Artikel top billede

Obama efter russiske hackerangreb: Vi vil svare passende igen

USA forbereder sig bag kulisserne på at slå tilbage på Rusland, efter USA har beskyldt Rusland for at stå bag en række hackerangreb mod Demokraternes mail-indbakker. Modangrebet fra USA vil være af et 'passende' omfang.

Efter en hel stribe russiske hackerangreb mod blandt andet Demokraternes mail-indbakke har USA's præsident Barack Obama fået nok og gør nu klar til modangreb.

USA beskyldte formelt Rusland for at stå bag angrebene i slutningen af sidste uge, og i går tirsdag lød meldingen fra præsidentens pressechef, Josh Earnest, at USA er klar til at slå igen.

Fra præsidentens Air Force One-fly forklarer han til journalister, at Det Hvide Hus overvejer angrebsmetoder, der er 'proportionale' - det vil sige angrebsmetoder, der svarer til det, som Rusland har udsat USA for.

Det skriver The New York Times.

Kan både forsvare og angribe

Præsidents pressechef fortæller, at præsident Barack Obama tidligere oplyst, at USA's cybersystemer både er bygget til at forsvare, men også til at angribe med.

"Der er en række forskellige måder at besvare angrebene på fra præsidentens side, og han vil overveje en metode, som er passende," forklarer Josh Earnest.

Han tilføjer, at uanset besvarelsesmetoden vil den næppe blive officielt annonceret, så russerne kan forberede sig.

Missilet i skorstenen

Hvordan og hvornår der vil komme et amerikansk modtræk mod de mange russiske hackerangreb mod især Demokraternes indbakker vides ikke.

Kun at amerikanerne ikke længere vil finde sig i, at Demokraternes indbakke er blevet hacket, hvorfra informationer siden er blevet lækket i et forsøg på at påvirke den amerikanske valgkamp.

Tidligere har det amerikanske Forsvarsministerium argumenteret for, at et alvorligt hackerangreb mod kritisk infrastruktur vil kunne få samme konsekvenser som et konventionelt militærangreb.

"Lukker du for vores elforsyning, kan det meget vel være, at vi til gengæld sender et missil ned gennem en af dine skorstene," sagde en kilde tilbage i 2011.

Det kan du læse mere om her: Hackere slår til mod Apple: Historisk stort Mac-angreb

Læs også:
Ministre må ikke bruge Apple Watch: Frygter spionage via uret

FBI stormer huset hos NSA-ansat: Mistænkt for at hugge tophemmelige dokumenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere