Foto: Povl D. Rasmussen

Her er EFI-afløseren: Netcompany skal udvikle det nye skattesystem til 100 millioner

Det kommende it-projekt, som skal afløse det skandaleramte EFI-system, skal bygges af Netcompany, der med udviklingskontrakten scorer 100 millioner kroner. Læs her, hvad Netcompany skal bygge for Skatteministeriet.

Mens Skatteministeriet er i gang med at stævne it-selskabet KMD for miseren med inddrivelses-systemet EFI, er leverandøren til afløseren af det skandaleramte system fundet.

Det bliver Netcompany, der efter et udbud med konkurrencepræget dialog skal bygge det næste inddrivelsessystem.

Kontrakten har en værdi af 94.910.077 kroner eksklusiv moms.

Dermed er det kommende inddrivelsessystem langt billigere end det nu kuldsejlede EFI-projekt, som oprindeligt skulle koste 700 millioner kroner at udvikle, men som efter flere års forsinkelser og lappeløsninger endte med at løbe op i knap 1,2 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Umiddelbart har det ikke været muligt at få en kommentar fra Skatteministeriet om det kommende system, som blot er ét af flere it-tiltag hos skattemyndigheden.

It-systemer på stribe
Tidligere er det kommet frem, at Skatteministeriet brygger på Danmarks kommende toldsystem.

Det kan du læse mere om her: Skat i gang med Danmarkhistoriens største offentlige it-projekt: Her er bygge-planerne

Ligeledes er ministeriet i gang med udviklingen af det kommende ejendomsvurderingssystem, hvilket Computerworld har beskrevet her: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det

Dermed er de syv milliarder kroner, som skatteminister Karsten Lauritzen har bebudet til opgradering af it-systemer og ansættelse af flere skattefolk ved at finde ben at gå på.

I hvert fald er køreplanen for de helt store systemer til inddrivelse, told og ejendomsvurderinger nu blevet lagt, ligesom der i løbet af 2017 vil blive oprettet styrelser på netop disse tre kerneområder.

Det får Skatteministeriet for pengene
Udover at skulle bygge det kommende inddrivelsessystem, har Netcompany i kontrakten forpligtet sig til at også at vedligeholde, stå for driften samt kunne videreudvikle systemet, der i udbudsteksten kaldes for 'Interim-løsningen'.  

Videreudviklingen skal foregå samtidigt med, at EFI og DMI (DebitorMotorInddrivelse) bliver afviklet. 

"Udviklingen af Interim-løsningen vil ske gradvist, hvilket i praksis vil betyde, at SKAT i en periode vil skulle anvende to forskellige parallelle systemer til at understøtte inddrivelse, indtil Interim-løsningen gradvist og på sigt bliver et fremtidigt fuldt funktionelt inddrivelsessystem, der kan overtage understøttelse af inddrivelse fra EFI og DMI," hedder det i udbudsteksten

Mens udviklingen står på, kan det desuden forventes, at skattelovgivningen bliver forenklet således, at forsimplingen også afspejles i en enklere it-løsning, så Skatteministeriet ikke havner i en ny EFI-suppedas.

Forenklingen af lovgivningen har skatteminister Karsten Lauritzen tidligere luftet over for Computerworld, som du kan læse her: Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om

Det har heller ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Netcompany om tildelingen af den nye kontrakt med Skatteministeriet. 

Læs også: 
Netcompany er vokset fra startup til sværvægter, og forklaringen er simpel: "Vores kultur er andres overlegen"


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.