Artikel top billede

Foxconn samler stumperne: Nokia gør comeback med Android-telefoner

Der vil formentlig komme to spritnye Nokia-smartphones på markedet inden jul. Du skal dog ikke forvente topmodeller fra den finske tech-virksomhed, som blandt andet samarbejder med Foxconn om at få telefonerne produceret.

Finske Nokia har indgået en partneraftale med hardware-virksomheden Foxconn fra Taiwan om levering af nye smartphones med det ikoniske Nokia-logo på telefonen.

Det bliver dog hverken Nokia eller Foxconn, der i første omgang kommer til at stå bag salget af de kommende telefoner, som kommer til at køre på Android-styresystemet.

Kuglestøberen er derimod det finske selskab HMD Global.

Dette selskab har indgået en salgsaftale med FIH Mobile Limited, som står bag blandt andet Foxconn, efter FIH tidligere i år købte Microsofts ret til sælge Nokia-telefoner, som udløber i år.

FIH-Microsoft-aftalen kan du læse mere om her: Microsoft færdig med Nokia: Sælger de sidste rester til kinesere for to milliarder kroner

Alt dette betyder, at der inden jul formentlig bliver annonceret to Nokia-brandede telefoner fra HMD Global.

Det skriver The Register.

Sådan bliver Nokia-telefonen

Allerede nu er der sluppet oplysninger ud om en af de kommende Nokia-telefoner, der kører på Android Nougat 7.

Navnet på telefonen er D1C, som betegnes som en mellemvare i Android-markedet.

Specifikationerne lyder blandt andet på 3 gigabyte RAM, mens processoren er en Qualcomm Snapdragon 430 med otte kerner, der kører 1.4 gigahertz.

Læs også: Nokia med vanvittig fiberforbindelse: Download hele Game of Thrones-serien på ét sekund

Laver en Blackberry

D1C-telefon skal sammen med to eller tre andre Nokia-brandede telefoner være med til at sætte gang i salget af Nokia-telefoner igen.

Det sker efter, den den finske telefonproducent sad som den ukronede konge af mobilmarkedet med fleste solgte telefoner i perioden 1998 til 2011.

Samtidig er Nokia-brandet ganske stærkt i flere udviklingslande, hvor især Indien med godt en milliard indbyggere traditionelt har været en trofast Nokia-nation.

Udover Nokia-telefonerne har den canadiske mobilproducent Blackberry for nyligt også meldt ud, at selskabet stopper med at producere sine egne telefoner.

Læs også:

Medie: Microsoft stopper produktionen af Lumia-telefoner om få måneder

Det har været et langt dødsridt: Nu bør Microsoft trække stikket til Windows på mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere