Foxconn samler stumperne: Nokia gør comeback med Android-telefoner

Der vil formentlig komme to spritnye Nokia-smartphones på markedet inden jul. Du skal dog ikke forvente topmodeller fra den finske tech-virksomhed, som blandt andet samarbejder med Foxconn om at få telefonerne produceret.

Finske Nokia har indgået en partneraftale med hardware-virksomheden Foxconn fra Taiwan om levering af nye smartphones med det ikoniske Nokia-logo på telefonen.

Det bliver dog hverken Nokia eller Foxconn, der i første omgang kommer til at stå bag salget af de kommende telefoner, som kommer til at køre på Android-styresystemet.

Kuglestøberen er derimod det finske selskab HMD Global.

Dette selskab har indgået en salgsaftale med FIH Mobile Limited, som står bag blandt andet Foxconn, efter FIH tidligere i år købte Microsofts ret til sælge Nokia-telefoner, som udløber i år.

FIH-Microsoft-aftalen kan du læse mere om her: Microsoft færdig med Nokia: Sælger de sidste rester til kinesere for to milliarder kroner

Alt dette betyder, at der inden jul formentlig bliver annonceret to Nokia-brandede telefoner fra HMD Global.

Det skriver The Register.

Sådan bliver Nokia-telefonen
Allerede nu er der sluppet oplysninger ud om en af de kommende Nokia-telefoner, der kører på Android Nougat 7.

Navnet på telefonen er D1C, som betegnes som en mellemvare i Android-markedet.

Specifikationerne lyder blandt andet på 3 gigabyte RAM, mens processoren er en Qualcomm Snapdragon 430 med otte kerner, der kører 1.4 gigahertz.

Læs også: Nokia med vanvittig fiberforbindelse: Download hele Game of Thrones-serien på ét sekund

Laver en Blackberry
D1C-telefon skal sammen med to eller tre andre Nokia-brandede telefoner være med til at sætte gang i salget af Nokia-telefoner igen.

Det sker efter, den den finske telefonproducent sad som den ukronede konge af mobilmarkedet med fleste solgte telefoner i perioden 1998 til 2011.

Samtidig er Nokia-brandet ganske stærkt i flere udviklingslande, hvor især Indien med godt en milliard indbyggere traditionelt har været en trofast Nokia-nation.

Udover Nokia-telefonerne har den canadiske mobilproducent Blackberry for nyligt også meldt ud, at selskabet stopper med at producere sine egne telefoner.

Læs også:

Medie: Microsoft stopper produktionen af Lumia-telefoner om få måneder

Det har været et langt dødsridt: Nu bør Microsoft trække stikket til Windows på mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.