Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Skatteministeren kræver 700 millioner af KMD: Her er KMD's reaktion

KMD bliver mødt af en stævning fra staten på 700 millioner kroner i forbindelse med KMD's rolle i EFI-sagen. "Urimelig, besynderlig stævning," lyder det fra KMD.

"Urimelig, besynderlig stævning og stærkt forundrede."

Sådan lyder det fra KMD, når der spørges til den stævning på 692 millioner kroner, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) onsdag sender afsted i firmaets retning.

Læs også: Staten stævner KMD for 700 millioner på grund af skandale-system

KMD har ikke modtaget stævningen endnu, men har fået besked om, hvad der er på vej.

"Det er KMD's klare opfattelse, at det er Skat, der har ansvaret for problemerne med inddrivelsesprojektet," lyder det i den officielle udtalelse, som firmaet har skrevet i forbindelse med stævningen.

KMD's juridiske direktør og advokat, Mark Skriver Nielsen, har følgende kommentar til meldingen om en stævning fra Skat:

"KMD er stærkt forundrede over stævningen. Vi finder den urimelig, men vi imødeser at få sagen afklaret i retten, da det er vores vurdering, at vi har en særdeles god sag," siger han, og fortsætter:

"Det er vores klare opfattelse, at det er Skat, der har ansvaret for problemerne med inddrivelsesprojektet. Som det har været fremme i pressen, så er det løbende blevet afdækket af Rigsrevisionen, diverse ekspertrapporter og Skatteministeriet selv, at Skat ikke har haft styr på inddrivelsesprojektet og Skats organisation."

KMD er af den mening, at det er Skat, der ejer inddrivelsesprojektet, og at myndigheden har haft ansvaret for grundlæggende og afgørende forhold, herunder design, arkitektur, systemintegration, datakvalitet og fordringer.

KMD: EFI virker ikke efter hensigten
KMD erkender dog, at EFI-systemet har været "problematisk, og systemkomplekset ikke endte på et kvalitetsniveau, som parterne havde håbet på og forventet."

Men firmaet fralægger sig ansvaret for den manglende kvalitet i systemet.

"Vi har af flere omgange fået bedømt kvaliteten af vores kodning, og den har været tilfredsstillende."

Ligeledes peger KMD på, at Skat har valgt at overhøre de advarsler, som firmaet har sendt til Skat, hvilket blandt har omfattet en advarsel mod idriftsættelse tilbage i 2013.

Det handler om noget helt andet

Faktisk peger KMD på, at der er helt andre og politiske grunde til, at Staten vil stævne firmaet:

"Det er vores oplevelse, at stævningen er udtryk for et behov for at signalere handlekraft og finde en for Skat og ministeriet bekvem ekstern ansvarsplacering," lyder det fra Mark Skriver Nielsen.

"Vi finder det naturligvis stærkt beklagende, at vi nu skal bruge mange ressourcer på sagen - men på den anden side ser vi frem til at fremlægge dokumentation i det offentlige rum, som en retssag vil være."

Du kan læse mere om problemerne med EFI her:

Skat: EFI virker ikke, og nu lukker vi det ned

Efter EFI: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det

Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere