Kritik: SOL-chat vrider penge ud af børn

Danmarks største ungdomschat, Netstationen fra SOL, bliver kraftigt kritiseret af foreningen Børns Vilkår, Forbrugerrådet og en skole i Aalborg, der alle mener, at chatten er på kant med reklamelovgivningen og narrer penge ud af børn. Netstationen afviser kritikken.

Landets største ungdomschat, Netstationen, balancerer på kanten af reklamelovgivningen og narrer penge ud af børn og unge, skriver Ritzaus Bureau.

Den voldsomme kritik af Netstationen, som bliver drevet af internetselskabet Scandinavia Online (SOL), der igen er ejet af det svenske telefonbogsforlag Eniro, kommer fra foreningen Børns Vilkår, Sønderbroskolen i Aalborg og Forbrugerrådet.

De mener, at børn og unge risikerer at havne i en økonomisk klemme, når de chatter, fordi rigtige penge bliver blandet ind i det virtuelle univers på www.netstationen.dk.

Børns Vilkår dropper samarbejde

Her skal børn, der vil købe en sofa, maling eller noget tredje til det virtuelle chat-univers, sende en overtakseret SMS på mobilen og på den måde betale for den grafik, der dukker op i det virtuelle rum på computeren.

Netstationen får via SMS-betalingerne adgang til den unge kundegruppe, som ellers ikke kan betale på nettet, fordi de ikke har et Dankort.

Børns Vilkår har tidligere haft en brevkasse på websiden, men nu dropper foreningen samarbejdet med Netstationen, som får hårde ord med på vejen for SMS-betalingen.

- Børnene er blevet fanget ind i noget, der i første omgang bare er sjovt og gratis, og så skal de lige pludselig til at betale for en del af legen, siger Bente Boserup, souschef i Børns Vilkår, til Ritzaus Bureau.

Eniro afviser kritik

Forbrugerrådet retter også skarp kritik mod Netstationens måde at blande virtuelle og rigtige penge sammen.

- Vi er imod, at man bruger mobiltelefonen som betalingsmiddel. Det blander tingene sammen, og børn og unge kan let miste overblikket, siger Glennie Petersen fra Forbrugerrådet.

Marketingsdirektør Hanne Sjøberg fra Eniro kan ikke se, at mobilbetalingen får økonomiske konsekvenser for chattens brugere.

- Det er jo frivilligt, om man vil købe de ekstra ting, der koster penge. Man kan stadig være gratis på chatten og købe tøj, siger hun til Ritzaus Bureau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere