Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er EFI-afløseren: Netcompany skal udvikle det nye skattesystem til 100 millioner

Det kommende it-projekt, som skal afløse det skandaleramte EFI-system, skal bygges af Netcompany, der med udviklingskontrakten scorer 100 millioner kroner. Læs her, hvad Netcompany skal bygge for Skatteministeriet.

Mens Skatteministeriet er i gang med at stævne it-selskabet KMD for miseren med inddrivelses-systemet EFI, er leverandøren til afløseren af det skandaleramte system fundet.

Det bliver Netcompany, der efter et udbud med konkurrencepræget dialog skal bygge det næste inddrivelsessystem.

Kontrakten har en værdi af 94.910.077 kroner eksklusiv moms.

Dermed er det kommende inddrivelsessystem langt billigere end det nu kuldsejlede EFI-projekt, som oprindeligt skulle koste 700 millioner kroner at udvikle, men som efter flere års forsinkelser og lappeløsninger endte med at løbe op i knap 1,2 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Umiddelbart har det ikke været muligt at få en kommentar fra Skatteministeriet om det kommende system, som blot er ét af flere it-tiltag hos skattemyndigheden.

It-systemer på stribe

Tidligere er det kommet frem, at Skatteministeriet brygger på Danmarks kommende toldsystem.

Det kan du læse mere om her: Skat i gang med Danmarkhistoriens største offentlige it-projekt: Her er bygge-planerne

Ligeledes er ministeriet i gang med udviklingen af det kommende ejendomsvurderingssystem, hvilket Computerworld har beskrevet her: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det

Dermed er de syv milliarder kroner, som skatteminister Karsten Lauritzen har bebudet til opgradering af it-systemer og ansættelse af flere skattefolk ved at finde ben at gå på.

I hvert fald er køreplanen for de helt store systemer til inddrivelse, told og ejendomsvurderinger nu blevet lagt, ligesom der i løbet af 2017 vil blive oprettet styrelser på netop disse tre kerneområder.

Det får Skatteministeriet for pengene

Udover at skulle bygge det kommende inddrivelsessystem, har Netcompany i kontrakten forpligtet sig til at også at vedligeholde, stå for driften samt kunne videreudvikle systemet, der i udbudsteksten kaldes for 'Interim-løsningen'.  

Videreudviklingen skal foregå samtidigt med, at EFI og DMI (DebitorMotorInddrivelse) bliver afviklet. 

"Udviklingen af Interim-løsningen vil ske gradvist, hvilket i praksis vil betyde, at SKAT i en periode vil skulle anvende to forskellige parallelle systemer til at understøtte inddrivelse, indtil Interim-løsningen gradvist og på sigt bliver et fremtidigt fuldt funktionelt inddrivelsessystem, der kan overtage understøttelse af inddrivelse fra EFI og DMI," hedder det i udbudsteksten

Mens udviklingen står på, kan det desuden forventes, at skattelovgivningen bliver forenklet således, at forsimplingen også afspejles i en enklere it-løsning, så Skatteministeriet ikke havner i en ny EFI-suppedas.

Forenklingen af lovgivningen har skatteminister Karsten Lauritzen tidligere luftet over for Computerworld, som du kan læse her: Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om

Det har heller ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Netcompany om tildelingen af den nye kontrakt med Skatteministeriet. 

Læs også: 
Netcompany er vokset fra startup til sværvægter, og forklaringen er simpel: "Vores kultur er andres overlegen"
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere