Artikel top billede

Foxconn samler stumperne: Nokia gør comeback med Android-telefoner

Der vil formentlig komme to spritnye Nokia-smartphones på markedet inden jul. Du skal dog ikke forvente topmodeller fra den finske tech-virksomhed, som blandt andet samarbejder med Foxconn om at få telefonerne produceret.

Finske Nokia har indgået en partneraftale med hardware-virksomheden Foxconn fra Taiwan om levering af nye smartphones med det ikoniske Nokia-logo på telefonen.

Det bliver dog hverken Nokia eller Foxconn, der i første omgang kommer til at stå bag salget af de kommende telefoner, som kommer til at køre på Android-styresystemet.

Kuglestøberen er derimod det finske selskab HMD Global.

Dette selskab har indgået en salgsaftale med FIH Mobile Limited, som står bag blandt andet Foxconn, efter FIH tidligere i år købte Microsofts ret til sælge Nokia-telefoner, som udløber i år.

FIH-Microsoft-aftalen kan du læse mere om her: Microsoft færdig med Nokia: Sælger de sidste rester til kinesere for to milliarder kroner

Alt dette betyder, at der inden jul formentlig bliver annonceret to Nokia-brandede telefoner fra HMD Global.

Det skriver The Register.

Sådan bliver Nokia-telefonen

Allerede nu er der sluppet oplysninger ud om en af de kommende Nokia-telefoner, der kører på Android Nougat 7.

Navnet på telefonen er D1C, som betegnes som en mellemvare i Android-markedet.

Specifikationerne lyder blandt andet på 3 gigabyte RAM, mens processoren er en Qualcomm Snapdragon 430 med otte kerner, der kører 1.4 gigahertz.

Læs også: Nokia med vanvittig fiberforbindelse: Download hele Game of Thrones-serien på ét sekund

Laver en Blackberry

D1C-telefon skal sammen med to eller tre andre Nokia-brandede telefoner være med til at sætte gang i salget af Nokia-telefoner igen.

Det sker efter, den den finske telefonproducent sad som den ukronede konge af mobilmarkedet med fleste solgte telefoner i perioden 1998 til 2011.

Samtidig er Nokia-brandet ganske stærkt i flere udviklingslande, hvor især Indien med godt en milliard indbyggere traditionelt har været en trofast Nokia-nation.

Udover Nokia-telefonerne har den canadiske mobilproducent Blackberry for nyligt også meldt ud, at selskabet stopper med at producere sine egne telefoner.

Læs også:

Medie: Microsoft stopper produktionen af Lumia-telefoner om få måneder

Det har været et langt dødsridt: Nu bør Microsoft trække stikket til Windows på mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere