Artikel top billede

Netcompany er vokset fra startup til sværvægter, og forklaringen er simpel: "Vores kultur er andres overlegen"

Top 100/2016: Kom i mål, og lad være med at finde på undskyldninger. Sådan kan Netcompanys kultur sammenfattes, lyder det fra virksomhedens sitfter André Rogaczewski.

Du finder ingen kulturrelativisme hos det danske it-konsulenthus Netcompany. Her er man helt overbevist om, at virksomhedens kultur er andre kulturer overlegne

Ikke alene understreger virksomhedens administrerende direktør og medstifter, André Rogaczewski, at det var helt afgørende for virksomheden, at den kunne fastholde sin egen kultur, da virksomheden sidste år blev opkøbt af kapitalfonden FSN i en milliardhandel.

Læs også: Netcompany efter milliardhandel: Vi vil kæmpe for at bevare vores kultur

Men han slår samtidig fast, at når Netcompany selv opkøber mindre virksomheder, er det målet, at Netcompanys egen kultur hurtigst muligt skal implementeres og dermed erstatte den eksisterende kultur i den opkøbte virksomhed.  

"Vi tror rigtig meget på det, som vi står for, og derfor udbreder vi Netcompanys kultur, når vi overtager nye virksomheder. Når vi skal vækste en virksomhed, så bliver det med udgangspunkt i vores kultur - og ikke noget andet," siger han til Computerworld.

Leverancekultur

André Rogaczewski beskriver Netcompanys kultur som en såkaldt leverancekultur, og den er især drevet frem af Netcompanys unge medarbejderstab, hvor gennemsnitsalderen er omkring 30 år.  

Lidt forenklet kan Netcompanys kultur oversættes til "mindre snak - mere action". For det handler i bund og grund om at komme i mål, forklarer André Rogaczewski.

"I it-branchen har folk ofte alle mulige religiøse diskussioner, hvor de diskuterer frem og tilbage om metoder, teknologier og produkter. Men ‘at the end of the day' handler det kun om en ting, og det er at komme i mål med med sine projekter. Derfor siger jeg: Kom i mål, og lad være med at finde på undskyldninger for, hvorfor du ikke kom i mål,"siger han.

Vil være bedre mand for mand

Det danske it-konsulenthus Netcompany blev grundlagt i 1999, da internettet og digitaliseringen for alvor begyndte at skylle ind over det danske samfund.

Dengang var ambitionen ifølge André Rogaczewski, at virksomheden på trods af en lille medarbejderstab alligevel skulle være bedre end selv de største konsulenterhuse i branchen.

"Netcompanys kultur udspringer af en ide om, at vi kan konkurrere med selv de største virksomheder i branchen, hvis vi blot er bedre end dem mand til mand," siger han.

I løbet af de forgange 17 år er meget sket.

I dag har Netcompany mere end 750 ansatte, og i Computerworlds Top 100-konkurrence er virksomheden endnu en gang højtplaceret og snupper en andenplads i sværvægter-kategorien, der tæller virksomheder med personaleomkostninger på mere end 250 millioner kroner i det seneste regnskab. 

Folk grinede

Siden 1999 er Netcompany således vokset fra startup til en virksomhed i sværvægter-klassen.

"Folk grinede af os, da vi tidligere sagde, at vi kunne blive større end Accenture, KMD og NNIT. Men vi har efterhånden nået et niveau, hvor vi nærmer os deres størrelse," siger han.

Hvad gør det for jeres selvforståelse og den historie i fortæller om jer selv, at I nu selv er en af de store?

"Det mener jeg ikke betyder noget. For Netcompany er summen af mange forskellige projekter, og projekterne har ikke ændret karakter. Der er ikke forskel på et projekt med 10 mand hos Netcompany nu og et projekt med 10 mand dengang. Men til gengæld betyder det noget, at vi nu er blevet så store, at vi kan vinde ordrer af en størrelse, som vi ikke tidligere kunne vinde"

Ifølge André Rogaczewski er det dog afgørende, at virksomheder med vokseværk ikke lader afstanden vokse sig for stor mellem medarbejdere og ledere.

"Det er essentielt at topledere, mellemledere og projektledere er så tætte på deres folk som overhovedet muligt. Der skal være en nærhed mellem dem, der er på et af deres første projekter og så dem, der har prøvet det mange gange før. Hvis du ikke er i stand til facilitere den nærhed, får du alle de ulemper, der er forbundet med at være en stor virksomhed," siger han.

Læs også:
Kæmpe-analyse af 482 danske it-virksomheders resultater: Sådan klarer de danske selskaber sig

Netcompany kan være på vej mod at blive solgt - igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere