Artikel top billede

Ubehageligt fund: Markedsplads sælger 70.000 hackede servere for få dollar

Sikkerhedsfirma har opdaget et mødested for it-kriminelle på nettet, hvor der bliver handlet med data fra hackede servere fra hele verden.

En handelsplatform, hvor der sælges adgangs-oplysninger og informationer fra hackede servere rundt omkring i hele verden.

Pris: Helt ned til seks dollars per server.

Dette ubehagelige fund har sikkerhedsfirmaet Kaspersky gjort. I en orientering skriver (PDF) Kaspersky, at handelsplatformen i hvert fald har eksisteret i to år.

"For helt ned til seks dollars kan angribere købe adgang til en kompromitteret maskine og lancere angreb eller få et kig på alle dataene på en server," lyder bekskrivelsen.

Forummet går under navnet xDedic og indeholder ifølge Kaspersky oplysninger om og fra 70.000 hackede servere fra 173 lande via en let tilgængelig platform, som en russisk hacker-gruppe står bag.

"Hovedformålet med xDedic er at facilitere køb og salg af login-oplysninger til hackede servere, der er tilgængelige via RDP (remote desktop protocol, red.)."

Læs også: Ny liste over 50 landes it-sikkerhed: Så sårbar er Danmark over for angreb

Ifølge orienteringen fra Kaspersky er der via xDedic adgang til hackede servere fra blandt andet USA, Tyskland, Belgien og Holland.

Danmark nævnes ikke specifikt, men der er en stor gruppe af "andre lande", så danske servere kan meget vel være i spil på xDedic også.

Læs også:

Hacker sælger 32 millioner kodeord og brugernavne til Twitter

Dansk sikkerhedsekspert om bølge af ransomware: Sådan forsvarer du dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere