning der automatisk registrerer nummerplader på de biler, som betjentene passerer under kørsel i patruljevogn.

Herefter kan nummerpladen sammenholdes med en database, som eksempelvis fortæller, om der er betalt forsikring, eller om bilen er stjålet.

Læs også: Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Indtil nu er 107 stationære kameraer fordelt på 24 steder i landet sat i drift sammen med fem patruljevogne, der kører i Københavns, Nordsjællands og Københavns Vestegns Politi.

Fra den 17. maj frem til og med 9. juni er der i alt blevet aflæst mindst 8,1 million nummerplader (den samme plade kan registreres flere gange). Det er tallet for de faste kameraer. Der gemmes ikke oplysninger om antallet af aflæste nummerplader for de mobile kameraer.

Hovedparten af danskerne har dog ganske rent mel i posen, men desværre er der også en gruppe, der ikke helt formår at overholde reglerne.

Læs også: Vi kørte med i en patruljevogn med nummerpladegenkendelse: Efter tre minutter blev den første bil stoppet

Helt præcist har kameraerne haft over 114.000 hits på biler, der af den ene eller anden grund har været kendt i politiets registre i perioden.

"Vi kan se, at der kører rigtigt mange biler rundt derude, som enten er interessante for os i forbindelse med en efterforskning, eller som af færdselsmæssige årsager ikke burde køre rundt på vejene. Nu har vi fået værktøjet til nemmere og hurtigere at finde de biler, som vi gerne vil have fat på," siger politidirektør Svend Larsen.

Ifølge politiet er det ikke muligt at sige ud fra tallene, hvor mange konkrete sager, som de automatiske nummerpladelæsere indtil nu har bidraget til.

Læs også: Galleri: Her er politiets nye it-system - sådan genkender det din nummerplade

I skemaet herunder kan du se, hvordan den 114.000 hits fordeler sig.

Men man vil gerne give et eksempel fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der viser, hvor effektiv teknologien bag automatisk nummerpladegenkendelse er:

En mistænkt kriminel blev standset af tysk politi medbringende, hvad der umiddelbart lignede tyvekoster fra Danmark, fortæller politiet.

Manden nægtede at have været i Danmark, men ud fra oplysninger fra nummerpladelæserne kunne det slås fast, at den mistænkte havde befundet sig i Danmark, kort tid før han blev standset i Tyskland.

Han vil nu blive ført tilbage til Danmark, hvor sagen efterforskes yderligere, lyder det fra etaten.

Læs også:
Vi kørte med i en patruljevogn med nummerpladegenkendelse: Efter tre minutter blev den første bil stoppet

Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Galleri: Her er politiets nye it-system - sådan genkender det din nummerplade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere