Artikel top billede

Obama efter russiske hackerangreb: Vi vil svare passende igen

USA forbereder sig bag kulisserne på at slå tilbage på Rusland, efter USA har beskyldt Rusland for at stå bag en række hackerangreb mod Demokraternes mail-indbakker. Modangrebet fra USA vil være af et 'passende' omfang.

Efter en hel stribe russiske hackerangreb mod blandt andet Demokraternes mail-indbakke har USA's præsident Barack Obama fået nok og gør nu klar til modangreb.

USA beskyldte formelt Rusland for at stå bag angrebene i slutningen af sidste uge, og i går tirsdag lød meldingen fra præsidentens pressechef, Josh Earnest, at USA er klar til at slå igen.

Fra præsidentens Air Force One-fly forklarer han til journalister, at Det Hvide Hus overvejer angrebsmetoder, der er 'proportionale' - det vil sige angrebsmetoder, der svarer til det, som Rusland har udsat USA for.

Det skriver The New York Times.

Kan både forsvare og angribe

Præsidents pressechef fortæller, at præsident Barack Obama tidligere oplyst, at USA's cybersystemer både er bygget til at forsvare, men også til at angribe med.

"Der er en række forskellige måder at besvare angrebene på fra præsidentens side, og han vil overveje en metode, som er passende," forklarer Josh Earnest.

Han tilføjer, at uanset besvarelsesmetoden vil den næppe blive officielt annonceret, så russerne kan forberede sig.

Missilet i skorstenen

Hvordan og hvornår der vil komme et amerikansk modtræk mod de mange russiske hackerangreb mod især Demokraternes indbakker vides ikke.

Kun at amerikanerne ikke længere vil finde sig i, at Demokraternes indbakke er blevet hacket, hvorfra informationer siden er blevet lækket i et forsøg på at påvirke den amerikanske valgkamp.

Tidligere har det amerikanske Forsvarsministerium argumenteret for, at et alvorligt hackerangreb mod kritisk infrastruktur vil kunne få samme konsekvenser som et konventionelt militærangreb.

"Lukker du for vores elforsyning, kan det meget vel være, at vi til gengæld sender et missil ned gennem en af dine skorstene," sagde en kilde tilbage i 2011.

Det kan du læse mere om her: Hackere slår til mod Apple: Historisk stort Mac-angreb

Læs også:
Ministre må ikke bruge Apple Watch: Frygter spionage via uret

FBI stormer huset hos NSA-ansat: Mistænkt for at hugge tophemmelige dokumenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere