Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er EFI-afløseren: Netcompany skal udvikle det nye skattesystem til 100 millioner

Det kommende it-projekt, som skal afløse det skandaleramte EFI-system, skal bygges af Netcompany, der med udviklingskontrakten scorer 100 millioner kroner. Læs her, hvad Netcompany skal bygge for Skatteministeriet.

Mens Skatteministeriet er i gang med at stævne it-selskabet KMD for miseren med inddrivelses-systemet EFI, er leverandøren til afløseren af det skandaleramte system fundet.

Det bliver Netcompany, der efter et udbud med konkurrencepræget dialog skal bygge det næste inddrivelsessystem.

Kontrakten har en værdi af 94.910.077 kroner eksklusiv moms.

Dermed er det kommende inddrivelsessystem langt billigere end det nu kuldsejlede EFI-projekt, som oprindeligt skulle koste 700 millioner kroner at udvikle, men som efter flere års forsinkelser og lappeløsninger endte med at løbe op i knap 1,2 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Umiddelbart har det ikke været muligt at få en kommentar fra Skatteministeriet om det kommende system, som blot er ét af flere it-tiltag hos skattemyndigheden.

It-systemer på stribe

Tidligere er det kommet frem, at Skatteministeriet brygger på Danmarks kommende toldsystem.

Det kan du læse mere om her: Skat i gang med Danmarkhistoriens største offentlige it-projekt: Her er bygge-planerne

Ligeledes er ministeriet i gang med udviklingen af det kommende ejendomsvurderingssystem, hvilket Computerworld har beskrevet her: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det

Dermed er de syv milliarder kroner, som skatteminister Karsten Lauritzen har bebudet til opgradering af it-systemer og ansættelse af flere skattefolk ved at finde ben at gå på.

I hvert fald er køreplanen for de helt store systemer til inddrivelse, told og ejendomsvurderinger nu blevet lagt, ligesom der i løbet af 2017 vil blive oprettet styrelser på netop disse tre kerneområder.

Det får Skatteministeriet for pengene

Udover at skulle bygge det kommende inddrivelsessystem, har Netcompany i kontrakten forpligtet sig til at også at vedligeholde, stå for driften samt kunne videreudvikle systemet, der i udbudsteksten kaldes for 'Interim-løsningen'.  

Videreudviklingen skal foregå samtidigt med, at EFI og DMI (DebitorMotorInddrivelse) bliver afviklet. 

"Udviklingen af Interim-løsningen vil ske gradvist, hvilket i praksis vil betyde, at SKAT i en periode vil skulle anvende to forskellige parallelle systemer til at understøtte inddrivelse, indtil Interim-løsningen gradvist og på sigt bliver et fremtidigt fuldt funktionelt inddrivelsessystem, der kan overtage understøttelse af inddrivelse fra EFI og DMI," hedder det i udbudsteksten

Mens udviklingen står på, kan det desuden forventes, at skattelovgivningen bliver forenklet således, at forsimplingen også afspejles i en enklere it-løsning, så Skatteministeriet ikke havner i en ny EFI-suppedas.

Forenklingen af lovgivningen har skatteminister Karsten Lauritzen tidligere luftet over for Computerworld, som du kan læse her: Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om

Det har heller ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Netcompany om tildelingen af den nye kontrakt med Skatteministeriet. 

Læs også: 
Netcompany er vokset fra startup til sværvægter, og forklaringen er simpel: "Vores kultur er andres overlegen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere