Artikel top billede

Ministre må ikke bruge Apple Watch: Frygter spionage via uret

Først blev smartphones bandlyst for de britiske ministre, nu er turen kommet til de smarte ure. Frygten går på, at russiske hackere lytter med på møderne i Storbritannien via politikernes smarte watches.

Når de britiske ministre samles til kabinetmøder, er det fremover forbudt for dem at have et Apple Watch rundt om håndleddet eller andre steder.

Forbuddet skyldes en frygt for, at Apple Watch kan være hacket af russere, som lytter med på de formfuldendte britiske gloser og hemmeligheder.

Det skriver The Telegraph, som har talt med en anonym kilde, som siger: "Russerne forsøger at hacke alting."

Smartphones er bandlyst

Tidligere - under David Camerons regering - bar eksempelvis justitsminister Michael Gove smartwatches, men den tid er forbi med landets nye premierminister Theresa May ved roret.

I forvejen er det forbudt at medbringe smartphones til regeringens kabinetmøder, hvor de store beslutninger om landets fremtid bliver taget.

Forbuddet skyldes ligeledes frygten for, at der sidder spioner i den anden ende af den smarte telefon og lytter med.

Læs også: Står NSA bag? Sådan blev stjålet hacker-kode brugt til at spionere på krypteret internettrafik

Kigger mod USA og Rusland

Årsagen til overvågningsparanoiaen blandt de britiske ministre skal blandt andet findes i USA, hvor eksempelvis Demokraternes mailservices er blevet hacket.

Siden er der op mod det forestående præsidentvalg blevet lækket fortrolige mails fra Demokraternes indbakker, ligesom det er kommet frem, at to tidligere udenrigsministres private mailservices er blevet hacket.

Læs også: Amerikansk panik: NSA kan være blevet hacket af russerne

Her er to russiske hackergrupper, Fancy Bear og Cozy Bear, i kikkerten for at stå bag hackerangrebene.

Begge grupper formodes at være tæt knyttet til de russiske efterretningstjenester.

Fancy Bear på OL-banen

Ligeledes er der efter de Olympiske Lege i Rio blevet lækket flere mails med medicinaloplysninger - angiveligt lækket af den russiske hackergruppe Fancy Bear - der viser værdien af forskellige præstationsfremmende stoffer i OL-atleternes blod.

Læs også: Sådan skal vi bekæmpe fuskeri i fodboldkampe med ny efterretnings-software

Flere af disse stoffer er forbudt på dopinglisten, men mange af atleterne har fået dispensation til at tage dem på grund af eksempelvis sygdom.

Pudsigt nok kom lækkket efter, at et hav af russiske atleter inden de Olympiske Lege - tilbage i december 2014 - blev afsløret i at tage doping systematisk med hjemlandets godkendelse og hjælp til sløring.

Danmark er blevet ramt af ransomware-angreb 150.000 gange siden nytår


Sådan holder du dem væk: Disse fem ting synes hackerne er de største barrierer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere