Ubehageligt fund: Markedsplads sælger 70.000 hackede servere for få dollar

Sikkerhedsfirma har opdaget et mødested for it-kriminelle på nettet, hvor der bliver handlet med data fra hackede servere fra hele verden.

En handelsplatform, hvor der sælges adgangs-oplysninger og informationer fra hackede servere rundt omkring i hele verden.

Pris: Helt ned til seks dollars per server.

Dette ubehagelige fund har sikkerhedsfirmaet Kaspersky gjort. I en orientering skriver (PDF) Kaspersky, at handelsplatformen i hvert fald har eksisteret i to år.

"For helt ned til seks dollars kan angribere købe adgang til en kompromitteret maskine og lancere angreb eller få et kig på alle dataene på en server," lyder bekskrivelsen. Forummet går under navnet xDedic og indeholder ifølge Kaspersky oplysninger om og fra 70.000 hackede servere fra 173 lande via en let tilgængelig platform, som en russisk hacker-gruppe står bag.

"Hovedformålet med xDedic er at facilitere køb og salg af login-oplysninger til hackede servere, der er tilgængelige via RDP (remote desktop protocol, red.)."

Læs også: Ny liste over 50 landes it-sikkerhed: Så sårbar er Danmark over for angreb

Ifølge orienteringen fra Kaspersky er der via xDedic adgang til hackede servere fra blandt andet USA, Tyskland, Belgien og Holland.

Danmark nævnes ikke specifikt, men der er en stor gruppe af "andre lande", så danske servere kan meget vel være i spil på xDedic også.

Læs også:

Hacker sælger 32 millioner kodeord og brugernavne til Twitter

Dansk sikkerhedsekspert om bølge af ransomware: Sådan forsvarer du dig

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.