I skyggen af kæmpe-succes med Pokemon Go: Nintendo kæmper med økonomien

Nintendo er et af tidens mest omtalte virksomheder på grund af et banebrydende spil, men økonomien er stram, og Pokemon-uret udsættes.

Hvis du havde glemt spilproducenten Nintendos navn, så er det for alvor hevet frem af gemmerne i de seneste uger på grund af spillet Pokemon Go, der på rekordtid er blevet en verdensomspændende succes.

I første omgang sendte aktiemarkederne Nintendo-aktien helt op og ringe på dens store klokke med en lynstigning, der fordoblede virksomhedens værdi på få uger.

Læs mere her: Se kurven her: Nintendos aktiekurs på vild himmelflugt efter premieren på Pokémon Go

Man skulle dog skynde sig at sælge den aktie efter stigningen for efter ganske kort tid, så hamrede kursen ned igen og faldt med 18 procent på en enkelt handelsdag.

Den historie kan du læse her: Efter Pokemon Go-udmelding: Aktien hamrer ned igen

Nu understreges økonomiproblemerne hos Nintendo om et kvartalsregnskab, der er blodrødt.

Den japanske spilproducent rapporterer således om et nettotab på 24,5 milliarder yen.

I danske kroner svarer det til lige godt 1,5 milliarder kroner.

Det forventede underskud var på 3,4 eyn eller 220 millioner kroner, så resultatet blev altså betydeligt dårligere end budgetmagerne i firmaet havde skudt på.

Nedgangen begrundes med to hovedpunkter i form af en stærk yen og mere kritisk, at Nintendo-konsollen Wii U står overfor en lav efterspørgsel.

Det skal dog siges, at Pokemon Go først blev lanceret efter revisorerne havde sat to streger under dette regnskab.

Pokemon-ur udskydes
Men en ulykke kommer som bekendt ikke alene.

I forbindelse med regnskabsrapporten fortælles det at tillægsproduktet Pokemon Go Plus, der er et Bluetooth-armbånd, som er forbundet til det populære spil, bliver forsinket.

Det skulle være frigivet nu, men de mange fans kommer altså til at vente frem til september, før de kan pryde håndledet med den japanske Pokemon-gadget, lyder det fra Nintendo.

Læs også:
Nintendo skifter strategi: Disse tre områder vil selskabet satse på

Kan du ikke logge på? Sommerens store Pokémon Go-hit DDos-angrebet af hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Test: Surface Book 3 er en lækker bærbar - men Microsoft-designerne har læst for mange Svend Brinkmann-kronikker
Hvis det hænger dig langt ud af halsen at være innovativ og omstillingsparat, så har Microsoft udviklet en rigtig god ny bærbar computer til dig. Den hedder Surface Book 3.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.