Artikel top billede

I skyggen af kæmpe-succes med Pokemon Go: Nintendo kæmper med økonomien

Nintendo er et af tidens mest omtalte virksomheder på grund af et banebrydende spil, men økonomien er stram, og Pokemon-uret udsættes.

Hvis du havde glemt spilproducenten Nintendos navn, så er det for alvor hevet frem af gemmerne i de seneste uger på grund af spillet Pokemon Go, der på rekordtid er blevet en verdensomspændende succes.

I første omgang sendte aktiemarkederne Nintendo-aktien helt op og ringe på dens store klokke med en lynstigning, der fordoblede virksomhedens værdi på få uger.

Læs mere her: Se kurven her: Nintendos aktiekurs på vild himmelflugt efter premieren på Pokémon Go

Man skulle dog skynde sig at sælge den aktie efter stigningen for efter ganske kort tid, så hamrede kursen ned igen og faldt med 18 procent på en enkelt handelsdag.

Den historie kan du læse her: Efter Pokemon Go-udmelding: Aktien hamrer ned igen

Nu understreges økonomiproblemerne hos Nintendo om et kvartalsregnskab, der er blodrødt.

Den japanske spilproducent rapporterer således om et nettotab på 24,5 milliarder yen.

I danske kroner svarer det til lige godt 1,5 milliarder kroner.

Det forventede underskud var på 3,4 eyn eller 220 millioner kroner, så resultatet blev altså betydeligt dårligere end budgetmagerne i firmaet havde skudt på.

Nedgangen begrundes med to hovedpunkter i form af en stærk yen og mere kritisk, at Nintendo-konsollen Wii U står overfor en lav efterspørgsel.

Det skal dog siges, at Pokemon Go først blev lanceret efter revisorerne havde sat to streger under dette regnskab.

Pokemon-ur udskydes

Men en ulykke kommer som bekendt ikke alene.

I forbindelse med regnskabsrapporten fortælles det at tillægsproduktet Pokemon Go Plus, der er et Bluetooth-armbånd, som er forbundet til det populære spil, bliver forsinket.

Det skulle være frigivet nu, men de mange fans kommer altså til at vente frem til september, før de kan pryde håndledet med den japanske Pokemon-gadget, lyder det fra Nintendo.

Læs også:
Nintendo skifter strategi: Disse tre områder vil selskabet satse på

Kan du ikke logge på? Sommerens store Pokémon Go-hit DDos-angrebet af hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere