Foto: Povl D. Rasmussen.

Skatteministeren kræver 700 millioner af KMD: Her er KMD's reaktion

KMD bliver mødt af en stævning fra staten på 700 millioner kroner i forbindelse med KMD's rolle i EFI-sagen. "Urimelig, besynderlig stævning," lyder det fra KMD.

"Urimelig, besynderlig stævning og stærkt forundrede."

Sådan lyder det fra KMD, når der spørges til den stævning på 692 millioner kroner, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) onsdag sender afsted i firmaets retning.

Læs også: Staten stævner KMD for 700 millioner på grund af skandale-system

KMD har ikke modtaget stævningen endnu, men har fået besked om, hvad der er på vej.

"Det er KMD's klare opfattelse, at det er Skat, der har ansvaret for problemerne med inddrivelsesprojektet," lyder det i den officielle udtalelse, som firmaet har skrevet i forbindelse med stævningen.

KMD's juridiske direktør og advokat, Mark Skriver Nielsen, har følgende kommentar til meldingen om en stævning fra Skat:

"KMD er stærkt forundrede over stævningen. Vi finder den urimelig, men vi imødeser at få sagen afklaret i retten, da det er vores vurdering, at vi har en særdeles god sag," siger han, og fortsætter:

"Det er vores klare opfattelse, at det er Skat, der har ansvaret for problemerne med inddrivelsesprojektet. Som det har været fremme i pressen, så er det løbende blevet afdækket af Rigsrevisionen, diverse ekspertrapporter og Skatteministeriet selv, at Skat ikke har haft styr på inddrivelsesprojektet og Skats organisation."

KMD er af den mening, at det er Skat, der ejer inddrivelsesprojektet, og at myndigheden har haft ansvaret for grundlæggende og afgørende forhold, herunder design, arkitektur, systemintegration, datakvalitet og fordringer.

KMD: EFI virker ikke efter hensigten
KMD erkender dog, at EFI-systemet har været "problematisk, og systemkomplekset ikke endte på et kvalitetsniveau, som parterne havde håbet på og forventet."

Men firmaet fralægger sig ansvaret for den manglende kvalitet i systemet.

"Vi har af flere omgange fået bedømt kvaliteten af vores kodning, og den har været tilfredsstillende."

Ligeledes peger KMD på, at Skat har valgt at overhøre de advarsler, som firmaet har sendt til Skat, hvilket blandt har omfattet en advarsel mod idriftsættelse tilbage i 2013.

Det handler om noget helt andet
Faktisk peger KMD på, at der er helt andre og politiske grunde til, at Staten vil stævne firmaet:

"Det er vores oplevelse, at stævningen er udtryk for et behov for at signalere handlekraft og finde en for Skat og ministeriet bekvem ekstern ansvarsplacering," lyder det fra Mark Skriver Nielsen.

"Vi finder det naturligvis stærkt beklagende, at vi nu skal bruge mange ressourcer på sagen - men på den anden side ser vi frem til at fremlægge dokumentation i det offentlige rum, som en retssag vil være."

Du kan læse mere om problemerne med EFI her:

Skat: EFI virker ikke, og nu lukker vi det ned


Efter EFI: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det

Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Efter rokade i KMD's direktion: Her er selskabets nye ledelse
En række af KMD's direktører har fået nye hatte efter en ledelsesrokade. En ny profil er hentet ind udefra, en direktør stopper og en tredje bytter titel ud med en anden. Se selskabet nye ledelse her.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.