Artikel top billede

Facebook blæser til angreb mod adblockere - vil tvinge alle til at se reklamer

Facebook har opgraderet sine brugeres muligheder for annonce-indstillinger og melder samtidigt ud, at det på en desktop-computer er slut med at blokere for reklamer på det sociale medie.

Det sociale medie Facebook med mere end 1,5 milliarder bruger omsætter årligt for langt over 100 milliarder kroner om året på reklamer.

Derfor er det tomlen vendt nedad fra Facebooks side, når folk benytter ad-blockere, som kan fjerne reklamer fra ens browser og dermed også fra ens Facebook-side.

I et blogindlæg fra Facebooks vicepræsident for selskabets reklame- og forretningsplatform, Andrew Bosworth, har folk med ad-blockere dog fremover ikke så mange valgmuligheder på det sociale medie end at sluge reklamerne, hvis de vil følge deres Facebook-venner.

Først forklarer han, at folk ud fra brugerundersøgelser ofte siger nej tak til reklamer, fordi disse kommercielle budskaber kan være irrelevante og forstyrre.

Derimod kan online-folket ifølge Andrew Bosworth godt lide reklamer, når de kan fortælle om nye oplevelser som eksempelvis, at ens yndlingsband kommer til byen eller billige flytilbud til eksotiske destinationer.

Reklamernes ja tak-skilt

Derefter forklarer Andrew Bosworth i blogindlægget, at Facebook-brugere kan rette i deres reklame-præferencer, og derfor fremover ikke vil have mulighed for helt at fravælge reklamer på den gratis service.

"Mens vi tilbyder folk mere kraftfulde kontrolværktøjer (til at styre annoncerne med, red.), vil vi også begynde at vise reklamer på Facebook-desktopcomputere for dem, som i dag benytter sig af blokeringssoftware," skriver Andrew Bosworth.

Han fortsætter sit indlæg med, at visse ad-blockerselskaber tager imod penge for at vise reklamer, som selskaberne tidligere blokerede.

Denne praksis anser Andrew Bosworth dog som forvirrende, og hjælper heller ikke nødvendigvis gratis online-services som eksempelvis nyhedssites.

"Facebook er en af disse gratis services, og reklamer understøtter vores mission med at give folk magten til at dele og gøre verden mere åben og forbundet. Så i stedet for at betale ad-blockerselskaber for at vise reklamer, som visse selskaber har tilbudt os, lægger vi kontrollen i folks hænder," skriver han om de opdaterede annonce-indstillinger på Facebook.

"Vi lytter fortsat til jeres feedback for at gøre reklamer bedre for alle," runder Andrew Bosworth sit indlæg af med.

Hvordan Facebook helt konkret vil omgå ad-blockere, nævner han derimod ikke noget om.

Læs også:
Her bygger Facebook sine droner, servere og switche: Tag med inden for i Facebooks værksted, 'Area 404'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere