Artikel top billede

Foto: Jens Hasse/Chili (Foto: JH Jens Hasse)

Regeringen vil bruge 100 millioner kroner på bedre internet i danske tog

Internettet i de danske tog skal forbedres markant med en indsprøjtning på 100 millioner kroner. Læs her de tre punkter, der skal strammes op på for at levere internet på togrejsen.

Venstre-regeringen med transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) i spidsen har ifølge Ritzau afsat 100 millioner kroner til forbedret internet i danske tog.

Mere konkret drejer det sig om opstramninger af både mobil- og WiFi-netværk .

"Nu har jeg selv kørt meget med tog, og det er svært at arbejde, når forbindelsen kan finde på at hoppe af i tide og utide. Det bliver nu lavet om. Jeg er en glad mand i dag," siger transportminister Hans Christian Schmidt til Ritzau.

Læs også: DSB's CIO: Derfor taler jeg meget sjældent om teknik

Tre områder med opstramning

Ekstra Bladet har kigget nærmere på, hvad transportministeriet egentlig barsler med i de danske tog, og der er tre hovedområder, hvor der strammes op.

Det ene område er, at der kommer 75 nye mobilmaster langs banenettet, som alt andet lige skal forbedre signalet på togrejsen.

Dertil kommer der repeatere i togene, så signaler får bedre vilkår for at blive spredt rundt i togvognen uden at blive bremset af døre og vinduer.

Endeligt skal der bygges bedre WiFI-netværk om bord på de danske tog, så disse kan bruges, hvis/når mobilsignalerne ude fra ikke kan komme ind til passagerne på tilfredsstillende vis.

Disse tre opstramninger vil ifølge Ekstra Bladet ske i samarbejde mellem DSB, Bane Danmark og teleselskaberne i Danmark.

Læs også:
Opfordring til alle Computerworld-læsere: Hjælp DSB - har du gode ideer til nemme projekter?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere