Foto: Povl D. Rasmussen

Her er EFI-afløseren: Netcompany skal udvikle det nye skattesystem til 100 millioner

Det kommende it-projekt, som skal afløse det skandaleramte EFI-system, skal bygges af Netcompany, der med udviklingskontrakten scorer 100 millioner kroner. Læs her, hvad Netcompany skal bygge for Skatteministeriet.

Mens Skatteministeriet er i gang med at stævne it-selskabet KMD for miseren med inddrivelses-systemet EFI, er leverandøren til afløseren af det skandaleramte system fundet.

Det bliver Netcompany, der efter et udbud med konkurrencepræget dialog skal bygge det næste inddrivelsessystem.

Kontrakten har en værdi af 94.910.077 kroner eksklusiv moms.

Dermed er det kommende inddrivelsessystem langt billigere end det nu kuldsejlede EFI-projekt, som oprindeligt skulle koste 700 millioner kroner at udvikle, men som efter flere års forsinkelser og lappeløsninger endte med at løbe op i knap 1,2 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Umiddelbart har det ikke været muligt at få en kommentar fra Skatteministeriet om det kommende system, som blot er ét af flere it-tiltag hos skattemyndigheden.

It-systemer på stribe
Tidligere er det kommet frem, at Skatteministeriet brygger på Danmarks kommende toldsystem.

Det kan du læse mere om her: Skat i gang med Danmarkhistoriens største offentlige it-projekt: Her er bygge-planerne

Ligeledes er ministeriet i gang med udviklingen af det kommende ejendomsvurderingssystem, hvilket Computerworld har beskrevet her: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det

Dermed er de syv milliarder kroner, som skatteminister Karsten Lauritzen har bebudet til opgradering af it-systemer og ansættelse af flere skattefolk ved at finde ben at gå på.

I hvert fald er køreplanen for de helt store systemer til inddrivelse, told og ejendomsvurderinger nu blevet lagt, ligesom der i løbet af 2017 vil blive oprettet styrelser på netop disse tre kerneområder.

Det får Skatteministeriet for pengene
Udover at skulle bygge det kommende inddrivelsessystem, har Netcompany i kontrakten forpligtet sig til at også at vedligeholde, stå for driften samt kunne videreudvikle systemet, der i udbudsteksten kaldes for 'Interim-løsningen'.  

Videreudviklingen skal foregå samtidigt med, at EFI og DMI (DebitorMotorInddrivelse) bliver afviklet. 

"Udviklingen af Interim-løsningen vil ske gradvist, hvilket i praksis vil betyde, at SKAT i en periode vil skulle anvende to forskellige parallelle systemer til at understøtte inddrivelse, indtil Interim-løsningen gradvist og på sigt bliver et fremtidigt fuldt funktionelt inddrivelsessystem, der kan overtage understøttelse af inddrivelse fra EFI og DMI," hedder det i udbudsteksten

Mens udviklingen står på, kan det desuden forventes, at skattelovgivningen bliver forenklet således, at forsimplingen også afspejles i en enklere it-løsning, så Skatteministeriet ikke havner i en ny EFI-suppedas.

Forenklingen af lovgivningen har skatteminister Karsten Lauritzen tidligere luftet over for Computerworld, som du kan læse her: Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om

Det har heller ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Netcompany om tildelingen af den nye kontrakt med Skatteministeriet. 

Læs også: 
Netcompany er vokset fra startup til sværvægter, og forklaringen er simpel: "Vores kultur er andres overlegen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.