Artikel top billede

Kendis-hacker idømt ti års fængsel

Manden der spredte nøgenbilleder af Scarlett Johansson har nu fået sin straf.

I oktober sidste år kunne politiet i Jacksonville i Florida anholde en 35-årig mand, som menes at stå bag hackerangreb mod flere end 50 berømtheder. Han havde stjålet nøgenbilleder fra kendissernes computere og smartphones - billeder, der efterfølgende er lækket på nettet.

Hackeren har blandt andet fået fat i private nøgenbilleder af skuespillerinden Scarlett Johansson og sangstjernen Christina Aguilera.

Nu har Christopher Charney fået sin dom. Den lyder på 10 års fængsel, skriver Associated Press.

Scarlett Johansson mødte ikke selv op i retten, men afleverede et tårevædet båndet videoudsagn, hvor hun sagde at hun følte sig ydmyget og krænket.

Politiet var på sporet af Charney i 11 måneder, inden han blev anholdt - men billedet af den hemmelighedsfulde super-hacker holdt ikke helt.

Det har tilsyneladende været meget let for hackeren at trænge ind hos de kendte. Netop det faktum, at deres privatliv allerede er udbredt i medierne, betyder typisk at det er nemt at gætte deres kodeord og sikkerheds-spørgsmål.

Det hjælper jo ikke meget at vælge "Hvad hedder min kat" eller "Hvor er jeg født" som sikkerheds-spørgsmål, hvis disse oplysninger allerede er kendt af offentligheden.
 
I et tv-interview sidste år efter anholdelsen forsøgte Charney at undskylde sine gerninger.

"Jeg startede, fordi jeg var nysgerrig, og så blev jeg afhængig af at se, hvad stjernerne laver bag kulisserne," sagde Charney.

Han udtrykkede lettelse over, at politiet endelig har fanget ham, og hævdede desuden, at han aldrig havde til hensigt at sælge eller offentliggøre billederne.

I retssagen kom det også frem, at han havde hacket to kvindelige bekendte og videresendt deres nøgenbilleder. En af kvinderne har efterfølgende fået en depression, mens den anden lider af angstanfald.

Charney erklærede sig skyldig i ni anklagepunkter - herunder at han har hacket mailkonti for kendisserne.

Den maksimale straf lød på 60 års fængsel, men han slap altså noget billigere. De fleste af de 26 oprindelige anklagepunkter blev fjernet, og Charney indgik en handel med anklageren, som blandt andet betød, at han måtte aflevere sin computer, eksterne harddiske og mobiltelefon.

Skuespilleren og sangeren Renee Olstead sagde i retten mandag, at hun har forsøgt selvmord, efter at hackeren spredte hendes nøgenbilleder på nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.