Artikel top billede

Foto: Jens Hasse/Chili (Foto: JH Jens Hasse)

Regeringen vil bruge 100 millioner kroner på bedre internet i danske tog

Internettet i de danske tog skal forbedres markant med en indsprøjtning på 100 millioner kroner. Læs her de tre punkter, der skal strammes op på for at levere internet på togrejsen.

Venstre-regeringen med transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) i spidsen har ifølge Ritzau afsat 100 millioner kroner til forbedret internet i danske tog.

Mere konkret drejer det sig om opstramninger af både mobil- og WiFi-netværk .

"Nu har jeg selv kørt meget med tog, og det er svært at arbejde, når forbindelsen kan finde på at hoppe af i tide og utide. Det bliver nu lavet om. Jeg er en glad mand i dag," siger transportminister Hans Christian Schmidt til Ritzau.

Læs også: DSB's CIO: Derfor taler jeg meget sjældent om teknik

Tre områder med opstramning

Ekstra Bladet har kigget nærmere på, hvad transportministeriet egentlig barsler med i de danske tog, og der er tre hovedområder, hvor der strammes op.

Det ene område er, at der kommer 75 nye mobilmaster langs banenettet, som alt andet lige skal forbedre signalet på togrejsen.

Dertil kommer der repeatere i togene, så signaler får bedre vilkår for at blive spredt rundt i togvognen uden at blive bremset af døre og vinduer.

Endeligt skal der bygges bedre WiFI-netværk om bord på de danske tog, så disse kan bruges, hvis/når mobilsignalerne ude fra ikke kan komme ind til passagerne på tilfredsstillende vis.

Disse tre opstramninger vil ifølge Ekstra Bladet ske i samarbejde mellem DSB, Bane Danmark og teleselskaberne i Danmark.

Læs også:
Opfordring til alle Computerworld-læsere: Hjælp DSB - har du gode ideer til nemme projekter?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere