Foto: Nicolai Devantier.

114.000 er røget i fælden: Se hvem politiets nummerpladegenkendelse rammer

Mere end otte millioner nummerplader er allerede blevet læst af politiets nye nummerpladegenkendelsessystem. Her er hvad etaten har fanget indtil nu.

Der er efterhånden gået en måned siden, at politiet tog automatiske nummerpladelæsere i brug.

En it-løsning der automatisk registrerer nummerplader på de biler, som betjentene passerer under kørsel i patruljevogn.

Herefter kan nummerpladen sammenholdes med en database, som eksempelvis fortæller, om der er betalt forsikring, eller om bilen er stjålet.

Læs også: Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Indtil nu er 107 stationære kameraer fordelt på 24 steder i landet sat i drift sammen med fem patruljevogne, der kører i Københavns, Nordsjællands og Københavns Vestegns Politi.

Fra den 17. maj frem til og med 9. juni er der i alt blevet aflæst mindst 8,1 million nummerplader (den samme plade kan registreres flere gange). Det er tallet for de faste kameraer. Der gemmes ikke oplysninger om antallet af aflæste nummerplader for de mobile kameraer.

Hovedparten af danskerne har dog ganske rent mel i posen, men desværre er der også en gruppe, der ikke helt formår at overholde reglerne.

Læs også: Vi kørte med i en patruljevogn med nummerpladegenkendelse: Efter tre minutter blev den første bil stoppet

Helt præcist har kameraerne haft over 114.000 hits på biler, der af den ene eller anden grund har været kendt i politiets registre i perioden.

"Vi kan se, at der kører rigtigt mange biler rundt derude, som enten er interessante for os i forbindelse med en efterforskning, eller som af færdselsmæssige årsager ikke burde køre rundt på vejene. Nu har vi fået værktøjet til nemmere og hurtigere at finde de biler, som vi gerne vil have fat på," siger politidirektør Svend Larsen.

Ifølge politiet er det ikke muligt at sige ud fra tallene, hvor mange konkrete sager, som de automatiske nummerpladelæsere indtil nu har bidraget til.

Læs også: Galleri: Her er politiets nye it-system - sådan genkender det din nummerplade

I skemaet herunder kan du se, hvordan den 114.000 hits fordeler sig. Men man vil gerne give et eksempel fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der viser, hvor effektiv teknologien bag automatisk nummerpladegenkendelse er:

En mistænkt kriminel blev standset af tysk politi medbringende, hvad der umiddelbart lignede tyvekoster fra Danmark, fortæller politiet.

Manden nægtede at have været i Danmark, men ud fra oplysninger fra nummerpladelæserne kunne det slås fast, at den mistænkte havde befundet sig i Danmark, kort tid før han blev standset i Tyskland.

Han vil nu blive ført tilbage til Danmark, hvor sagen efterforskes yderligere, lyder det fra etaten.

Læs også:
Vi kørte med i en patruljevogn med nummerpladegenkendelse: Efter tre minutter blev den første bil stoppet

Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Galleri: Her er politiets nye it-system - sådan genkender det din nummerplade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.