Artikel top billede

Han hackede kendissers mail-konti - nu kan han få fem år i fængsel

En 28-årig amerikaner har fået adgang til private billeder og videoer fra en række berømtheder.

En 28-årig amerikaner risikerer fem års fængselsstraf, efter at han har erkendt at have hacket en række kendissers Gmail- og iCloud-konti.

Det skriver blandt andet det amerikanske tech-medie The Verge.

De amerikanske myndigheder har ikke offentliggjort navnene på de kendisser, der er blevet berørt af hacket.

Fiskede sig adgang til private billeder og videoer

Men myndighederne oplyser at den 28-årige Edward Majerczyk fik adgang til i alt 300 personlige Gmail og iCloud-konti, hvor af mindst de 30 tilhørte kendisser. Her havde han ifølge The Verge fri adgang til private billeder og videoer.

"Den tiltalte hackede sig ikke bare ind i e-mail-konti. Han hackede sig også ind i ofrenes privatliv, hvor han satte dem i forlegenhed og udøvede vedvarende skade," lyder det i pressemeddelelse fra det amerikanske forbundspoliti FBI.

Ifølge de amerikanske myndigheder skaffede Edward Majerczyk sig adgang til de berørtes iCloud- og Gmail-konti gennem et phising-trick, hvor han fik folk til at indtaste deres login-oplysninger på en falsk "sikkerheds-side.

Læs også: Kendis-hacker idømt ti års fængsel

Mange lignende sager

Det er langt fra den første sag af sin slags. Tidligere på året blev en anden amerikaner, Ryan Collins, dømt at have fået adgang til 50 icloud-konti og 70 Gmail-konti gennem et lignende phishing-trick.

Også her tilhørte en række af de berørte konti flere amerikanske kendisser. Her i blandt skuespillerne Jeniffer Lawrence og Kate Upton.

Tilbage i 2012 gik det blandt andet udover skuespilleren Scarlett Johanson og sangerinden Christina Aguilera, der fik hacket deres internetkonti.

Her fik hackeren, den 35-årige Chistopher Charney, adgang til nøgenbilleder af Scarlett Johansson, som han efterfølgende spredte på internettet, hvilket kostede ham en fængselsstraf på 10 år.

Læs også: 
Dansk DJ hackede sig ind på kendissers webcams

Sådan stjæler hackerne dine vigtige passwords

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?