I skyggen af kæmpe-succes med Pokemon Go: Nintendo kæmper med økonomien

Nintendo er et af tidens mest omtalte virksomheder på grund af et banebrydende spil, men økonomien er stram, og Pokemon-uret udsættes.

Hvis du havde glemt spilproducenten Nintendos navn, så er det for alvor hevet frem af gemmerne i de seneste uger på grund af spillet Pokemon Go, der på rekordtid er blevet en verdensomspændende succes.

I første omgang sendte aktiemarkederne Nintendo-aktien helt op og ringe på dens store klokke med en lynstigning, der fordoblede virksomhedens værdi på få uger.

Læs mere her: Se kurven her: Nintendos aktiekurs på vild himmelflugt efter premieren på Pokémon Go

Man skulle dog skynde sig at sælge den aktie efter stigningen for efter ganske kort tid, så hamrede kursen ned igen og faldt med 18 procent på en enkelt handelsdag.

Den historie kan du læse her: Efter Pokemon Go-udmelding: Aktien hamrer ned igen

Nu understreges økonomiproblemerne hos Nintendo om et kvartalsregnskab, der er blodrødt.

Den japanske spilproducent rapporterer således om et nettotab på 24,5 milliarder yen.

I danske kroner svarer det til lige godt 1,5 milliarder kroner.

Det forventede underskud var på 3,4 eyn eller 220 millioner kroner, så resultatet blev altså betydeligt dårligere end budgetmagerne i firmaet havde skudt på.

Nedgangen begrundes med to hovedpunkter i form af en stærk yen og mere kritisk, at Nintendo-konsollen Wii U står overfor en lav efterspørgsel.

Det skal dog siges, at Pokemon Go først blev lanceret efter revisorerne havde sat to streger under dette regnskab.

Pokemon-ur udskydes
Men en ulykke kommer som bekendt ikke alene.

I forbindelse med regnskabsrapporten fortælles det at tillægsproduktet Pokemon Go Plus, der er et Bluetooth-armbånd, som er forbundet til det populære spil, bliver forsinket.

Det skulle være frigivet nu, men de mange fans kommer altså til at vente frem til september, før de kan pryde håndledet med den japanske Pokemon-gadget, lyder det fra Nintendo.

Læs også:
Nintendo skifter strategi: Disse tre områder vil selskabet satse på

Kan du ikke logge på? Sommerens store Pokémon Go-hit DDos-angrebet af hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.