Artikel top billede

Ministre må ikke bruge Apple Watch: Frygter spionage via uret

Først blev smartphones bandlyst for de britiske ministre, nu er turen kommet til de smarte ure. Frygten går på, at russiske hackere lytter med på møderne i Storbritannien via politikernes smarte watches.

Når de britiske ministre samles til kabinetmøder, er det fremover forbudt for dem at have et Apple Watch rundt om håndleddet eller andre steder.

Forbuddet skyldes en frygt for, at Apple Watch kan være hacket af russere, som lytter med på de formfuldendte britiske gloser og hemmeligheder.

Det skriver The Telegraph, som har talt med en anonym kilde, som siger: "Russerne forsøger at hacke alting."

Smartphones er bandlyst

Tidligere - under David Camerons regering - bar eksempelvis justitsminister Michael Gove smartwatches, men den tid er forbi med landets nye premierminister Theresa May ved roret.

I forvejen er det forbudt at medbringe smartphones til regeringens kabinetmøder, hvor de store beslutninger om landets fremtid bliver taget.

Forbuddet skyldes ligeledes frygten for, at der sidder spioner i den anden ende af den smarte telefon og lytter med.

Læs også: Står NSA bag? Sådan blev stjålet hacker-kode brugt til at spionere på krypteret internettrafik

Kigger mod USA og Rusland

Årsagen til overvågningsparanoiaen blandt de britiske ministre skal blandt andet findes i USA, hvor eksempelvis Demokraternes mailservices er blevet hacket.

Siden er der op mod det forestående præsidentvalg blevet lækket fortrolige mails fra Demokraternes indbakker, ligesom det er kommet frem, at to tidligere udenrigsministres private mailservices er blevet hacket.

Læs også: Amerikansk panik: NSA kan være blevet hacket af russerne

Her er to russiske hackergrupper, Fancy Bear og Cozy Bear, i kikkerten for at stå bag hackerangrebene.

Begge grupper formodes at være tæt knyttet til de russiske efterretningstjenester.

Fancy Bear på OL-banen

Ligeledes er der efter de Olympiske Lege i Rio blevet lækket flere mails med medicinaloplysninger - angiveligt lækket af den russiske hackergruppe Fancy Bear - der viser værdien af forskellige præstationsfremmende stoffer i OL-atleternes blod.

Læs også: Sådan skal vi bekæmpe fuskeri i fodboldkampe med ny efterretnings-software

Flere af disse stoffer er forbudt på dopinglisten, men mange af atleterne har fået dispensation til at tage dem på grund af eksempelvis sygdom.

Pudsigt nok kom lækkket efter, at et hav af russiske atleter inden de Olympiske Lege - tilbage i december 2014 - blev afsløret i at tage doping systematisk med hjemlandets godkendelse og hjælp til sløring.

Danmark er blevet ramt af ransomware-angreb 150.000 gange siden nytår


Sådan holder du dem væk: Disse fem ting synes hackerne er de største barrierer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere