Artikel top billede

Foto: Frederik Danvig

Hackere slår til mod Apple: Historisk stort Mac-angreb

Det første store Mac-angreb: Apple-ansatte såvel som Mac-brugere uden tilknytning til virksomheden er ramt.

Apple og et ukendt antal Mac-brugere uden for virksomheden har været udsat for et hacker-angreb, hvor deres computere er blevet inficeret med ondsindet software, såkaldt malware.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der oplyser, at hacker-angrebet har udnyttet en java-sårbarhed til at ramme Apple-ansattes computere, men at Mac-brugere i andre virksomheder også er blevet ramt.

Indtil videre har it-kriminelle primært rettet deres angreb mod Windows-computere, der har den største udbredelse blandt private brugere såvel som erhvervsbrugere.

Men gennem de seneste år er it-kriminelle gradvist begyndt at rette deres opmærksomhed mod Mac-computere, der nyder stadig større udbredelse.

Historisk stort Mac-angreb

En anonym kilde betegner over for Reuters angrebet som det første store angreb mod Mac-computere.

Hackerne har installeret malwaren via den java-sårbarhed, som en gruppe hackere tidligere på ugen brugte til at få adgang til en række Facebook-ansattes computere.

Apple bekræfter i en udtalelse til en række teknologi-medier, at angrebet har ramt et begrænset antal af virksomhedens egne ansatte, men at der endnu ikke er fundet tegn på, at angrebet har resulteret i, at data er blevet lækket fra virksomheden.

"Malwaren blev sat i værk som et led i et angreb mod Apple og en række andre virksomheder, og den blev spredt via et website for software-udviklere. Vi har identificeret et lille antal inficerede systemer og isolerede dem straks fra resten af netværket," oplyser Apple.

Apple understreger desuden, at virksomheden arbejder tæt sammen med myndighederne i bestræbelserne på at finde angrebets bagmænd.

Led i større angrebsbølge? 

Den seneste tid har en række større amerikanske virksomheder været genstand for hacker-angreb.

New York Times oplyste tirsdag, at en cyberenhed under den kinesiske hær mistænkes for at stå bag angrebene, og det er sågar lykkedes for it-sikkerhedsfirmaet Mandiant at finde frem til den bygning i udkanten af Shanghai, hvor angrebene formodes at stamme fra.

New York Times oplyser, at Coca-Cola, it-sikkerhedsfirmaet RSA samt el- og gas-selskaber og andre leverandører af kritisk infrastruktur har været ramt.

De amerikanske myndigheder ser angiveligt på angrebene med så stor alvor, at det forventes, at Obamas administration i den nærmeste fremtid vil indskærpe overfor den politiske ledelse i Kina, at de mange hackerangreb kan true det diplomatiske forhold mellem de to nationer.

Tidligere har det amerikanske forsvarsministerium argumenteret for, at et alvorligt hackerangreb mod kritisk infrastruktur vil kunne få samme konsekvenser som et konventionelt militærangreb.

"Lukker du for vores elforsyning, kan det meget vel være, at vi til gengæld sender et missil ned gennem en af dine skorstene," sagde en kilde i det amerikanske militær til Wall Street Journal i 2011

Læs også:

Anklage: Mystisk kinesisk hacker-hær fører cyber-krig mod USA

Ti gode råd til at sikre din Mac

Facebook er ramt af Java-angreb 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere