Artikel top billede

Foto: Jens Hasse/Chili (Foto: JH Jens Hasse)

Regeringen vil bruge 100 millioner kroner på bedre internet i danske tog

Internettet i de danske tog skal forbedres markant med en indsprøjtning på 100 millioner kroner. Læs her de tre punkter, der skal strammes op på for at levere internet på togrejsen.

Venstre-regeringen med transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) i spidsen har ifølge Ritzau afsat 100 millioner kroner til forbedret internet i danske tog.

Mere konkret drejer det sig om opstramninger af både mobil- og WiFi-netværk .

"Nu har jeg selv kørt meget med tog, og det er svært at arbejde, når forbindelsen kan finde på at hoppe af i tide og utide. Det bliver nu lavet om. Jeg er en glad mand i dag," siger transportminister Hans Christian Schmidt til Ritzau.

Læs også: DSB's CIO: Derfor taler jeg meget sjældent om teknik

Tre områder med opstramning

Ekstra Bladet har kigget nærmere på, hvad transportministeriet egentlig barsler med i de danske tog, og der er tre hovedområder, hvor der strammes op.

Det ene område er, at der kommer 75 nye mobilmaster langs banenettet, som alt andet lige skal forbedre signalet på togrejsen.

Dertil kommer der repeatere i togene, så signaler får bedre vilkår for at blive spredt rundt i togvognen uden at blive bremset af døre og vinduer.

Endeligt skal der bygges bedre WiFI-netværk om bord på de danske tog, så disse kan bruges, hvis/når mobilsignalerne ude fra ikke kan komme ind til passagerne på tilfredsstillende vis.

Disse tre opstramninger vil ifølge Ekstra Bladet ske i samarbejde mellem DSB, Bane Danmark og teleselskaberne i Danmark.

Læs også:
Opfordring til alle Computerworld-læsere: Hjælp DSB - har du gode ideer til nemme projekter?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere