Artikel top billede

Foxconn samler stumperne: Nokia gør comeback med Android-telefoner

Der vil formentlig komme to spritnye Nokia-smartphones på markedet inden jul. Du skal dog ikke forvente topmodeller fra den finske tech-virksomhed, som blandt andet samarbejder med Foxconn om at få telefonerne produceret.

Finske Nokia har indgået en partneraftale med hardware-virksomheden Foxconn fra Taiwan om levering af nye smartphones med det ikoniske Nokia-logo på telefonen.

Det bliver dog hverken Nokia eller Foxconn, der i første omgang kommer til at stå bag salget af de kommende telefoner, som kommer til at køre på Android-styresystemet.

Kuglestøberen er derimod det finske selskab HMD Global.

Dette selskab har indgået en salgsaftale med FIH Mobile Limited, som står bag blandt andet Foxconn, efter FIH tidligere i år købte Microsofts ret til sælge Nokia-telefoner, som udløber i år.

FIH-Microsoft-aftalen kan du læse mere om her: Microsoft færdig med Nokia: Sælger de sidste rester til kinesere for to milliarder kroner

Alt dette betyder, at der inden jul formentlig bliver annonceret to Nokia-brandede telefoner fra HMD Global.

Det skriver The Register.

Sådan bliver Nokia-telefonen

Allerede nu er der sluppet oplysninger ud om en af de kommende Nokia-telefoner, der kører på Android Nougat 7.

Navnet på telefonen er D1C, som betegnes som en mellemvare i Android-markedet.

Specifikationerne lyder blandt andet på 3 gigabyte RAM, mens processoren er en Qualcomm Snapdragon 430 med otte kerner, der kører 1.4 gigahertz.

Læs også: Nokia med vanvittig fiberforbindelse: Download hele Game of Thrones-serien på ét sekund

Laver en Blackberry

D1C-telefon skal sammen med to eller tre andre Nokia-brandede telefoner være med til at sætte gang i salget af Nokia-telefoner igen.

Det sker efter, den den finske telefonproducent sad som den ukronede konge af mobilmarkedet med fleste solgte telefoner i perioden 1998 til 2011.

Samtidig er Nokia-brandet ganske stærkt i flere udviklingslande, hvor især Indien med godt en milliard indbyggere traditionelt har været en trofast Nokia-nation.

Udover Nokia-telefonerne har den canadiske mobilproducent Blackberry for nyligt også meldt ud, at selskabet stopper med at producere sine egne telefoner.

Læs også:

Medie: Microsoft stopper produktionen af Lumia-telefoner om få måneder

Det har været et langt dødsridt: Nu bør Microsoft trække stikket til Windows på mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere