Artikel top billede

Foto: Jens Hasse/Chili

Regeringen vil bruge 100 millioner kroner på bedre internet i danske tog

Internettet i de danske tog skal forbedres markant med en indsprøjtning på 100 millioner kroner. Læs her de tre punkter, der skal strammes op på for at levere internet på togrejsen.

Venstre-regeringen med transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) i spidsen har ifølge Ritzau afsat 100 millioner kroner til forbedret internet i danske tog.

Mere konkret drejer det sig om opstramninger af både mobil- og WiFi-netværk .

"Nu har jeg selv kørt meget med tog, og det er svært at arbejde, når forbindelsen kan finde på at hoppe af i tide og utide. Det bliver nu lavet om. Jeg er en glad mand i dag," siger transportminister Hans Christian Schmidt til Ritzau.

Læs også: DSB's CIO: Derfor taler jeg meget sjældent om teknik

Tre områder med opstramning

Ekstra Bladet har kigget nærmere på, hvad transportministeriet egentlig barsler med i de danske tog, og der er tre hovedområder, hvor der strammes op.

Det ene område er, at der kommer 75 nye mobilmaster langs banenettet, som alt andet lige skal forbedre signalet på togrejsen.

Dertil kommer der repeatere i togene, så signaler får bedre vilkår for at blive spredt rundt i togvognen uden at blive bremset af døre og vinduer.

Endeligt skal der bygges bedre WiFI-netværk om bord på de danske tog, så disse kan bruges, hvis/når mobilsignalerne ude fra ikke kan komme ind til passagerne på tilfredsstillende vis.

Disse tre opstramninger vil ifølge Ekstra Bladet ske i samarbejde mellem DSB, Bane Danmark og teleselskaberne i Danmark.

Læs også:
Opfordring til alle Computerworld-læsere: Hjælp DSB - har du gode ideer til nemme projekter?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.