BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Obama efter russiske hackerangreb: Vi vil svare passende igen

USA forbereder sig bag kulisserne på at slå tilbage på Rusland, efter USA har beskyldt Rusland for at stå bag en række hackerangreb mod Demokraternes mail-indbakker. Modangrebet fra USA vil være af et 'passende' omfang.

Efter en hel stribe russiske hackerangreb mod blandt andet Demokraternes mail-indbakke har USA's præsident Barack Obama fået nok og gør nu klar til modangreb.

USA beskyldte formelt Rusland for at stå bag angrebene i slutningen af sidste uge, og i går tirsdag lød meldingen fra præsidentens pressechef, Josh Earnest, at USA er klar til at slå igen.

Fra præsidentens Air Force One-fly forklarer han til journalister, at Det Hvide Hus overvejer angrebsmetoder, der er 'proportionale' - det vil sige angrebsmetoder, der svarer til det, som Rusland har udsat USA for.

Det skriver The New York Times.

Kan både forsvare og angribe
Præsidents pressechef fortæller, at præsident Barack Obama tidligere oplyst, at USA's cybersystemer både er bygget til at forsvare, men også til at angribe med.

"Der er en række forskellige måder at besvare angrebene på fra præsidentens side, og han vil overveje en metode, som er passende," forklarer Josh Earnest.

Han tilføjer, at uanset besvarelsesmetoden vil den næppe blive officielt annonceret, så russerne kan forberede sig.

Missilet i skorstenen
Hvordan og hvornår der vil komme et amerikansk modtræk mod de mange russiske hackerangreb mod især Demokraternes indbakker vides ikke.

Kun at amerikanerne ikke længere vil finde sig i, at Demokraternes indbakke er blevet hacket, hvorfra informationer siden er blevet lækket i et forsøg på at påvirke den amerikanske valgkamp.

Tidligere har det amerikanske Forsvarsministerium argumenteret for, at et alvorligt hackerangreb mod kritisk infrastruktur vil kunne få samme konsekvenser som et konventionelt militærangreb.

"Lukker du for vores elforsyning, kan det meget vel være, at vi til gengæld sender et missil ned gennem en af dine skorstene," sagde en kilde tilbage i 2011.

Det kan du læse mere om her: Hackere slår til mod Apple: Historisk stort Mac-angreb

Læs også:
Ministre må ikke bruge Apple Watch: Frygter spionage via uret

FBI stormer huset hos NSA-ansat: Mistænkt for at hugge tophemmelige dokumenter

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.