Foto: Povl D. Rasmussen.

Skatteministeren kræver 700 millioner af KMD: Her er KMD's reaktion

KMD bliver mødt af en stævning fra staten på 700 millioner kroner i forbindelse med KMD's rolle i EFI-sagen. "Urimelig, besynderlig stævning," lyder det fra KMD.

"Urimelig, besynderlig stævning og stærkt forundrede."

Sådan lyder det fra KMD, når der spørges til den stævning på 692 millioner kroner, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) onsdag sender afsted i firmaets retning.

Læs også: Staten stævner KMD for 700 millioner på grund af skandale-system

KMD har ikke modtaget stævningen endnu, men har fået besked om, hvad der er på vej.

"Det er KMD's klare opfattelse, at det er Skat, der har ansvaret for problemerne med inddrivelsesprojektet," lyder det i den officielle udtalelse, som firmaet har skrevet i forbindelse med stævningen.

KMD's juridiske direktør og advokat, Mark Skriver Nielsen, har følgende kommentar til meldingen om en stævning fra Skat:

"KMD er stærkt forundrede over stævningen. Vi finder den urimelig, men vi imødeser at få sagen afklaret i retten, da det er vores vurdering, at vi har en særdeles god sag," siger han, og fortsætter:

"Det er vores klare opfattelse, at det er Skat, der har ansvaret for problemerne med inddrivelsesprojektet. Som det har været fremme i pressen, så er det løbende blevet afdækket af Rigsrevisionen, diverse ekspertrapporter og Skatteministeriet selv, at Skat ikke har haft styr på inddrivelsesprojektet og Skats organisation."

KMD er af den mening, at det er Skat, der ejer inddrivelsesprojektet, og at myndigheden har haft ansvaret for grundlæggende og afgørende forhold, herunder design, arkitektur, systemintegration, datakvalitet og fordringer.

KMD: EFI virker ikke efter hensigten
KMD erkender dog, at EFI-systemet har været "problematisk, og systemkomplekset ikke endte på et kvalitetsniveau, som parterne havde håbet på og forventet."

Men firmaet fralægger sig ansvaret for den manglende kvalitet i systemet.

"Vi har af flere omgange fået bedømt kvaliteten af vores kodning, og den har været tilfredsstillende."

Ligeledes peger KMD på, at Skat har valgt at overhøre de advarsler, som firmaet har sendt til Skat, hvilket blandt har omfattet en advarsel mod idriftsættelse tilbage i 2013.

Det handler om noget helt andet
Faktisk peger KMD på, at der er helt andre og politiske grunde til, at Staten vil stævne firmaet:

"Det er vores oplevelse, at stævningen er udtryk for et behov for at signalere handlekraft og finde en for Skat og ministeriet bekvem ekstern ansvarsplacering," lyder det fra Mark Skriver Nielsen.

"Vi finder det naturligvis stærkt beklagende, at vi nu skal bruge mange ressourcer på sagen - men på den anden side ser vi frem til at fremlægge dokumentation i det offentlige rum, som en retssag vil være."

Du kan læse mere om problemerne med EFI her:

Skat: EFI virker ikke, og nu lukker vi det ned


Efter EFI: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det

Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.